Så här gick det i helgens division 5:

 

FREDAG 20/9

5A

IF Vardar/Makedonija – Finlandia/Pallo AIF 0-7 (0-4)

Det blev en storseger för Finlandia/Pallo AIF i fredags när de besökte Vardar/Makedonija på Backavallen. FinPa hade 2-0 redan efter elva minuter efter mål av Richard Olsson och Johan Samuelsson. Innan paus hade även David Zivkovic Ek gjort 3-0 innan Olsson satte fyran. Samme Olsson fullbordade sedan sitt hattrick tidigt i andra och strax efter kom 6-0 (Tobias Ekman). Pasi Haanpää fastställde sedan slutresultatet 7-0 i slutminuterna. 

Finlandias ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om matchen:

”En på förhand lurig bortamatch mot Vardar, som säkert kom med gott självförtroende efter deras vinst i förra omgången mot Utbynäs och där vårt var rejält stukat efter ett par veckors sämre spel och borttappade poäng och även chansen på de högsta placeringarna. Vi pratade inför matchen att hitta tillbaka till det spel vi hade innan sommaren och som vi gjorde det! Killarna följde vår, för dagen, enkla matchplan i 90 minuter. Vi sätter försvarsspelet på ett riktigt bra sätt och har ett riktigt bra tålamod i passningsspelet. Bara efter 8 minuter gör vi 1-0 genom Richard Olsson, 2 minuter senare gör Johan Samuelsson 2-0 och Vardar har både svårt att få igång något spel på vår planhalva samt har svårt att freda sig mot våra anfall. I den 34 minuten gör David Zivkovic Ek 3:an och strax sätter Richard även 4:an. 4-0 i halvlek är ett drömresultat på bortaplan! Vi pratar om att fortsätta vara fokuserade och inte slå av på takten. Det går bara 10 minuter av andra så gör Richard sitt tredje mål för dagen och 5 minuter senare serverar han Tobias Ekman som gör 6-0. Mot slutet luftar vi självklart hela bänken och inhopparen Kevin Cerveira har en soloräd på sin kant och efter ett par bortdribblade motståndare serverar han Pasi Haanpää som sätter 7-0. Det blev en komfortabel vinst och ett skönt kvitto till oss själva. Som tränare är det extra skönt att se hur killarna följde matchplanen och det fokus dom la på uppgiften. Även kul med att få se en gedigen insats från vårt senaste tillskott Marcus Axelsson som spelade gediget och gav en bra trygghet till spelarna men är självklart väldigt nöjd med HELA laget en dag som denna!”

Finlandia/Pallo AIF:s matchrapport hittas HÄR

Finlandia är femma i tabellen och Vardar är sjua.

 

LÖRDAG 21/9

5A

Älvängens IK – Floda BoIF 4-0 (3-0)

Älvängen tog en trepoängare i lördags och fortsätter jakten på uppflyttning. Hemma på Älvevi blev det 4-0 mot bottenlaget Floda. ÄIK hade 3-0 i paus efter dubbla straffmål av Marius Evensen och ett mål av Jesper Knaving. Samme Knaving satte sedan 4-0 i mitten av andra. 

ÄIK:s Niklas Ahlbom sa så här om segern:

”Vi inledde ganska trögt men efter första målet tar vi kontroll över matchen. 3-0 i halvlek och vi känner oss aldrig riktigt hotade utan vi tar en viktig trea utan att imponera. Vi behöver höja oss ett par nivåer inför dubbelmötet med Björndammen för att ha chans på andraplatsen.”

Flodas Hjalmar Holgesson hade följande att säga om matchen:

”Jag börjar med en Sana; det känns inte som att det var så stor skillnad som siffrorna visar. Innan de gör 1-0 på straff känns matchen jämn. Sedan kommer två snabba mål till innan halvtid (en straff till) . Med ett relativt tidigt mål i andra så dör matchen och det känns som att de flesta aktörer på plan efter det mest inväntar slutsignalen. Tufft med två raka förluster för oss. Men det är bara att ta nya tag och försöka igen nästa helg.

En sak till: Fotboll är en sport som utvecklats för att spela på gräs. Plast är ett mycket bra substitut, till grus. Att vissa lag tvingas att spela på plast kan jag förstå. Men att byta om och vandra förbi huvudplanen som är gräs och hela den fina anläggningen är uppbyggd runt, för att sedan spela på plast… Det är mycket i en fotbollsälskares hjärta som dör!!! I hockey är det inte accepterat att spela på en betongrink med inlines, trots att det i slutet av perioderna är lite uppkört och pucken då vobblar lite mer än på betongen (det är lättare med ett mer exakt passningsspel på betongen då…). Det är en annan sport helt enkelt!”

ÄIK är trea i tabellen, fyra poäng bakom ledande Ytterby och två poäng bakom tvåan Angered (som dock har en match mer spelad). Älvängen avslutar seriespelet med två matcher mot Björndammen! 

Floda är sist men har samma poäng som Björndammen (men sämre målskillnad). Laget har två matcher kvar och möter Angered och Vardar.

 

Hönö IS – Björndammens BK 5-1 (3-0)

Hönö tog en riktigt viktig seger i lördags när bottenkonkurrenten Björndammen besergades hemma på Hönö Arena. HIS fick en drömstart och hade 3-0 redan efter 17 minuter. Erik Sennerstam satte 1-0 och Alex Zachrisson svarade för både 2-0 och 3-0. Björndammen lyckades även få en spelare utvisad innan paus. Sennerstam gjorde sedan sitt andra mål för dagen i början av andra innan BBK brände en straff. Björndammen fick sen in en reducering genom Anton Linde men sen fick laget sitt andra röda och i slutet kom också hemmalagets femte mål (Simon Seesai). 

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om segern:

”Väldigt skön seger och klart rättvist. Första 30 är det starkaste vi gjort i år. Med en aggressiv press och snabbt anfallsspel så hotade vi konstant. 1-0 görs efter bara 83 sekunder av Erik Sennerstam. Därefter gör Zacke två mål innan klockan passerat 17 min. Vi fortsätter att mala på och har tre frilägen som dock missas. I 33:e så får de rött kort för efter ett gruff och då borde matchen varit stängd. Istället blir det som det ofta blir och vi blir mer bekväma och tempot går ner. Resultatet står sig halvleken ut. Björndammen inleder andra piggt och vi var fortfarande passiva de första minutrarna. Björndammen får en straff för hands men Axel räddar den. Efter det började vi tag tag i det igen och Sennerstam gör 4-0. Björndammen lyckas reducera på en fast situation men i slutminutrarna gör Simon sin 4:e poäng för dagen när han gör 5-1. Kort och gott, en bra insats av Hönö. Nu blir det en spännande avslutning de sista omgångarna, både i toppen och i botten.”

BBK:s kapten Gustav Ågren sa så här om matchen:

”Vi förlorade matchen på fem minuter, vi gör det inte lättare med ett och sedan två röda kort. Usel insats på alla sätt. Nu får vi gräva fram nåt bra annars ryker vi.”

Segern gjorde att Hönö klev om Björndammen och är nu åtta. Det är dock bara en poäng ner till nian Björndammen och jumbon Floda. Hönö har två matcher kvar och möter Romelanda och Utbynäs. BBK avslutar tufft med två matcher mot Älvängen och mellan dem ett möte med Partille

 

SÖNDAG 22/9

5B

Mossens BK – Donsö IS 6-0 (4-0)

Igår var 5B igång också och Mossen krossade Donsö ”hemma” på Valhalla med hela 6-0Karl-Johan Holm, Carl Gunnarsson och David Persson såg till att MBK ledde med tre bollar redan efter 20 minuter. Innan paus hann även Axel Sandquist trycka dit 4-0. Sandquist inledde även målskyttet i andra innan Mattias Söderström fastställde slutresultatet 6-0. 

MBK:s tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Blev en rätt trevlig match trots att större delen av laget legat nedbäddat med förkylningar senaste två veckorna. Imponerande av killarna att ta sig igenom matchen på det här sättet med sådana förutsättningar. Vi sätter tidigt 1-0 genom Karl-Johan Holm efter genombrott av Carl Gunnarsson som själv sätter dit 2-0 en stund senare. Efter det känns det ganska tryggt. Skönt med strålande sol och värme såhär i slutet på september, inte alltid höstsäsongen bjuder på det. Nu ställer vi in siktet på att avsluta snyggt i de kommande två matcherna.”

DIS matchreferat hittas HÄR

Mossen är trea och har fortfarande häng på uppflyttning. Det är i nuläget två poäng upp till tvåan Balltorp och fyra till ledande Väster

Donsö är sexa

 

Hovås Billdal IF – IF Warta 2-1 (1-0)

Hovås Billdal tog ett stort kliv mot nytt kontrakt igår då Warta besegrades hemma på Hovåsvallen med 2-1

Hovås Adam Kling sa så här om segern:

”Såklart skönt att vi skapar oss en liten lucka nedåt! Stark inledning första 30 där vi skapar mycket och tar ledningen, sen blir det sämre, Warta får straff, men Tristan i mål tar både straff och retur och låter oss gå in till paus i ledning. Vi talar om att vi måste hitta tillbaka till rullet som vi haft i början. Tyvärr gör vi det motsatta och Warta tar över vilket också resulterar i en kvittering efter ett skott som styrs in. Sista halvtimman är inget bra spel från något av lagen men Bewick förvaltar ett friläge i slutminuterna. Tycker 2-1 känns rättvist i slutändan med tanke på matchbilden och skapade chanser. Vi satsar vidare sista två matcherna och hoppas kunna ta helg med säkrat kontrakt i Härryda på fredag!”

Hovås är nu uppe på en niondeplats och har fyra poäng ner till FC Heden under strecket med två matcher kvar. I nästa omgång ställs Hovås mot jumbon Härryda och kan då säkra kontraktet.

Warta är åtta.

 

/Rasta