Vi kollar till hur det gick i 6B i helgen:

 

FREDAG 20/9

FTU – Hisingen FC 2-7 (0-4)

Det verkar inte vara något som kan stoppa Hisingen FC och i fredagens match mot FTU hade HFC 4-0 redan efter elva minuter! Ali Sanduvac och Adis Basic turade som att göra de fyra första målen och det resultatet stod sig in i pausvilan. Innan paus hann också Abdullah Dereli missa en straff för FTU men han fick revansch i andra när han satte 1-4. HFC utökade dock till 5-1 (hattrick för Basic) innan Dereli satte sitt andra mål. Hisingens Smain Heouaine avslutade sedan målskyttet med att göra både 6-2 och 7-2

HFC:s Eric Nordeke sa så här om segern:

”Ännu en ”final” match avgjord i denna tajta division! Vi bokstavligen spelar den finaste fotbollen vi spelat på länge och trycker dit ett antal bollar i första halvlek, FTU har inte mycket boll alls då vi sätter en fin press tillsammans högt upp så fort vi tappar boll, andra halvlek blir lite slöare då vi förmodligen känner oss lite bekväma och börjar slappna av. Då passar FTU på att trycka på lite högre upp och får dit 2 mål, samtidigt som vi fortsätter att trycka på och till slut så sätter vi spiken i kistan och vinner matchen med hela 7-2. Vi vill tacka domaren och FTU samt publiken för en riktigt fin match och önskar laget lycka till!”

HFC:s matchreferat hittas HÄR

Hisingen kopplade ett litet grepp om seriesegern nu då både Neutrala (?) och Västkurd förlorade sina matcher. HFC leder iallafall tabellen, tre poäng före Neutrala och sex före Västkurd.

FTU återfinns på en sjätteplats

 

Diseröd SK – Neutrala IF 5-3 (2-2) INTE BOKFÖRD

Det verkar som Neutralas svit på tolv raka segrar tog slut i fredags. Det var dock NIF som tog ledningen genom Najiib Ahmed Khaliif efter en kvart men DSK:s Hugo Andersson kvitterade på straff. Diseröd tog även ledningen genom Jakob Yngve en stund senare. Innan paus nickade dock Neutralas Hussein Faarah in 2-2. Lagen fortsatte att följa varandra efter paus då Andersson gjorde 3-2 för DSK och Mohamed Abdulqadir Wehliye kvitterade. Diseröd kunde sen gå ifrån till 5-3 efter två mål av Gustav Fuxling Thorsson. Det verkade tyvärr dock lite oklart vad som hände i slutet av matchen då det tyvärr ska ha varit stökigt. Rapporterna går lite isär om matchen bröts eller spelades klart

DSK:s tvåmålsskytt Fuxling Thorsson sa så här om matchen iallafall:

”Jämn match tycker jag. De har lite mer boll i första, men efter taktiska förändringar i halvtid blir vi mer stabila och får vassare omställningar, lyckas också få in ett par mål. Matchen avslutas dock på ett väldigt tråkigt sätt. Fram tills dess höll domaren mycket hög klass och kontrollerade matchen väl.”

Vi får väl avvakta och se om det dyker upp något slutresultat från den här matchen. Att matchrapporten ligger inne utan slutresultat kan dock tyda på att den bröts och inte spelades klart. 

 

LÖRDAG 21/9

Hälsö BK – Västkurd BK 5-2 (2-1)

Västkurd har kört över allt motstånd på senare tid men i lördags tog det stopp ute på Stuvö Backe. Västkurd tog dock ledningen redan efter tio minuter (Hakan Celik) men Hälsö både kvitterade (Linus Mattiasson) och tog ledningen (Lukas Clarke) innan paus. Nästan direkt i andra kom även 3-1 genom Karl Nilsson och Hälsö kunde också göra både 4-1 (Jacob Lidström) och 5-1 (Clarke igen)! Västkurd fick avsluta matchen med tio man efter en utvisningen men fick ändå in en sen reducering (Mario Atanasovski). 

HBK:s David Jansson sa så här om segern:

”På förhand en väldigt svår match. Vi har fortsatt många spelare borta men kommer till matchen med en trupp på 13 man. Vi gör återigen en gedigen försvarsinsats och Västkurd skapar knappt några målchanser trotts att det äger bollen stora delar av matchen. De få gånger det kommer igenom är vår målvakt Johnny där och avfärdar farligheten på ett snyggt sätt. Vi har idag till skillnad från Hisingen-matchen orken att fylla på när omställningsmöjligheter ges och vi straffar Västkurd gång på gång. 5-2 är ett klart rättvist resultat och fortsätter vi såhär blir det en rolig höst.”

VBK:s Jesper Ljung sa så här om lagets första förlust för hösten:

”En riktigt dålig dag för oss som inte kommer upp i nivå samtidigt som Hälsö gör det bra. Vi kommer inte upp i nivå och får inte ut någonting utav det som vi är bra på. Dålig press, dåligt passningsspel och allmänt lojt. Men det är bara att ta nya tag och ta nästa match med storm. Måste ge cred till Hälsö som gör det riktigt bra idag och är värda segern.”

Västkurd är trea i tabellen men har nu sex poäng upp till ledande Hisingen

Hälsö är femma.

 

/Rasta