I helgen avgörs division 3 Nordvästra Götaland och bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson har tagit tempen på de som kämpar om nytt kontrakt!

 

OM vi lägger snacket om vilka som får kvala uppåt åt sidan och istället blickar neråt i källaren av tabellen så står det mellan 3 lag om att få chansen att kvala sig kvar i div 3, nämnligen JONSERED, GÅRDA, VIRGO
33% av lagen kommer känna att man får en chans till upprättelse medans 66% kommer få dricka gravöl ochg glömma en tung säsong…
Jag tror att dom som gillar läget BÄST är nykomlingen Gårda som tippades i botten innan seriestart medans bågen spändes rejält hos JONSERED + VIRGO där båda nog hade ambitioner om toppstrid… ja defenitivt Jonsered som hade som mål att bli bättre än 2018 (slutade på plats 4).
Förutsättningarna ser ni i tabellen nedan:
Extra intressant är ju att 2 av de 3 inblandade lagen möts:
  • JONSERED – VIRGO
  • GÅRDA – KÅLLERED
Förutsättningarna:
# VINST för Jonsered då är det klart, då kvalar dom
# VINST för Gårda samt X mellan Jonsered – Virgo så kvalar Gårda
# VINST för Virgo , Gårda förlorar, då kvalar Virgo
# VINST för Gårda + Virgo, då kvalar Gårda
Finns säkert mer scenarion men vi står inför en sjukt spännande avslutning
Tänk att få en sådan här match som spelare i omgång 22 när man har lagt 9 månader av träning i regn & rusk, tråkig försäsong, MEN har chansen att få återupprättelse via ett kval… man måste ju bara se möjligheterna och ÄLSKA denna utmaningen.
Jag har stört 3 stycken från de inblandade lagen för att få en kommentar inför avslutningen
  • Stefan Runeman  GÅRDA
  • Johan Sundh  VIRGO
  • Galvan Ayoub  JONSERED
– – – – – – – – – – – – – – – – – –
Först ut är formstarka Gårda´s spelande tränare Stefan Runeman:
# Omgång 22 stundar och ni ”lever”, trodde du verkligen på det efter omg 14 då ni torskade höststarten mot Lerkil som hade 1 poäng innan matchen ?
Något som jag är nöjd med är att vi har lyckats fokusera på det vi ska göra utan att titta för mycket på det som har varit eller andra yttre förutsättningar.
Vi har lyckats med den gamla klyschan ”ta en match i taget” och pratat väldigt lite om tabellen eller hur stora våra chanser är. Vi har hela tiden fokuserat på hur vi ska bli bättre som lag och det tycker jag att vi har blivit successivt under hela säsongen även om vi har haft några dippar.
# Ni tog 9 pinnar på 13 vårmatcher och om man bortser från missen mot Lerkil så har ni tagit 13 av 21 poäng efter det, största skillnaden på GÅRDA från våren / hösten enligt dig ?
Största skillnaden är att vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt och växt in i att förstå vad som krävs för att vinna matcher även när det blir en matchbild som vi inte helst av allt vill ha.
Vi har tappat en hel del spelare från den gruppen som vann division 4 ifjol och det har tagit ett tag att hitta rätt igen. Vi har haft tålamod med de spelarna vi har och tackat nej till flera namnkunniga spelare som nu spelar i lag högre upp i tabellen eller till och med högre upp i seriesystemet.
Jag tycker att det tålamodet ger utdelning nu och är en av anledningarna till att vi får med oss fler resultat.
# Kan tänka mig att det var 2 lyckliga lag på planen sist i lördags, VF som vann serien och ni som fick en livlina?
Självklart var vi nöjda med 3 poäng då allt annat hade inneburit nedflyttning.
Jag tror att Frölunda var besvikna på sin insats direkt efter matchen men när det blev klart att dom ändå tog hem det så blev det en bra dag för dom också, så självklart 2 nöjda lag.
# Hur lyckades ni besegra VF, en bra gameplan?
Jag är väldigt nöjd med hur vi genomförde matchen mot VF. Vi kändes extremt förberedda och visste vad dom ville göra i sin offensiv och hur vi skulle såra dom.
Sen vet man aldrig på förhand hur det blir på planen.
Frölunda är dock ett väldigt bra lag med många duktiga spelare och förtjänar att vinna serien.
# Seger för er mot Kållered och X (kryss) mellan Jonsered – Virgo och ni kvalar.. tankar inför avslutningen?
Vi fokuserar på att göra vårt jobb.
Gör vi inte det spelar det ingen roll hur det går i dom andra matcherna.
Det hade såklart varit skönare att ha allt i egna händer men vi köper läget.
# Kommer ni ha någon på plats i Jonsered eller gör ni ert jobb så får ni se om det räcker ?
Vi har inga planer på att ha någon på plats i Jonsered. Resultatet i den matchen förändrar egentligen inte vad vi måste göra.
Vi måste göra det vi kan för att plocka 3 poäng och sen hoppas på det bästa.
# Kan tänka mig att ett KSK med 3 raka torsk känns helt ok i serieavslutningen… eller känner man oro att de vill avsluta snyggt och bryta sin dystra trend ?
Det går alltid och vrida och vända på det där och det finns för- och nackdelar med allt.
Vi har respekt för Kållered som är ett bra lag.
Vi vet vad vi behöver göra på lördag och sen spelar det inte så stor roll vilka vi möter eller vad dom har att spela för.
# Har ni truppen frisk & kry till på lördag ?
Vi har haft spelare både sjuka och skadade senaste veckorna.
Men det har alla andra också så det är inga konstigheter…
# Jag säger att MOTIVATION slår klass och att ni vinner med 3-1, är jag rätt ute då ?
En 3-1 vinst hade känts ok så det köper jag ??
– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Nästa man på tur är Virgo´s Johans Sundh från laget som kliver in med sämst utgångsläge:
# Ni var 2 minuter från att ha ert ödet i egna händer på lördag, måste vart surt sa räven när LANDVETTER kvitterade ?
Vi gör en av våra bättre insatser för året och får äntligen bjuda till i den utsträckning vi vet att vi kan. Klart surt å släppa i 89e, men just då var det väl inte surare än vad det hade varit i en vanlig lunk-match.
Då hade i alla fall inte jag en tanke på att Gårda vandrade förbi oss och krysset hjälpte i min värld fortfarande oss så vi haft allt i egna händer. Så här i efterhand känns det ju såklart onödigt.
Nu är ju ,ina röd-svarta glasögon på mig, men jag hade verkligen inte bett om ursäkt om vi lyckats hålla 2-1 för jag tycker vi förtjänade det.
# MEN.. Kållered studsdar tillbaka och slår Gårda, ni slår JIF då kvalar ni.. tankar inför avslutningen ?
Det är ändå en bra känsla inför lördagen. Känslan i truppen är att det väldigt gott mod trots tabelläget.
Det har varit ett jobbigt Virgo år, speciellt med spelartapp och närvaro.
Men det känns som vi redan nu börjat bygga på en nyttig och kanske nödvändig omstart oavsett divisionstillhörighet nästa år. Vi är dock fullt inställda på att gå ut och göra det vi kan för att slå Jonsered.
Sen har ju Gårda bra fart i seglen nu och det luktar väl som Gårda borde reda ut detta.
Nu är jag ju rätt övertygad om att Kållered inte kommer ge bort nått gratis, så pass professionella vet jag att de är. Men ah, helt klart ett ganska rafflande avslut.
# Kommer ni kunna mobilisera en stark trupp på lördag, ställer det rutinerade gardet upp?
Matchen mot Landvetter blev ju en rätt märklig historia med evigheters tillägg å 3 röda kort i en annars helt fair match. Tyvärr drabbades vi ju av 2 röda varav ett kom efter ett andra gult i samband med ett inkast (!).
Men vi ska nog förhoppningsvis kunna mönstra ett bra lag och jag vet redan nu vissa som kommer göra större uppoffringar för att kunna närvara än tidigare under säsongen så det känns helt okej ändå.
# Ni kliver in med sämst utgångsläge på lördag men i denna serien kan allt hända.. titt in i spåkulan och ge mig avslutningen i bottenstriden ?
Efter en spelmässigt jämn och mållös första halvlek så tar Virgo över matchbilden mot Jonsered under andra halvlek. Något otippat är det Virgos magiska kondition som tar överhanden. Per Bergström har dagen innan match tappat några välfärdskilon och springer som en iller fram och tillbaka i sina nya Small-shorts. Det är även han som bryter sig loss på sin kant och slår ett perfekt inlägg till Thomas Erlandsson som med en riktigt Buster-bicykleta trycker in det förlösande 0-1 målet i bortre krysset och Thomas visar att 42 år inte är någon ålder på en hankatt.
På Överåsvallen är det krampaktigt och där Gårda tidigt tagit en 2-0-ledningen men där Kållered ätit sig in i det genom att kunna spela utan press. 2-2 står sig till övertiden då Gårda får en feldömd straff efter att deras forward snubblat på sina kardborrband. Coach Runeman som spelat 90 stegar upp för att skicka Gårda till kval.
Men mitt i ansatsen drar han upp en gamla skada och bollen rullar med knapp styrfart i famnen på Kållereds keeper:
Han tveker inte utan drar en distinkt halvvolley och friställer en KSK-spelare som stänger butiken med ett 2-3-mål.
Ridå Gårda…
Där har du facit. Vi behöver inte ens spela sista omgången längre ??
# OM kval… orkar ni med kvadde + tempospel i ytterligare några höst veckor?

Läs facit ovan. MAGISK kondition! ??
Dessutom är Mossens som bäst nu och liknar snarare Camp Nous gräsmatta än den döda prärie den var i somras, bara en sån sak.
– – – – – – – – – – – – – – – –  – –
Sist ut inför avslutningen är Jonsereds playmaker Galvan Ayoub:
# Sista omgången på lördag, ni spelar för att få kvala er kvar, känslan inför Virgo matchen ?
Vi har en bra känsla inför Virgo matchen dit vi kommer ifrån 2 bra matcher, så att det känns det känns bra.
# Måste ha känts som en ”käftsmäll” att åka på ett 5-4 mål i baken i min 89 senast mot HBFC, 1 poäng där hade kunnat vara extremt värdefull ?
JA det var riktigt tungt vi hade kunnat avgöra till både 4-5,4-6  innan deras mål men tyvärr..
# För oss som ej såg matchen så låter 5-4 som en publikvänlig match, men jag förmodar att du hellre hade tagit en 0-1 seger ?
Självklart hade jag valt en 0-1 seger men det var som du säger en rolig match för publiken men inte för oss i Jonsered att åka därifrån med 0 poäng.
# Solklart inför omgång 22: VINST för er och ni kvalar.. X mellan er och Virgo samt Gårda vinst och ni ryker… du måste ju älska sådana här matcher… eller ?
Det är precis dessa matcher jag älskar som mest, det gäller bara att kliva fram och gilla läget.
# Vad blir VIKTIGAST för er på lördag… när man vet att man förmodligen måste vinna, lätt att man blir stressad, vill för mycket.. vad säger du ?
VI har hemmaplan och möter ett mycket trött Virgo antar jag, hög press vinna boll högt, men någon stress ska absolut inte finnas utan gilla läget och tömma sig till 100% gäller.
# Hur slutar det på lördag för ditt Jonsered ?
Vinst med 4-1 !!
– – – – – – – – – – – – – – – –
Jag TACKAR herrar: Runeman, Sundh, Ayoub för intervjuerna och ser framemot en Hitchcook avslutning på bottenstriden….
/ Bendinho