Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson sammanfattar helgens matcher i division 3 Nordvästar Götaland (segerbilderna är tagan av Peter Iversen):

 

De 3 topplagen i serien mötte i omgång 21 lag placerade: 6 – 10 – 11 och fick tillsammans med sig… EN poäng !!
Visst är fotboll en härlig sport och trots att man förlorar vinner man serien och avancerar till Division 2
Först och främst ett STORT GRATTIS till klassiska FRÖLUNDA som efter ett par års misär i div 3 fotbollen nu kan stoltsera sig som ett Div 2 lag 2020 och tillhör återigen Svensk Elitfotboll.
Man var favorit tippade och man höll för trycket, efter en överraskande premiärförlust radade man upp 14 raka matcher utan förlust, gick på en mina nere i Lerkil kom tillbaka starkt, lyckades med konststycket att förlora hemma mot GÅRDA (no offense till GBK) då man hade chansen att avgöra inför hemma supporters… men med lite hjälp från Mölndal / Johanneberg kunde man trots att fira i skumpa & guldhattar.
Jag gläds med min f.d lagkamrat Joakim Olsson och hans ledarteam runt laget och hoppas detta är starten på en bra tid i många år  framöver för VF och det skall bli intressant att följa deras förehavande framöver…
I jakten på den åtråvärda kvalplatsen mellan ANGERED & LANDVETTER skiljer det endast 3 + mål till Angereds fördel.
På papperet 2 helt olika motståndare tabellmässigt för lagen att möta, AA tar sig an FRÖLUNDA som redan är klara för div 2, orkar VF ladda om… ger man sina bänkspelare speltid eller är man som jag tror ett SERIÖST lag med respekt för sina motståndare så kommer man med det BÄSTA laget man har för dagen.. jag hoppas det så vi inte står efter omgång 22 med massa spekulationer….
LANDVETTER i sin tur har LERKIL hemma som för länge sedan börjat planera för div 4 Halland… inget beställningsjobb i min bok att bara gå ut och vinna med säg 9-0 …., frågan är ju hur stor MOTIVATIONEN är hos Lerkil, bara spela av 90 min eller avsluta snyggt och göra ett bra avslut inför nästa säsong. 
Men en sak kan jag lova att det kommer bli rock´n roll fotboll på Landvetters IP där LIS kommer gå all in med en förmodad ultra offensiv XI.
 • ANGERED       42p  50-23  +27
 • LANDVETTER  42p  52-28  +24 
I botten handlar det om 3 klubbar, JONSERED, VIRGO, GÅRDA där 2 av dessa lag kommer åka ut, och 1 av lagen kommer få chansen att klara sig kvar.
Extra intressant är ju att 2 av lagen stöter på varandra nämnligen JONSERED – VIRGO medans raket spurtande GÅRDA tar emot ett Kållered som kommer med 3 raka förluster och nog bara vill spela av säsongen.
 • JONSERED  23p   – 13
– – – – – – – – – – – – – – – – — 
 • GÅRDA       22p   – 16
 • VIRGO        21 p  – 19
Jag tar det inte för omöjligt med ca 10 minuter kvar att spela att Gårda leder mot KSK och är upp på 25 pinnar, säg att det står oavgjort på Jonsereds IP… då MÅSTE Jonsered göra mål och vi kan förvänta oss garanterad Hawaii fotboll och en uppställning typ 3-1-6 i jakten på ett segermål som skulle innebära kval…
Hur som helst en hyperintressant avslutning värdig denna fantastiska serie.
Vi kan även GRATULERA 2 lag till som säkrat sina kontrakt och det är DALEN + HESTRAFORS, jag sticker även ut hakan och gratulerar KONGAHÄLLA som har 3 pinnar och 12+ mål upp på Jonsered till nytt kontrakt, 2 tunga segrar mot Virgo / Lerkil har gett 6 pinnar och fast mark.
– – – – – – – – – – – – – – – – 
För att återigen knyta an till FRÖLUNDA som vinner serien så går det ju inte att undvika att nämna Simon Chekrun som en stor del i avancemanget, visst han anslöt sent under försäsongen, inledde på bänken för att allt eftersom växla upp och står nu där med 16 gjorda mål
I saknade ”Henke” Carlsson frånvaro fick man sent in Hampus Furublad på det centrala fältet och han har vart en injektion och mycket bra, sen får man ej glömma de spelare som spenderat några år i VF i tunga tider såsom Danne Carlsson, Niklas Engberg  med stora Frölunda HJÄRTAN samt de unga gardet Theo Olsson, Albin Gustafsson, Filip Grauers som stod emot locktonerna från diverse Akademier och valde att stanna i VF, rätt val enligt mig med facit i hand.
MEN det är LAGET Frölunda som avancerar till Div 2 där jag vet att ledarteamet är extremt nöjda med hur gruppen har fungerat under året, vikänsla, sammanhållning och alltid ställt upp för varandra….
Man kan ju hoppas att några killar födda 01 väljer att komma tillbaka till VF nu när det vankas Div 2 spel… jag tänker på Jobe / Ucar ute på Hisingen, givetvis förutsatt att VF vill ha ”hem” grabbarna…
Lite röster från Frölunda håll:
Bryan Johansson som var avstängd i lördags:
Blandade känslor, klart att det finns en liten besvikelse över att vi inte vinner matchen och att vi gör en av våra sämre matcher för säsongen.
Men stort sett över hela säsongen är jag mer än nöjd, tabellen ljuger inte och vi har visat att vi är seriens bästa lag.
Hampus Furublad:
Konstig känsla att gå från att förlora matchen och tro att det blir en veckas ytterligare väntan.. till att förstå att vi lyckades vinna serien ändå.
Och den känslan var jävligt goo 😉
Riktigt dålig match från vår sida men den är släppt nu..
Frölunda supportern ”GRÖNVIT FRÖLUNDASSON” som bland annat driver bloggen ”Den grönvita staden” säger följande:
 Obeskrivlig härlig känsla för oss luttrade Frölundaiter att äntligen få ta steget upp.
Vi har ju folk som stått på ståplats på Ruddalen sedan 80-talet och alltid stått bakom vårat lag, i med och motgång.
Att nu slutligen få vinna en serie är riktigt gött och beviset på att klubbens nysatsning på ungdomssidan och A-laget burit frukt. Det känns som återtåget mot eliten är i rullning. Framåt Frölunda !!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – 
Omgång 22 enligt följande:
 • ANGERED – FRÖLUNDA
 • GÅRDA – KÅLLERED
 • HESTRAFORS – HBFC
 • JONSERED – VIRGO
 • LANDVETTER – LERKIL
 • KONGAHÄLLA – DALEN
​​​​​​​Gemensam avsparkstid är 14.00
Speldagen är Lördag 28/9
/ Bendinho