Alla tre sexorna var igång med följande resultat:

 

TORSDAG 19/9

6A

FC Härlanda – Bergsjö IF 1-3 (1-1)

Bergsjö IF kämpar vidare mot uppflyttning och tog igår en fin trepoängare borta mot Härlanda. Efter 1-1 i paus blev det till slut en 3-1 segerHeden 2 för BIF. Bergsjö IF:s mål gjordes av Abel Besrat, Valon Hetemi och Durim Bublica. ”Fångarnas” mål gjordes av Joakim Gunn.  

Härlandas målvakt Sebastian Malcus sa så här om matchen:

”Ett fall framåt rent prestationsmässigt. Tyvärr får vi ju inga poäng för goa prestationer. Så det spelar ju inte så stor roll. Vi gör det vi pratade om innan matchen och rullar boll bra, vi gör vad vi skall på hörnorna och får tidigt 1-0, på så vis, kul! Sen är det ju detta med att vara ett lag i negativt flyt vs. lag i positivt flyt. Förra säsongen flöt det gött, nu flyter det inte alls så gött. Bergsjö får mål direkt efter vårt mål, de lobbskjuter (turligt?!) in långskott när matchen står väger i andra halvlek och vi skjuter utanför stolpen istället för innanför. Flyter ogött för oss helt enkelt. Bara att bryta ihop och komma igen. Återigen riktigt fin domarinsats. En kan klaga beslut hit och dit men Soroush hade rätt nivå på tugget och styrde stämning och nivå mycket bra. Många bra!”

BIF:s Victor Calming hade följande att säga om segern:

”Viktig seger för oss! Sen avspark på ett svårspelat Heden. De var ett skade/avstängnings drabbat Bergsjön där hela fem gubbar från senaste matchen mot Gamlestaden inte fanns med idag. Men vad gör de? Vi plockar in tre juniorer (15 år) varav två startar på varsin kant. Jämn match förövrigt där vi orkar lite mer sista 30 och lyckas sätta dit 2-1 och 3-1 sista 15. Hela laget gör en fantastisk kämpar insatts där vi krigar för varandra! Kul att se! Plus till den nykomponerade backlinjen där 3 av 4 var nya gubbar! Också riktigt kul att se juniorerna som kommer upp och kör på stenhårt! Framtiden ser ljus ut!”

Bergsjö IF skuggar serieledarna Götaholm i toppen av 6A. Lagen har i skrivande stund samma poäng men GBK har bättre målskillnad och dessutom en match tillgodo. Lagen har dock kvar att mötas!

Härlanda är inne i en lite tyngre period och förlusten var lagets sjätte raka! FCH återfinns på en sjundeplats.

 

6B

Bjurslätts IF – Surte IS FK 2-0 (0-0)

Igår tog Bjurslätt en viktig seger i kampen för nytt kontrakt. Efter en mållös första halvlek kunde Hauraman Behzad Abdulaziz sätta 1-0 till BIF på straff. Lite senare kom även 2-0 genom Benny Brunberg

Surtes Rade Radovic sa så här om matchen:

”Tung förlust.Vi ställer upp med bra lag men får tyvärr inte till det idag. Jag tvingas kliva av planen ännu en gång pga en återkommande skada, denna gången efter en kvart och det börjar bli väldigt tröttsamt. Inget av lagen lyckas skapa några större chanser i fösta halvlek som slutar mållös. Bjurslätt öppnar andra lite mer agressivt och tar ledningen efter en straff som inte är diskutabel. Efter det så försöker vi, skapar några lägen men åker på en ny smäll, denna gången en utvisning. Bjurslätt utnyttjar det och ökar till 2-0 och stänger matchen. Det känns surt men det är bara att bita ihop och ta nya tag.”

Segern gjorde att Bjurslätt gick förbi just Surte i tabellen. BIF är nu nia, två poäng före Surte som är tia. Surte har dock sex poäng ner till Backatorp under strecket men då har Backatorp en match mindre spelad. 

 

Chalmers Studentkårs IS – Nödinge SK 5-1 (2-0)

Efter fyra raka förluster tog Chalmers tog en skön seger hemma mot jumbon Nödinge SK. Chalmers tog snabbt en 2-0 ledning efter mål av Gustav Burman och Gabriel Javebrink som stod sig till paus. Burman ökade på till 3-0 innan Arnes Blazevic reducerade för NSK. Javebrink stängde sen matchen genom att fullborda sitt hattrick med 4-1 och 5-1. 

Chalmers Edo Campara sa så här om segern:

”Ja, det var på tiden att hämta tre pinnar! Vi är alerta i första halvlek och utnyttjar tidigt deras misstag för att göra 1-0. Sen har vi bra rull i laget och lyckas göra både 2-0 och 3-0, därefter blir vi lite mätta och tappar i kvalité. Nödinge pressar högt efter sin reducering i andra halvlek, vilket gör att vi får kontra in två bollar till ganska enkelt och sätter spiken i kistan!”

Chalmers är sexa i tabellen medan Nödinge är sist och det är svårt att se att NSK skulle ta poängen som krävs för att hålla sig kvar.

 

6C

Azalea BK – Tynnered FC 2-2 (0-0)

Det lirades en match i 6C igår och den spelades på Majvallen där Azalea tog emot topplaget Tynnered. Efter en mållös första halvlek gav Omar Mahjoub ABK ledningen tidigt i andra halvlek. Tio minuter senaste hade dock Mohamad Babayigit kvitterat för TFC. Med fem minuter kvar skickade Fredrik Olsson in 2-1 för hemmalaget men Egzon Behrami satte 2-2 för Tynnered strax efter. 

ABK:s Felix Bellak sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match i sin helhet och spelar ganska bra hela matchen igenom. Tyvärr tappar vi ledningen två gånger om vilket inte är optimalt, men ett kryss var nog ändå rättvist. Tyvärr var det tråkig stämning matchen igenom.”

TFC:s Ibbe Maruvge hade följande att säga om matchen:

”Vi visste att det skulle bli en tuff match mot Azalea. Vilket det blev. Azalea börjar piggast men vi jobbar in oss i matchen. Vi skapar flera farliga målchanser utan att bollen vill in i mål. 0-0 paus. I början av andra tar Azalea ledningen. 10 minuter senare kvitterar vi. Vi radar upp målchanser, men även Azalea skapar farliga lägen. I slutet när vi trycker på för en ledning, så gör istället Azalea mål. Kort efter kvitterar vi till 2-2, vilket blir slutresultatet.”

TFC är tvåa i tabellen men lär ju inte ta in åtta poäng på fyra matcher på ledande Önnered (även om lagen ska mötas). Laget har dock greppet om andraplatsen då det är fem poäng ner till trean Hällesåker

ABK återfinns på en sjätteplats

 

/Rasta