Så här gick det i våra sjuor i helgen:

 

FREDAG 20/9

7C

Bergsjön SK – Brämaregårdens FC 8-0 (3-0)

I fredags blev det storseger för Bergsjön SK hemma mot Brämaregården. 3-0 i paus blev till sist 8-0. BSK:s mål gjordes av Duwane Sheikhusein (3), Shafi Abdikadir Sharif (2), Mahamed Abdi Shekhuna (2) och Luzman Osman.

BSK är fyra och BFC återfinns på en tiondeplats

 

LÖRDAG 21/9

7A

Gunnared KIF – Fotö GoIF 3-1 (0-1)

Gunnared KIF tog äntligen sin första seger i årets 7A. Det blev 3-1 hemma på Gunnaredsplan. Det var dock gästande Fotö som tog ledningen med 1-0 (Alberth Gustavsson) sent i första. I andra kunde dock Gunnared kvittera ganska omgående genom Kasper Nilmad. Tio minuter från slutet kunde sen Ruben Kalombo göra 2-1 och i sista minuten kom även 3-1 (Omar Hamdan). 

Gunnareds Khabat Aslani sa så här om segern:

”Vi äger i princip första halvlek helt men sätter inte våra lägen och sen får de en retur på en skott som vår målvakt släpper oturligt framför sig och de får in det på returen.Vi rycker upp oss i andra och fortsätter att nöta och spelar fint foboll. Vi får utdelning på en hög press och kvitterar. Sen är det i princip bra spel från våran sida. Fotö sticker ut flera gånger och försöker hota men de får inte många klara chanser. Vi byggde spelet bra från backlinje till forward bra. Och till slut gav det resultat med att spela runt bollen och hitta ytor bakom deras baklinje. Snäll tuff match och fint bra spel från båda lagen men för dagen var vi tyngre och hungrigare kändes det som. Sen ville jag på peka att vi har börjat lyfts upp några P05 killar i laget på träning. Och en av de fick chansen idag. Omar Hamdan. P05 och i debutmatchen sätter han in en väldigt fin boll där han drar sin gubbe på kanten och sätter en fint skott bakom deras målvakt: 3-1 målet i sista minuten.”

Fotäs John Zälter sa så här om matchen:

”Ja, tyvärr ännu en förlust. Många ordinarie spelare borta pga sjukdom, resor skador m.m Tycker vi gör en bra första halvlek, där vi håller tätt bra bakåt och skapar några chanser framåt men utan att få in den förrän i 43:e minuten. Sen i andra får dem en halvchans som vad vi alla tycker tas in med handen och han får till en kanonträff utanför straffområdet. Därefter har vi några chanser men den vill inte in och Gunnared tar över och är de bättre laget i andra halvleken.”

Gunnared är trots segern fortfarande sist i 7A-tabellen. 

Fotö är femma.

 

7B

Knippla IK – Käringöns FC 4-0 (1-0)

Knippla slåss om uppflyttning i 7B och vann sin match i helgen hemma på Tranbärsvallen. Peter Arvidsson såg till att laget ledde i paus med 1-0 och Mahdi Safari ökade på till 2-0 i början av andra. Arvidsson satte sedan trean innan Alexander Tillander avslutade målskyttet. 

Tvåmålskytten Arvidsson sa så här om segern:

”Kul att hålla nollan, efter ett par matcher med onödiga insläppta mål, var vi återigen starka defensivt. Funkar defensiven kommer ofta offensiven av sig själv. Lite speciellt då vi möts igen på onsdag, dubbelmöte kan man kalla det. Lite olika förutsättningar med gräs kontra konstgräs. Det visade sig att Käringön var en bra gäng killar och ser fram emot att möta dem igen.”

KFC:s Axel Norderyd sa så här om förlusten:

”Fin inramning på Knippla! Lite tunga ben och decimerad trupp på grund av match i torsdags men oavsett så var Knippla bättre med ett rakare spel och mer vunna närkamper. Vi åkte på några skador och med några avbytare till hade vi kunnat hålla nere siffrorna något. För att summera så var Knippla bättre på nästan alla positioner men vi krigade bra och försökte stundtals spela konstruktivt. Vi är taggade till returmötet på onsdag. Ett extra plus idag till vår målvakt William Arvidssson och Jesper Åkerstedt på mittfältet.”

Knippla är nu tvåa i tabellen men trean Johanneberg (en poäng bakom) har en match tillgodo.

KFC är nia. 

 

SÖNDAG 22/9

7A

Gothenburg Celtic FC – Vatra KIF 1-6 (0-3)

Vatra kämpar om uppflyttning och vann i helgen med hela 6-1 mot CelticFlamur Tahiri satte 1-0 redan efter tio minuter och strax efter det fick Celtic en spelare utvisad. Linus Stridsman och Bljodin Ismaili ökade på innan paus och Vatra hade 3-0. Med dryga kvarten kvar reducerade Celtic till 1-3 (Khalid Elouardi) men Vatra svarade med tre raka målAtdhe Bunjaku gjorde både 4-1 och 6-1 och däremellan satte Tahiri en straff. 

Vatras Atdhe Bunjaku sa så här om matchen:

”Inget att klaga på idag, fint väder fin plan och tre poäng. Tråkigt dock att andraplatsen ligger i Real Maskins händer vilket inte speglar verkligheten då jag tycker vi är överlägset bäst i serien bara att vi fick en dålig start pga att vi precis startat laget. Bra insats av Celtic idag som kämpa trots att de inte har någon bänk samt får ett rött kort.”

Vatra är tvåa i serien och matchen var lagets sista för säsongen. Trean Real Maskin är två poäng bakom och har en match kvar att spela (mot Celtic). 

Celtic är sexa i tabellen. 

 

7B

IFK Hindås – Menisken IF 2-1 (1-1)

I mitten av 7B-tabellen besegrade Hindås Mensiken hemma på Fagervallen igår. David Jönsson satte 1-0 till Hindås redan efter två minuter men Andreas Skoglund kvitterade strax innan paus. Hemmalaget åkte sen på ett rött i början av andra men kunde ändå avgöra i 90:e! Matchhjälte blev Fredric Stranne.

Hindås tränare Johan Winblad sa så här om matchen:

”Ja det var ett ställningskrig, vi för först 20 men blir bekväma efter 1-0 och de tar över och kvitterar rättvist till 1-1 och skapar sedan fler chanser att ta ledningen. Vi spelar upp oss sista 10 och har ett bra snack i halvtid. Men tidigt i andra åker vi på en utvisning och de tar över igen och skapar många chanser som vår grymma keeper lyckas rädda. Sedan tack vare att vi spelar tills vi står på hörntänderna så lyckas vi få ett läge i 90:e minuten som vi gör 2-1 på. Ja kanske inte hundra rättvist men så är det över en säsong att några får man med sig och några emot sig. Denna gång var det vår tur.”

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om förlusten:

”Match på söndagar brukar inte vara en bra kombo för Menisken många med familjer och även del sjukdomar folk bortresta med mera. Med 7 anmäla gjorde vi ett försök att flytt matchen men vi lyckades till slut nån timma innan start ringa runt tillräckligt för att få ihop hela 13 gubbar så stor eloge till alla som ställde upp. Helt ouppvärmda åker vi på en mardrömsstart med 0-1 direkt efter det måste jag säga att vi tar över matchen. Vi får en straff som tyvärr missas och skapar en hel del lägen. Vi gör också 1-1 efter ett fint spel och en säkert avslut. I andra tar vi över fullständigt enligt mig och har säkert 8 helt solklara målchanser så normalt sitter och 5-6 halvchanser. Känns i detta läget som Hindås är mest nöjda med en pinne och faller hem medan vi går för det och gå mer på 3 backslinje. Med 30 sekunder kvar drar Hindås målvakt som förövrigt gör en fantastiskt match en lång utspark som går över hela vårt lag och leder till 2-1 och ridå rakt ner. Känns extremt orättvist samtidigt som fotboll också handlar om att göra mål. Annars mycket god stämning mellan lagen och en trevlig tillställning. Jag vill hylla alla som ställde upp idag och återigen tycker jag att Herman Back gör en strålande match som innermittfältare.”

Hindås är sjua och MIF är femma. 

 

7C

Solväders FC – Hermansby IF 6-1 (4-0)

Solväder har tappat mot toppen men tog iallafall en stabil seger i helgen mot Hermansby hemma på Bravida. Laget hade 4-0 i paus efter bland annat två mål och Léon Blomstrand och ett av Mohammed Jelil. Blomstrand gjorde sitt tredje mål i början av andra innan Daniel Skånberg reducerade för HIF. Adam Khalil avslutade sedan matchen med sitt 6-1 mål. 

SFC:s tränare Hector Valeria sa så här om segern:

”Har aldrig skrivit om mitt lag tidigare brukar inte heller skylta med resultatet Vi gjorde mål och vann matchen. Enkel. Hersmanby bjud upp till dans och tillsammans gjorde vi en en bra match.”

HIF:s Jonnie Pettersson sa så här om förlusten:

”Fyra återbud på lördagen, samt andra startspelare som redan tackat nej innan matchen pga olika saker. Detta leder till att vi har ett lag som inte spelar på positioner dom är vana vid och 1″hel” avbytare på bänken. Solväder öppnar starkt och vi är inte alls med från start vilket gör att vi för andra matchen i rad nu tidigt hamnar i ett 3-0 underläge. Lyfter oss i andra och försöker spela boll, och gör nog ändå 30 minuter som är bra från våran sida i både försvar och anfall. Sista 15 tar orken slut på många då dom inte är vana att köra 90 minuter samtidigt som vi chansar lite mer i offensiven och öppnar oss bakåt. Men vi tar nya tag! Derby på fredag mot Kareby!”

Solväder är femma och HIF är nia.

 

Ösets BK – AIF Göteborg 0-3 (0-0)

Derby på Gröna Vallen och det blev en viktig trea för Arbetarna i jakten på uppflyttning. Efter en mållös första halvlek kunde sen AIF gå ifrån och vinna med 3-0. AIF:s mål gjordes av Henrik Andrén, Joel Otterloo Kuronen och Gustav Larsson

AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:

”Chans att knappa igen på topp nu igen, senast brände vi chansen mot Kareby och det såg inte mycket bättre ut nu mot Öset som skulle visa sig vara en väldigt jämn match. De spelar lite lägre och kompakt, vi spelar stressat, har inget tålamod alls i passningsspelet utan vill bara slå avgörande passningar direkt vilket deras starka mittbackspar plockar ned. Några tveksamma offside avblåsningar på Jose och en spark i huvudet på Joel som deras spelare bara får gult kort för men 0-0 står sig i halvtid. Öset har minst lika många lägen men Ilya gör en kanonmatch som vanligt i kassen. I andra halvlek spelar vi aningen bättre men matchen står fortsatt och väger. De har en hörna som går förbi målvakten men där våran ytterback till skillnad från Mikael Lustig håller sin stolpe och nickar bort den på mållinjen. Vi åker på direktrött kort på Gustav där deras spelare springer på en djupledsboll och är siste spelare. Vi tacklar i ryggen, deras spelare faller lätt som en fjäder och förstärker såklart men jag kan någonstans köpa att det finns ett case för det röda med Med en man mindre så verkar vi dock rycka upp oss lite, samtidigt som Öset verkar lite trötta och inte riktigt kan få utdelning på sitt överläge. 1-0 får vi på ett riktigt skitmål, visserligen fint samspel mellan Joel och Henke som väggar sig förbi, Henke får bollen snett bak och får till en riktigt strumprullare som deras målvakt inte får händerna om. 2-0 kommer på en hörna där Joel brötar in returen. 3-0 kommer strax därefter där de knappt har några försvarar kvar och Gustav får promenera in och bredsida in bollen vid stolpen.”

AIF är trea i tabellen, fyra poäng bakom ledande Hjuvik (som dock har en match mer spelad) och två pinnar bakom tvåan Pushers.

Öset är sjua.

 

/Rasta