Även 7B och 7C var igång igår:

 

TORSDAG 19/9

7B

Elisedals IS – Käringöns FC 1-1 (1-0)

Det kryssades igår på Överåsvallen i 7B när Käringöns FC gästade Elisedal. Tobias Andersson såg till att EIS ledde i paus och i mitten av andra kom kvitteringen (målskytt Axel Norderyd). 

EIS ena tränare Johan Andersson sa så här om matchen:

”Vi gör en helt okej match. Då våran målvakt var sen så spela en utespelare i mål första halvlek. Första halvlek är ganska jämn, de har ett friläge och vi har 3-4 lägen där vi sätter ett av dem. I andra tar vi över lite mer och mer. Dock så ställer vi till det i eget straffområde och de kan kvittera. Vi borde vunnit denna matchen.”

EIS är sexa och KFC är nia. 

 

Johannebergs IF – BK S:T Jakob 1-2 (1-2)

Toppmöte på Guldheden Södra när tvåan Johanneberg tog emot serieledarna BK S:T JakobEdwin Grehorn Hall chockade bortalaget då han satte 1-0 tidigt för ”Lövet”! Martin Svensson kvitterade dock för S:T Jakob och precis innan halvtimmen spelad nickade Ludvig Björk in sitt 24:e mål för säsongen! Matchen bjöd inte på några fler mål och S:T Jakob tog sin 15:e seger på 16 försök. 

JIF:s Henrik Larsson sa så här om matchen:

”En match som båda lagen troligen kommer att minnas som årets roligaste. Mycket kamp, hårda närkamper men kanske inte så mycket skönspel. Spelet böljade från straffområde till straffområde matchen igenom. Vi var lite bättre i första halvlek men Jakob ledde trots det med 2-1 på två rätt billiga mål. Andra är Jakob bättre, rätt mycket för att vi fick skador på några av våra kampspelare. Trots det är det vi som gör 2-2, vilket blir bortblåst då en galet felplacerad målvakt snubblar in i en av våra spelare. Kändes annars som en typisk 2-2 match och vi fick ett tydligt kvitto på att vi har tagit flera steg som kollektiv sedan våren. Får se hur långt det räcker i höst men vi hoppas på revansch mot Jakob i sexan.”

S:T Jakobs Jacob Söderberg sa så här om matchen:

”Kul med en jämn och tät tillställning med en hel del känslor. Johannesberg bjöd verkligen upp till kamp och det råder ingen tvekan om att de är det näst bästa laget i serien. De tar ledningen tidigt men vi knyter näven och vänder på steken i första halvlek som annars är jämn. I andra halvlek är det vi (jag) som borde avgöra matchen men bollen vill inte in. Förutom ett situation där Johanneberg har en boll inne (avblåst för ruff på Johan i målet) så känns det aldrig särskilt nervöst. Samtliga spelare, domare, tränare och publik ska ha en eloge för den spännande och trevliga tillställning som som utspelades på Guldheden.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR

S:T Jakob leder 7B med tio poäng och fyra matcher kvar. JIF är tvåa men både Knippla och City jagar bakom. 

 

Högaborg Kärralunds FC – Göteborgs City FF 2-8 (1-2)

City har inte gett upp hoppet om avancemang och körde till slut över Högaborg Kärralund i gårdagens match. Det var dock HKFC som tog ledningen när Mohammad Ghadri satte 1-0 i mitten av första. Isak Hedram och Navid Roshan såg dock till att City ledde med 2-1 i paus. I andra utökade Erik Munkevik Kenzler till 3-1 men Ghadri reducerade till 2-3. Sista tjugo rann det dock iväg då City gjorde fem raka mål! Hedram blev till slut tremålsskytt och Roshan gjorde två. Även Navid Fallah och Deniz Yapisan hamnade i målprotokollet. 

Citys Mattias Herzog sa så här om segern:

”Matchen började redan i tisdags när Högaborg(HK) märkte att de hade för få spelare tillgängliga och försökte byta matchdag. Tyvärr fungerade det inte för oss att ändra så tätt inpå matchstart och vi fick istället följa HKs jakt på att få ihop spelare in i det sista. När domaren blåste igång matchen hade dom lyckats samla ihop 10 spelare. Trots detta gör de 1-0 på straff. Vi skapar tillräckligt för att göra 5-6 mål innan halvlek men får nöja oss med en ledning med 1-2 in i halvlek. Det hade varit trevligt att kunna skylla missarna på den lugnande gräsdoften som dominerade på Heden under första halvlek. I andra halvlek blir vi mer effektiva framför mål och resultatet rinner iväg mot slutet. Extra kul att Isak får göra hattrick och att Navid Roshan får stå med i målprotokollet för första gången i City, dessutom två gånger (inte helt säker, jag antar bara att han aldrig har gjort mål innan). En eloge till HK för att dom såg till så att det blev match och beröm till deras målvakt som räddade oändligt många frilägen.”

HKFC:s Magnus Wästlund sa så här om matchen:

”Tuff match där vi får börja med 10 man, p.g.a. att de blivande tandläkarna i vårt lag befann sig i Malmö med skolan. Första halvlek drar igen och City ligger på bra och skapar mycket lägen. Vår målvakt gör flera sjuka räddningar och stänger igen ordentligt. Efter ungefär 25 minuter kastar HKFC ett långt inkast längs kanten som Magnus tar med sig. Han kommer runt försvaret och blir fälld i straffområdet. Domaren blåser straff och Mohammad placerar enkelt in 1-0. Tyvärr vänder det fort och City gör två snabba mål och det står 1-2 i halvtid. I andra är vi fortsatt 10 man och orken finns inte riktigt där. 1-3 trillar in och när vi reducerar till 2-3 går det bara några sekunder innan det är 2-4. Här tappar vi helt och trotts att vi blir 11 man när Micke kom in, så dröjde det bara 30 sekunder innan Magnus gick sönder och HKFC var åter bara 10 på planen. 4 mål lyckas vi släppa in och 2-8 blev slutresultatet. Vi orkar inte vara en man mindre i 90 minuter och City är bättre än oss idag. Hade vi haft fullt lag med lite avbytare hade det blivit en betydligt bättre match, men det kan man inte gräma sig över.”

City är fyra i tabellen med fyra pinnar upp till tvåan Johanneberg

HKFC är tia.

 

7C

Pushers BK – Rödbo IF 1-1 (1-1)

Pushers toppkonkurrent Hjuvik föll oväntat mot Öset igår (2-3) så hade PBK chansen att återta kommandot i toppen av 7C. För motståndet stod jumbon Rödbo hemma på Gröna Vallen men efter 90 minuter så blev det ”bara” 1-1. Johan Jonsson såg dock till att PBK ledde med 1-0 efter nen dryg kvart men Andreas Hall kvitterade lite senare och matchen bjöd inte på några fler mål.

RIF:s tränare Magnus Hall sa så här om matchen:

”Så här bra är Rödbo IF när alla är tillgängliga. Få återbud till den här matchen. Sen är det alltid två sidor men jag tycker vi förtjänar tre poäng. Vi är hetare och vinner kampen. Så jag ser väldigt positivt till nästa säsong. Till själva matchen, så är vi det bättre laget i första halvlek. Dom är bra i sina längre bollar från högerbacken mot deras duktiga anfallare. Men helheten så är vi bättre i allt. I andra halvlek är vi bra första 25 minuterna och skapar hel del chanser bl.a en nick i ribban för att ta ledningen. Sen tycker jag sista 20 tar Pushers över och vi blir lite passiva. Men över 90 minuter förtjänar vi 3 poäng. Vill ge ett stort plus till tränare Lars-Ivan Claesson som gör mitt arbete så mkt lättare och kan fokusera själva matcherna och slippa allt annat runt omkring, vi kompletterar varandra bra.”

Pushers leder 7C, en poäng före Hjuvik

Rödbo är fortsatt sist i tabellen. 

 

/Rasta