Så här gick det i helgens division 4-matcher:

 

FREDAG 20/9

4B

Eriksbergs IF – Kärra KIF 0-4 (0-2)

Ingenting varar för evigt och i fredags tog Eriksbergs fina svit på sju raka segrar slut. Hemma på Rosenhill blev det 0-4 mot gästande Kärra KIFKristoffer Glasö och Jonathan Brusberg såg till att KKIF ledde med 2-0 i mitten av första. En bit in i andra fick EIF:s anfallare Olof Möller lämna efter ostskiva nummer två och med kvarten kvar kom 3-0 (Glasö igen). I matchens slutminuter kom även 4-0 (Daniel Mellbin). 

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om matchen:

”Alla sviter har ett slut så även vår. Vi mötte idag ett mer taggat Kärra som ville mer än oss. Vi börjar matchen bra och skapar två riktigt bra målchanser men bollen ville inte in. Istället får de ett motläggsmål som ramlar in för att kort därefter få ytterligare ett baklängesmål i klungspel efter en frispark. I slutminuterna av halvlek har vi en boll som domaren missar att den är inne. Vi gör ett försök i andra men får en spelare märkligt utvisad. I vårt försök att komma ikapp blir vi straffade och Kärra gör 2 mål till. Känns att vi är i slutet på säsongen. Lycka till Kärra i sista matcherna.”

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Första halvlek: Eriksberg började piggt med en hög press som vi hade problem med att spela förbi. Efter ca 15 minuter så tar vi över lite och Eriksberg verkar inte lika roade av att pressa lika hårt längre. Vi får in 1-0 och tar över spelet mer och mer. 2-0 kommer i slutet på halvleken efter en frispark in i deras box och vi står rätt när bollen dimper ner. Eriksberg har någon boll på mållinjen i denna halvlek, var den inne? Två olika svar beroende på vilket lag du frågar. Andra halvlek: vi börjar bra och det känns tryggt. Vi kommer runt fint på kanterna och det känns som en tidsfråga innan vi skulle måla igen. 3-0 kommer efter en omställning och fint avslut i nättaket. I detta läget känns det som om matchen är över. Eriksberg drar på sig ett rött kort och vi kontrar in 4-0. Vi hade lite tur som fick göra första målet i matchen vilket satte matchbilden till vår favör. Annars en ok division 4 match där vi är nöjda med resultatet 4-0 och även sättet vi spelar boll på stundtals.”

Eriksberg är fyra och kommer att sluta fyra, lagets bästa placering på ett tag (även 2014 blev det en fjärdeplats). EIF avslutar mot Velebit nästa helg. 

Kärra är sexa med två matcher kvar och skulle kunna sluta femma. I veckan möter laget Mölnlycke-Sjövalla innan GFF står för motståndet i sista omgången.

 

Mölnlycke IF – Älvsborg FF 2-2 (1-1)

Mölnlycke IF har haft en riktigt tuff säsong men helgens poäng mot Älvsborg säkrade nytt kontrakt! Det var oavgjort efter de första 45 efter att ÄFF:s Harald Oresjö satt 1-0 och MIF:s Marcus Vogel kvitterat. I andra tog Mölnlycke ledningen genom Andreas Doverhag men i 88:e satte Filip Bergfelt 2-2. 

MIF:s Sudo Sulejmanovic sa så här om matchen:

”Förutsättningarna innan matchen var att vi åtminstone behövde en poäng för att klara oss kvar och det märktes särskilt i början av matchen att vi var ganska försiktiga. De lyckas ta ledningen på ett långt inkast 0-1. Vi svarar ganska omgående när Vogge får till ett distinkt avslut 1-1. Matchen öppnar sig mer i andra halvlek med lägen åt båda håll med det kändes som att vi hade ett litet övertag då Oscar Show får till ett kanoninlägg som Dover nickar in till 2-1. Efter detta spelar vi mer försiktigt och då lyckas dom komma upp i några lägen som Ladisic gör några kanonräddningar på. I samband med en av dessa så lyckas dom få till en hörna som hamnar på min yta på bortre stolpen som dom nickar in till 2-2. Därefter följer några spännande minuter innan domaren blåser av matchen och vi fick vår poäng till slut. Grym laginsats idag igen!”

ÄFF:s Albert Jörnvik hade följande att säga om matchen:

”Vi gör en helt ok första halvlek, vi skapar mycket men det vill sig inte. Andra halvlek kommer vi inte upp i nivå, och det känns som MIF spelar med tre extra spelare, då i princip varenda domslut går emot oss, men en pinne är alltid en pinne. Inte resultatet som vi önskat men vi går vidare och satsar på tre pinnar mot Björkö!”

MIF är nia i tabellen med en match kvar och tian Askim kan inte hinna ifatt. Inte heller elvan Mölnlycke-Sjövalla kan gå om även om de kan komma upp på samma poäng. Mölnlycke IF möter Askims IK i sista matchen. 

ÄFF är sjua i tabellen och avslutar säsongen mot IFK Björkö nästa helg. 

 

Göteborgs FF – Askims IK 3-1 (0-1)

Askims IK kämpar i botten och behöver alla poäng de kan få men de fick lämna Majvallen tomhänta i fredags. Det såg dock bra ut efter första 45AIK ledde med 1-0 efter mål av Serdar Kaymaz och dessutom hade hemmalaget GFF fått en spelare utvisad. I början av andra kvitterade dock först Askim i röda kort och strax efter kvitterade GFF i mål (Charles Palmborg). GFF lyckades sen få ännu ett rött innan seriens skyttekung. Palmborg, gjorde mål nummer 23 och 24!  

GFF:s Aron Lundh sa så här om matchen:

”En ganska dålig första halvlek från vår sida, inte heller så dåligt att vi ska ligga under, men så är det ibland och vi går in i halvtidspaus med 0-1 och 10 man på planen. I halvlek fokuserar vi på att vi ska spela den lätta passningen och inte vara så griniga på varandra (jag som tyckte jag var ovanligt positiv och icke-grinig, hmm…). I andra går vi ut lite mer taggade och det gör skillnad. Askim får ett rött kort också och vi gör 1-1 kort efter tror jag. Jag tror några killar i laget längtar efter uppehåll för vi tar ännu ett rött efter en tuff tackling som ger ett andra gult. Vi lyckas trots det göra två mål till och matchen slutar 3-1. Extra plus till Antonio Gonzalez idag som återigen kommer in från bänken och tar ordentligt kommando på mitten. Även plus till vår målvakt Alvin Ljunggren som har gjort flera bra matcher i rad. Tack till Askim och lycka till i sista omgången, den blir viktig!”

GFF är redan klar trea i 4B-tabellen och avslutar säsongen mot Kärra KIF nästa helg. 

Askim är tia och riskerar att få lämna 4B. I nuläget är det två poäng ner till elvan Mölnlycke-Sjövalla som dock har två matcher kvar medan AIK bara har en. Mölnlycke-Sjövalla möter Kärra KIF i veckan och vid seger skickar de ner Askim under strecket inför den sista omgången. Askim avslutar hemma mot Mölnlycke IF och Mölnlycke-Sjövalla möter redan nedflyttningsklara IF Mölndal

 

LÖRDAG 21/9

4A

Nol IK – FC Komarken 1-4 (0-2)

FC Komarken går mot en stabil säsong och i lördags blev det fina 4-1 borta mot NolJafet Menghestab var matchens förgrundsgestalt då han svarade för ett hattrick. Menghestab satte både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen och även matchens sista mål (4-1). Däremellan hade Vladimir Ilic reducerat för Nol i mitten av andra och Daro Sharif gjort 3-1 för FCK fem minuter från slutet. 

Komarkens Alen Grozdanic sa så här om segern:

”Jo, en måstematch för båda lagen men vi bestämde oss för att gå in och bara vinna denna matchen. Vi gör både 1-0 och 2-0 ganska tidigt i matchen kanske, vi ledde nog med 2-0 efter 10 minuter sen blir det ju mycket enklare att spela. Nol slår långbollar för det mesta och har inte många lägen till att göra mål. En bra match från vår sida, vi säkrar kontraktet och är inte beroende hur det går i dom resterande matcherna i den roliga division 4A.”

Nols Niclas Elving hade följande att säga om förlusten:

”Ja, riktigt dåligt av oss. Det är inte så mycket som stämmer nu, många ur form, inget samspel och inget mod. Det i kombination med att de får ett par tidiga mål på kontringar som var deras spelidé från början. Sedan är det väldigt svårt att vända matcher i dessa serier. Det är enkelt att krympa ytorna och backa hem när det är så dåliga planer. Och när vi dessutom spelade utan fart och fantasi så var det ganska enkelt för Komarken. De spelar smart och utnyttjar de få som är bra i laget.”

Komarken, som är sexa, har nu säkrat kontraktet och kan som sämst sluta sjua och som bäst fyra. Laget möter Guldheden i veckan (tisdag) och har sedan Koredala IF i sista omgången.

Nol är åtta och har en match kvar att spela. Alla de tre lagen bakom i tabellen är bara en poäng efter (alla har också en match kvar). Nol möter just ett av dessa lag, nian Zenith, och en poäng grejar kontraktet. Blir det dock förlust där samtidig som både Lunden Överås och Kozara vinner så åker Nol ur 4A. 

 

Stenkullen GoIK – IK Zenith 2-1 (2-0)

Stenkullen är på väg mot serieseger i 4A och tog ännu en trea i helgen när IK Zenith besegrades. Det var 2-0 i paus efter mål av Felix Martinsson och Tobias Hansson men direkt i andra reducerade Zeniths Jakob Ström. Det blev dock inga fler mål i matchen och Stenkullen tog ett stort kliv mot division 3

Zeniths ena tränare, Walid Dahir, sa så här om förlusten:

”Vi jag gör en dålig första halvlek förutom första 10 minuterna där våra tar många felbeslut. Andra halvlek har vi vi allt där de sticker upp en eller två gånger. Matchen slutar 2-1 till dem.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR

Zeniths matchrapport hittas HÄR

Stenkullen avslutar säsongen nästa helg med att möta Lunden Överås hemma. I nuläget leder laget med fem poäng före tvåan Kortedala IF. KIF har dock två matcher kvar då det som bekant inte blev någon match mot Guldheden för KIF då domarkåren bojkottar Kortedala. Den matchen behöver spelas innan nästa helg där Kortedala möter Komarken. Skulle Kortedala tappa poäng i veckan är Stenkullen klara men det räcker också med kryss i sista matchen för att guldhattarna ska på. 

Zenith är nia i tabellen och har samma poäng som tian Lunden Överås och elvan FK Kozara. Zenith avslutar mot åttan Nol och seger där säkrar kontraktet. Vid poängtapp så riskerar dock laget att åka ur beroende på de andra resultaten. 

 

4B

Öckerö IF – KF Velebit 1-0 (0-0)

Helgens match i lokalfotbollen då det vankades en ren seriefinal i 4B på Prästängen! Ettan Öckerö IF ledde inför matchen med en poäng före tvåan KF Velebit! Enligt rapporterna saknades det inte målchanser för något av lagen men det skulle bara bli ett mål denna dag. I matchminut 88:a frälste Carl Wiklander hemmapubliken med sitt 20:e mål för säsongen som gav seriesegern till ö-laget! 

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om matchen:

”Fantastiska förutsättningar för match, runt 20 grader i luften, vindstilla och sol. Uppskattningsvis 500 pers i publik och seriefinal. Velebit har en tydlig taktik från start där de ligger lågt och täpper igen alla ytor på egen planhalva. Vi har väldigt mycket boll men svårt att hitta igenom Velebits kompakta försvar. Vi har en jättechans redan efter tre minuter som vi skjuter över i bra läge annars är det bara något halvläge var för båda lagen i första halvlek. I andra halvlek ser det ut på samma sätt inledningsvis men ju längre tiden går ju mer flyttar Velebit upp folk för att med 15-20 minuter kvar gå all-in med 4-5 gubbar på topp. Sista kvarten är det ren hawai-fotboll där båda lagen går för segern och har stora chanser att avgöra men ingen lyckas förrän i 88:e min då Simon Olsson spelar fram Carl Wiklander som får en dålig förstatouch i straffområdet men ändå lyckas vika in avslutet i bortre hörnet för 1-0. Resten av tiden håller vi undan Velebit från chanser och seriesegern är säkrad när domaren blåser i pipan. Stor eloge till Velebit som gör en taktiskt mycket bra match och trots att det inte går deras väg så är i stort sett samtliga spelare och ledare framme och gratulerar till seriesegern inom en minut efter slutsignal. Exemplariskt uppträdande från coach Skokic och co. Några timmar efter matchen dukade styrelsen upp till guldpytt i Göstahallen och det blev en lång kväll/natt med mycket glädje.”

Velebits Paolo Rossi sa så här om förlusten:

”Vädergudarna var verkligen på våran sida idag. Circus 18 grader, sol och vindstilla samt en hel del förväntansfulla supportrar på plats. För att vara helt ärlig är första halvlek inte mycket att skriva om, förutom att vi följer matchplanen prickfritt. Öckerö har bollen, men det känns varken som vi eller dom kommer till dom klockrena chanserna. 0-0 i paus och vi pratar om att fortsätta sätta defensiven då det är extremt viktigt mot ett Öckerö som spelar med väldigt mycket platsbyten (stor kredd till deras spelidé som dom kör med konstant). Matchen känns fortfarande för mig rätt stängd, förutom någon enstaka drömchans för bägge lagen. Men med ca 15 kvar brakade det lös fullständigt och Hawaii fotboll delux var ett faktum. Det var verkligen målchanser till höger och vänster. Vi bommade, dom bommade. Vi bommade- dom bommade. Fram till 88:e minuten då Carl trycker in 1-0 bortre. Surt, men är de något lag förutom vi som ska vinna serien är det Öckerö. Så ett stort grattis till en supersäsong Öckerö, spelare och ledare. För vår del återstår en match i serien innan ett ovisst kval väntar i år igen med tre spännande matcher.”

Öckerö alltså klara seriesegrare i 4B och division 3 väntar nästa år. Stort grattis från bloggen!

För Velebit blir det alltså en andraplats i år igen och kval väntar. 

I sista omgången ställs Öckerö mot Sandarna medan Velebit möter Eriksberg.

Självklart var Skärgårdsfotboll på plats och bilder hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad därifrån.

 

IFK Björkö – IF Mölndal Fotboll 3-0 (WO)

Jumbon IF Mölndal lämnade WO i helgens match mot IFK Björkö. Detta gör att Björkö är klara för spel i fyran även 2020. Det var redan klart sen innan att Mölndal blir sist och åker ur.

Björkö är åtta inför sista omgången där de ställs mot sjuan Älvsborg. Mölndal avslutar säsongen mot Mölnlycke-Sjövalla

 

/Rasta