Vi kollar till hur det gick i 6A i helgen:

 

LÖRDAG 21/9

Inter Linné IF – Syrianska/Arameiska FG 6-0 (2-0)

Inter Linné fortsätter sin fina höst och studsade tillbaka ordenligt från förra omgångens förlust mot Fröjden (3-6). I lördags blev det hela 6-0 mot Syrianska/Arameiska på Heden 4. Antonio Mendez Hernandez såg till att Linné ledde med 2-0 i halvtid och i mitten av andra kom Cristian Ramirez Betancur. Matchens tre sista mål gjordes sen av Ali Jafari!

Inter Linné Robert Veres sa så här om matchen:

”Syrianska gav inte samma motstånd som i våras. 6-0 en stabil seger men spelmässigt så var vi inte på den nivå vi ville/ska spela utan måste fokusera på att fortsätta ha de spel vi haft tidigare under säsongen med mindre misstag. Backlinjen höll ändå hyfsat tätt och vår lille målvakt Peter fick hålla nollan. Anfallspelet kunde ha varit mer effektivt om man kollar hela matchen men Tony gjorde sina sedervanliga mål med två mål i första. I andra halvlek så orkade inte Syrianska efter Ramirez 3-0 mål. Efter det så fick Ali Jafari ha lite lekstuga och trycka dit ett hattrick. Tre viktiga poäng och nytt fokus mot serieledarna Götaholm nästa vecka.”

Inter Linné är nu sexa i tabellen och Syrianska/Arameiska är nere på en tiondeplats. 

 

FC Bosona-Bosna IF – Götaholm BK 3-3 (1-2)

Intressant match där serieledarna Götaholm begav sig till Länsmansgårdens IP för att möta formstarka FC Bosona-Bosna IF. Det var gästerna Götaholm som inledde starkast och lagets kapten Fenan Zemui gjorde både 1-0 och 2-0. Strax innan paus kom det dock en reducering av hemmalaget genom Rusmir Palalija. I början av andra blev sedan GBK reducerade till tio man efter en utvisning men kunde ändå få in 3-1 via ett självmål. Bosona-Bosna avslutade dock starkt då Ajdin Hrnjica först satte 2-3 och lite senare tryckte Emin Koljic in 3-3 på en frispark! 

GBK:s Christoffer ”Koffe” Mattsson sa så här om matchen:

”Vi spelar hyfsat bra och tar ledningen med 0-2. De kommer upp till 1-2 på frispark innan halvlek. Sedan har vi 1-3 och spelar med 10 man i största delen av andra halvlek. Vi tappar matchen till 3-3 pga frustration och ger dem frisparkar i farliga lägen. Tråkigt att säga men domaren gör ett felaktigt beslut som påverkar matchen stort. Att vår Osman får sitt andra gula kort för filmning när han blir manglad av en Bosna-Bosonaspelare på mittplan! Jag var helt övertygad att vi skulle få frispark och de eventuellt skulle bli varnade. Men vi leder fortfarande serien och tänker inte nöja oss med något annat!”

GBK:s matchrapport hittas HÄR

Götaholm leder fortfarande 6A men nu är det bara en poäng ner till tvåan Bergsjö IF. I näst sista omgången ställs just de två lagen  mot varandra!

FC Bosona-Bosna IF är trea, fyra pinnar bakom GBK och tre bakom Bergsjö IF. Dock har Bosona-Bosna en match mer spelad. 

 

SÖNDAG 22/9

Gamlestaden FF – Fröjdens FK 0-2 (0-1)

Igår spelade Fröjdens FK med största sannolikhet bort Gamlestaden FF från guldstriden efter seger 2-0GamlestadsvallenAndreas Johansson satte 1-0 på straff i den första halvleken och Axel Brattberg gjorde 2-0 en kvart in i andra.

GaFF:s målvakt Philip Bladh sa så här om förlusten:

”Tuff match på förhand, vi har 11-12 spelare borta med 2-3 på bänk halvskadade. Vi börjar okej och har mycket bollinnehav, tyvärr får vi en straff emot oss som är väldigt diskutabel vilket resulterar i 0-1. Vi har väl ett fåtal chanser i första halvlek men inga farliga. Fröjdens spelar bra där bak. Andra halvleken börjar bra med men vi får inte till chanserna, dom gör 0-2 och vi är inte riktigt där tyvärr och fröjdens vinner rättvist. Bara att blicka mot nästa match och ta tre poäng!”

Fröjdens Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Äntligen, match på NATURGRÄS igen! Är nog sista generationens fotbollsspelare som har den känslan när man knappar in bortalagets plan på Google Maps. Vi hade lite manfall ifrån förra matchen, var lite skavanker på truppen som kom till spel men stämningen var ändå fin inför avspark! Matchbilden är lite som väntat ifrån i våras. Dom slår långt från backlinje upp på forwards för en skarv på ytter eller tillbaka till mitten. Vi läste det rätt bra och dom kom inte riktigt fram till en riktigt farlig målchans. Vi trillar boll och nöter på och vi märker att vi börjar få grepp om det. Vi får en straff, jättesvårt att se om Mange var innanför eller utanför, men domaren dömde 9-meters spark och vi tackar han för det. Andreas smiskar in 1-0, like på den. Första halvlek är slut och vi har bra koll på dom. Andra halvlek är lite mera öppen, chanser åt båda håll och lite böljande spel. Vi stänker in 2-0 Och känslan är att 3 poäng är våra. Piiiuufftt sjuder ifrån domarens pipa och matchen är slut!! Rättvis seger enligt mig. Bra match med lite närkamper, finesser och en och annan motläggsfint, vackert! Tycker domaren borde få en eloge också, bra snack och nivå!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR

Gamlestaden är fyra och har hela sju poäng upp till ledande Götaholm och dessutom med en match mer spelad.

Fröjden är nu femma, bara en poäng bakom GaFF.

 

Bergums IF – Lekstorps IF 2-3 (0-0)

Bergums IF har fortfarande inte vunnit i årets 6A och det blev inga poäng heller i gårdagens jämna match mot Lekstorp. Det var mållöst i paus men Bergum fick en spelare utvisad precis innan paus. I början av andra kunde LIF gå ifrån efter att Jesper Ljungberg gjort 1-0 och Nissan Svensson 2-0. Edis Dautovic reducerade dock lite senare men LIF svarade med att göra 3-1 (Patrik Tall). Slutet blev dramatiskt då LIF först fick en spelare utvisad och BIF satte 2-3 på straff (Dautovic igen). Bergum får ännu en straff och LIF får en till spelare utvisad i den situationen. Dautovic bränner dock straffen och Lekstorp vinner matchen! 

BIF:s assisterade tränare Ola Klevenås sa så här om matchen:

”Vi var det klart bättre laget i första halvlek och skapade mängder med chanser. Borde gjort minst 2-3 mål. Tyvärr drar Anton på sig två gula och vi får spela andra med en man mindre vilket förändrar matchbilden och det blir jämnare. Matchen blir grinigare och vi släpper in ett och sen i slutet två. Reducerar till 1-2 men släpper in 1-3. 2-3 på straff och i matchens sista minut bränner vi en (feldömd) straff och förlorar istället matchen. En sur förlust men egentligen skit samma få vi redan är rökta. Hade vi haft detta laget i början av serien tror jag vi hade klarat oss.”

Bergum är sist i 6A och kommer att åka ur.

LIF är nu på en sjundeplats

 

/Rasta