I helgen avslutar de flesta 4A- och 4B-lagen sin ordinarie säsong och det är fortfarande mycket att spela om. Bloggen kollar in de matcherna som påverkar upp- och nedflyttning:

 

LÖRDAG 28/9

4A

Toppen

Botten

FK Kozara – United Africa FC (14.15 Gamlestadsvallen Gräs

Kozara är på fel sida strecket inför den sista omgången och måste ta poäng mot redan nedflyttningsklara United Africa. För att Kozara ska klara sig behöver även något av lagen framför också tappa poäng. Precis som Kortedalas match igår så kommer matchen att ha fjärdedomaren, kontrollanter och observatörer.

 

Stenkullen GoIK – Lunden Överås BK (14.15 Stenkullens IP Gräs)

Två lag som verkligen har något att spela för. Stenkullen går för serieseger och behöver en poäng för att säkra den. Lunden Överås slåss om nytt kontrakt och även en seger garanterar faktiskt inte fortsatt division 4-spel om Kozara skulle ösa in mål mot UAFC

 

IK Zenith – Nol IK (14.15 Hovgårdsvallen Gräs)

Här är båda lagen inbladade i bottenstriden. Får vi någon segrare här så kan det laget fira nytt kontrakt. Nol klarar sig även på kryss då det skulle betyda att de håller just Zenith bakom sig. Skulle Nol förlora samtidigt som Lunden Överås kryssar så hamnar Nol bakom Lunden Överås på sämre målskillnad. 

 

Kortedala IF – FC Komarken (14.15 Kortedalavallen)

Ska Kortedala ha chanser att vinna 4A så är det bara vinst som gäller samtidigt som toppkonkurrenten Stenkullen måste förlora. 

 

Kommentar: Spontant känns det som Stenkullen inte kommer att missa chansen att avgöra serien hemma mot Lunden Överås. Kozara har sen stora chanser att få med sig poäng mot jumbon United Africa. I ett sånt scenario så är det Lunden som får tacka för sig. Visst skulle Lunden Överås kunna kriga till sig ett kryss kanske (då det räcker för Stenkullen) men då får ju inte heller Kozara vinna. 

 

SÖNDAG 29/9

4B

Botten

IF Mölndal Fotboll – Mölnlycke-Sjövalla IS FK (14.15 Åbyvallen)

Toppen av 4B är redan avgjort men bottenstriden lever in i sista omgången! Mölnlycke-Sjövalla är under strecket och det är bara seger som gäller om laget ska ha chans till nytt kontrakt. De möter redan avhängda IF Mölndal som har åtta raka förluster efter sommaren, inte gjort mål på sju matcher och som lämnade WO senast mot Björkö. 

 

Askims IK – Mölnlycke IF (14.15 Kobbegården)

Askim är tia inför sista omgången och ställs mot nia Mölnlycke IF. För att Askim ska säkra kontraktet så är det seger som gäller annars riskerar laget att åka ur. Det lite roliga i det hela är att man möter bottenkonkurrent Mölnlycke-Sjövallas lokalrival Mölnlycke IF. Det är säkert en del i MIF som gärna ser att Mölnlycke-Sjövalla åker ner men självklart kommer de göra allt för att slå Askim. Det kan ju kanske också vara roligt att kunna säga att man räddade kvar Mölnlycke-Sjövalla

 

Kommentar: Mölnlycke-Sjövalla kommer att slå Mölndal men den andra matchen är lurigare. Känslan är dock att Askim taggar till och tar det och fixar kontraktet! 

 

/Rasta