Så här gick det i helgens 6C:

 

FREDAG 20/9

Solängens BK – Vrångö IF 0-5 (0-2)

Det fortsätter gå riktigt tungt för Solängens BK och laget har bara skrapat ihop två poäng på sina sex höstmatcher. I fredags blev det hela o-5 mot Vrångö IF. VIF hade 2-0 i paus efter mål av Jesper Hellmark och Robert Beach. 2-0 stod sig till matchens slutskede då VIF kunde göra tre mål till! Magnus Olsson gjorde 3-0, Peter Nilsson 4-0 och Marcus Johansson avslutade målskyttet.

VIF:s Erik Löfgren sa så här om segern:

”En härlig match för oss från första till sista avblåsning. Bra stämning mellan lagen och en kompetent domare med god dialog. Jag tycker vi är något bättre under hela matchen, där vi spurtar i slutskedet med tre snabba mål. Solängen krigar på men är lite uddlösa framåt. För oss har målskyttet varit vår Akilleshäl hela säsongen, så väldigt skönt med islossning framåt och fem olika målskyttar. Vi kändes mer motiverade och tre välbehövliga poäng kunde äntligen säkras.”

Segern gjorde att Vrångö klev förbi Solängen (på bättre målskillnad) är nu nia. Solängen är alltså tia med tre poäng ner till Slottsskogen/Godhem under strecket. 

 

Landala IF – Hällesåker IF 2-2 (1-0)

Jumbon Landala IF tog en viktig poäng i fredags och förstörde samtidigt Hällesåkers planer på att hinna ifatt Tynnered. Innan transferfönstret stängde 1 september så gjorde Landala IF klart med John Gelotte från Mölnlycke-Sjövalla och han inledde målskyttet på Guldheden Södra med ett (enligt insatta källor) mycket vackert mål! 1-0 stod sig till pausvilan men Jimmy Christensen kvitterade för Hällesåker en bit in i andra. Gelotte satte sen även 2-1 i 89:e och det såg ut att bli en viktig trepoängare för LIF. På stopptid kvitterar dock Hällesåker med hjälp av ett självmål! 

LIF:s David Fhager sa så här om matchen:

”Vi startar bra, vågar rulla boll och sätter stundtals högre press. Tycker Hällesåker är lite passiva i första halvlek och skapar inte mycket. Vi tar rättvist ledningen efter en grym prestation av John Gelotte. Andra halvlek är Hällesåker högre upp i positionerna och lyckas kvittera på en hörna där de är starka. Vi går på kontringar och John gör ytterligare ett kanonmål med två minuter kvar och saken borde vara biff. Men med sekunder kvar backar vi hem och efter en hörna där vi försöker rensa går bollen i eget mål tyvärr. Otroligt tungt. Tre pinnar hade varit viktigt, men vi tar med oss en bra prestation och lär plocka mer poäng om vi fortsätter såhär!”

HIF:s Jonas Olcén hade följande att säga om matchen:

”Första halvlek så känns det nästan som att Landala kör över oss. Det hade boll hela tiden och vi spring och jagade mest. De skapade flest chanser och tillslut fick de in ett mål. Vi ska vara glada att de inte gjorde fler mål i flesta halvlek. Andra halvlek så förbättrade vi oss rejält med fortfarande int