Så här gick det i helgens 6C:

 

FREDAG 20/9

Solängens BK – Vrångö IF 0-5 (0-2)

Det fortsätter gå riktigt tungt för Solängens BK och laget har bara skrapat ihop två poäng på sina sex höstmatcher. I fredags blev det hela o-5 mot Vrångö IF. VIF hade 2-0 i paus efter mål av Jesper Hellmark och Robert Beach. 2-0 stod sig till matchens slutskede då VIF kunde göra tre mål till! Magnus Olsson gjorde 3-0, Peter Nilsson 4-0 och Marcus Johansson avslutade målskyttet.

VIF:s Erik Löfgren sa så här om segern:

”En härlig match för oss från första till sista avblåsning. Bra stämning mellan lagen och en kompetent domare med god dialog. Jag tycker vi är något bättre under hela matchen, där vi spurtar i slutskedet med tre snabba mål. Solängen krigar på men är lite uddlösa framåt. För oss har målskyttet varit vår Akilleshäl hela säsongen, så väldigt skönt med islossning framåt och fem olika målskyttar. Vi kändes mer motiverade och tre välbehövliga poäng kunde äntligen säkras.”

Segern gjorde att Vrångö klev förbi Solängen (på bättre målskillnad) är nu nia. Solängen är alltså tia med tre poäng ner till Slottsskogen/Godhem under strecket. 

 

Landala IF – Hällesåker IF 2-2 (1-0)

Jumbon Landala IF tog en viktig poäng i fredags och förstörde samtidigt Hällesåkers planer på att hinna ifatt Tynnered. Innan transferfönstret stängde 1 september så gjorde Landala IF klart med John Gelotte från Mölnlycke-Sjövalla och han inledde målskyttet på Guldheden Södra med ett (enligt insatta källor) mycket vackert mål! 1-0 stod sig till pausvilan men Jimmy Christensen kvitterade för Hällesåker en bit in i andra. Gelotte satte sen även 2-1 i 89:e och det såg ut att bli en viktig trepoängare för LIF. På stopptid kvitterar dock Hällesåker med hjälp av ett självmål! 

LIF:s David Fhager sa så här om matchen:

”Vi startar bra, vågar rulla boll och sätter stundtals högre press. Tycker Hällesåker är lite passiva i första halvlek och skapar inte mycket. Vi tar rättvist ledningen efter en grym prestation av John Gelotte. Andra halvlek är Hällesåker högre upp i positionerna och lyckas kvittera på en hörna där de är starka. Vi går på kontringar och John gör ytterligare ett kanonmål med två minuter kvar och saken borde vara biff. Men med sekunder kvar backar vi hem och efter en hörna där vi försöker rensa går bollen i eget mål tyvärr. Otroligt tungt. Tre pinnar hade varit viktigt, men vi tar med oss en bra prestation och lär plocka mer poäng om vi fortsätter såhär!”

HIF:s Jonas Olcén hade följande att säga om matchen:

”Första halvlek så känns det nästan som att Landala kör över oss. Det hade boll hela tiden och vi spring och jagade mest. De skapade flest chanser och tillslut fick de in ett mål. Vi ska vara glada att de inte gjorde fler mål i flesta halvlek. Andra halvlek så förbättrade vi oss rejält med fortfarande inte på samma nivå som vi brukar vara på. Vi får in 1–1 och matchen är ganska svängig. Båda lagen ska chanser direkt efter de andra laget har gjort det. Landala får in 2-1 målet i slutminuten och det är max två minuter kvar. Vi lägger all kraft uppåt och får med oss en hörna och tillslut får vi till ett skott som gör att Landala gör självmål. Tycker inte vi gjorde en godkänd match alls. Vi ska vara glada att vi fick ett X med oss.”

Landala är sist i tabellen men har en match tillgodo på lagen framför och har i nuläget två poäng upp till elvan Slottsskogen/Godhem och fem till Solängen och Vrångö

Med fyra matcher kvar är Hälleåker trea med fem poäng upp till kvalplatsen

 

LÖRDAG 21/9

Styrsö BK – SK Argo/Masthuggets BK 3-1 (1-1)

I lördags begav sig SK Argo/Masthuggets BK ut till Amneviksvallen för att möta Styrsö BK. Hemmalaget inledde med mer bollinnehav men gästerna låg fint i sina positioner även om Niklas Tullock tilläts skicka in 1-0 efter 18 minuter. Argo/Hugget höjde sig dock och jämnade ut matchbilden och kunde även kvittera när Love Svanqvist tryckte ditt bollen efter en hörna. Efter paus höjde SBK tempot och Argo/Hugget föll djupare ner på egen planhalva och blev rejält tillbakapressade. Trots detta hade Argo/Hugget några halvchanser på kontring men det var SBK som var närmast med ett klockren boll i stolpen. Till slut orkade inte bortalaget stå emot och Tullock dök upp på bortre efter ett långt inlägg och satte 2-1 med en kvart kvar. Argo/Hugget flyttade upp folk men lyckades inte få in någon boll och istället kontrade SBK in 3-1 (Kevin Viberg) och stänga matchen. 

En rättvis seger för Styrsö mot ett hårt kämpande bortalag. 

Argo/Masthuggets matchreferat hittas HÄR

Styrsö är fyra i tabellen men har hela sju poäng upp till tvåan Tynnered (och kvalplatsen) och lät få spela division 6-boll även nästa säsong. Argo/Hugget återfinns på en sjätteplats

 

Slottsskogen/Godhem IF – Järnbrotts IF 3-4 (1-1)

Nykomlingen Järnbrott fortsätter sin fina säsong och igår blev det seger i en svängig match mot bottenkämpande SG

SG:s tränare Janne Larsson sa så här om förlusten:

”En riktigt tung förlust. Vi spelar helt ok idag men egna misstag blir extremt kostsamma när Järnbrott utnyttjar dem effektivt. Vi har av förklarliga skäl ett sargat självförtroende och det lyser igenom lite för ofta. När vi väl rullar boll så ser det riktigt bra ut men vi blir tyvärr lite för fega och tveksamma i avgörande lägen. Det är tungt men fortfarande finns det en hel del poäng att spela om så vi får bita ihop och komma igen.”

JIF:s Linus Laggar hade följande att säga om segern:

”Idag blev det bortamatch på hemmaplan då matchen flyttades till Ruddalen som bjöd på perfekt fotbollsväder trots den sena delen av säsongen. SG börjar tidigt med initiativet i matchen och har fina kombinationer i sitt inledande uppspel. Vi faller lite i positionerna men det är ändå vi som inleder målskyttet tidigt efter en djupledsboll på Henke som lyckas tråckla in bollen via målvakten från snäv vinkel. Spelet är sen fortsatt ganska jämnt och SG kvitterar innan halvleken är över. I andra halvlek kommer vi direkt runt på kanten och hittar en helt fristående Högberg som får göra sitt första mål i järnbrottströjan i öppet mål från nära håll. Det är en match med mycket hjärta från båda lagen över 90 minuter. SG hotar i flera situationer när de spelar sig in framför vår backlinje medan vi fyller på med folk i ett lite rakare anfallsspel. Vi får med oss tre sköna pinnar och får inte glömma nämna Koffes enorma räddning på en av SG:s frisparkar som dyker mot stolproten innan Koffes långa arm på något sätt hunnit dit och förstör SG:s kväll när han petar bollen utanför stolpen.”

JIF är uppe på en fin femteplats medan SG är under strecket som elva.

 

/Rasta