Det spelades 6A-boll igår och så här gick det:

 

TISDAG 24/9

6A

Inter Linné IF – Götaholm BK 1-3 (1-1)

Serieledarna Götaholm begav sig igår till anrika Ruddalen för att möta formstarka Inter Linné (fem segrar på de sex senaste matcherna). Det var också Linné som inledde denna GP-sända match starkast och som tog ledningen redan efter fyra minuter då Antonio Mendez Hernandez vände bort ett par motståndarbackar och mycket elegant placerade in sitt elfte mål för säsongen! Efter en dryg halvtimme kan dock GBK kvittera på en vackert slagen frispark av Nemanja Savovic och 1-1 står sig till pausen. I andra halvlek skapade Linné några chanser där Mendez Hernandez missade ett jätteläge och Linné hade även en boll i ribban! Savovic får sen ett ypperligt läge att ge Götaholm ledningen då de tilldöms straff men den slår han över. Götaholm skulle dock ta ledningen strax när Milad Zadeh Kazeroni kan trycka in ett inkast som landar i straffområdet. I slutet av matchen får Linné tryck på Götaholm och Mendez Hernandez är ytterst nära att kvittera. Istället kan GBK kontra in 3-1 lite senare när en lång rensning från Savovic landar hos Fenan Zemui som kan nicka bollen över en utrustande Linné-målvakt och sen rulla in slutresultatet!

GBK:s Nemanja Savovic sa så här om segern:

”Det var en tuff match bortaplan mot Inter Linné. Innan matchen så saknade vi flera gubbar men vi lät oss inte störas av de. Idag bevisar vi verkligen vilken bred men även hjärta på planen. Alla krigade för varandra och även om det inte var den finaste segern så var det en av dom skönaste. Det var en jämn match massa kamp och fasta situationer. Dom tog ledningen tidigt men som så många gånger förut visar vi rätt inställning och vänder på matchen. Skön vinst nu kör vi vidare på söndag mot Bergum!”

Inter Linnés tränare Wessam Abdelrazek sa så här om matchen:

”En match med två ansikten. Götaholm dominerar första akten med sin höga press och vinner mycket boll. De är även först in i duellerna och fångar upp andra- och tredjebollarna på regelbunden basis. De skapar en hel del halvchanser utan att få utdelning. Vår hårfagre centertank, Falcao 2.0, chockar således seriesuveränen med en individuell prestation och ger oss ledningen. Kvitteringen kommer dock via frispark som läckert slås i mål.  Känslan i pausen är trots Götaholms dominans så har vi deras anfallare under kontroll och att vi måste börja spela vårt spela och våga hålla i bollen och främst ha tålamod i vårt speluppbyggnad.

I andra spelar vi med mer pondus och kontrollerar spelet alltmer och har i ärlighetens namn 3-4 hundraprocentiga lägen där det är en bedrift att missa. Götaholm hotar med kontringar och är generösa nog att missa en straff vid 1-1. Åter igen slarvar vi i markeringsspelet och vi låter deras spelare komma in fri i en tom yta i straffområdet där han trycker till bollen och bjuder på deras ledningsmål och när vi sedan trycker upp hela läget i slutsekunderna gör de även 1-3. Vi gratulerar Götaholm till en kämpainsats och tre pinnar.”

Götaholms matchrapport hittas HÄR

Segern gör att Götaholm leder 6A med fyra poäng med fyra matcher kvar. Tvåan Bergsjö IF har dock fem matcher kvar att spela. 

Inter Linné återfinns på en sjätteplats

 

/Rasta