Ibland blir det lite för mycket att göra och bland helgens alla matcher så lyckades bloggen missa att rapportera om fredagens 5B-match! Bloggen ber så hemskt mycket om ursäkt för det!

 

FREDAG 21/9

5B

Kungsladugårds BK – FC Linné 1-2 (0-2)

FC Linné förlängde sin monstersvit i fredags och tog sin sjätte raka seger sen uppehållet och har nu inte förlorat sen början av maj. I mitten av första halvleken på Apelsinplan satte Andreas Karlsson 1-0 för FC Linné och i precis innan paus ökade Jesper Strand på till 2-0 från straffpunkten! KBK fick sen in en sen reducering genom Petter Skog Brink men matchen bjöd inte på några fler mål. 

Linnés Johan Calgaro sa så här om segern:

”Vi hade högt självförtroende inför matchen och började genom att pressa Kungsladugård riktigt högt och hålla högt tempo. Detta höll dock nästan på att slå emot oss då Lagårn kom igenom oss och hade nån stökig innerstolpe ut och nick precis utanför under första tio minuterna. Men vi bröt Lagårns starka inledningen genom ett kontringsmål där Andreas Karlsson får en pass precis utanför straffområdet och vänder upp och placerar in 1-0 snyggt. Detta målet var viktigt för oss för efter detta så kommer vi in i det numera vanliga kontrollerade linnéliret. En stund senare får vi också straff då Justus blir tacklad i straffområdet. Ordförande Jesper gör inget fel från straffpunkten. Efter detta följer en period där vi bara har koll på matchen och skulle egentligen fixat 3-0 på nått av våra lägen. Istället får Lagårn in ett mål i slutet så det blir lite spänning men närmre än så kommer de inte. Måste ändå säga att vi vinner matchen ganska stabilt och nu känner vi oss 100 % redo inför den extremt roliga matchen mot Väster nästa vecka. Tror det kan bli en grymt spännande match.”

Linné är nu fyra med tre matcher kvar. Det är sex poäng upp till ledande Väster men då möts lagen redan imorgon torsdag! Väster har ju fortfarande sin hängmatch mot Näset kvar (sista 45 ska spelas, 1-0 till Väster). Den matchen är schemalagd till tisdag nästa vecka (1/10) enligt förbundets sida. Skulle Linné slå Väster imorgon och sen tappar Väster poäng mot Näset så är det riktigt tight sista omgångarna. Även om Linné inte skulle hinna ifatt Väster så är det som bekant garanterat kval för tvåorna i femmorna. Linné är fyra poäng bakom tvåan Balltorp och två bakom trean Mossen, men båda de lagen har en match mer spelad. Bilden till inlägget är lånad från Linnés Facebooksida. 

KBK återfinns på en sjundeplats.

 

/Rasta