Det blir alltså bara en snabb genomgång av kvällens resultat:

 

TORSDAG 26/9

5A

Utbynäs SK – Finlandia/Pallo AIF 1-2

Finlandia/Pallo AIF tog en trea på Lemmingvallen ikväll men tåget för uppflyttning har ju redan gått. 

FinPa är fyra i tabellen med en match kvar. Utbynäs är sexa och har också en match kvar av säsongen 2019. 

 

5B

Fässbergs IF – Näsets SK 0-4 (0-2)

Näset är fortfarande med och fightas om uppflyttning även om det ser ganska tufft. Laget är iallafall fyra i tabellen efter 4-0 borta på Åbyvallen mot Fässberg idag. Målen gjordes av Dennis StrandbergSimon SlomicJonathan Eineskog Ekdahl och Casper Jonasson.

NSK har en och en halv match kvar att spela och är åtta poäng bakom ledande Väster. På tisdag ska den andra halvleken mot Väster (underläge 0-1) spelas. 

Jobbigare för Fässberg som är tia med en match kvar. Laget har en poäng ner till Heden under strecket och möter Mossens BK i sista matchen. 

 

FC Heden – Mossens BK 2-8 (1-2)

Mossens BK går mot en stark säsong och bottenlaget Heden hade inte mycket att sätta emot i kvällens match även om det dröjde en bit in i andra innan det rann iväg. MBK:s mål gjordes av David Persson (3), Carl Gunnarsson (2), Karl-Johan Holm (2) och Axel Sandquist. Hedens mål gjordes av Niklas Johansson och Christer Olofsson.

MBK är tvåa i tabellen med en match kvar och och kan inte längre vinna 5B. Fighten om kvalplatsen går dock vidare. MBK avslutar mot Fässberg.

FC Heden är elva och under strecket inför sista omgången och måste besegra Kungsladugård för att hålla sig kvar.

 

FC Linné – IF Väster 1-3 (1-1)

Kvällens match i lokalfotbollen där formstarka FC Linné skulle ta emot serieledarna IF Väster Gröna Vallen! Det var 1-1 efter första 45 efter att Linné tagit ledningen genom Teodor Sandklef och sedan satte Arijan Stovrag 1-1. I andra kunde sen Robert Eckerman och Gabriel Cederborg se till att Väster tog ett stort kliv mot serieseger! 

Väster behöver en poäng på sina sista en och en halv matcher. På tisdag har man chansen att säkra seriesegern då den andra halvlek mot Näset (ledning 1-0) ska spelas!

FC Linnés svit slutade alltså på tolv matcher utan förlust och laget är femma och har fortfarande chansen på kvalplatsen

 

6A

Öjersjö IF – Gamlestaden FF 0-6 (0-2)

Storseger för GaFF hemma på Gamlestadsvallen mot bottenlaget Öjersjö

GaFF är trea i tabellen men behöver att Götaholm och Bergsjö IF får en svacka sista matcherna om de ska blanda sig i uppflyttningskampen igen.

För elvan ÖIF ser det mörkt ut och med nio poäng kvar att spela om har laget sex poäng upp till Syrianska/Arameiska över strecket. 

 

6B

Chalmers Studentkårs IS – Surte IS FK 1-0

Chalmers slog Surte med 1-0 ikväll på Heden 4.

Chalmers återfinns på en stabil femteplats medan Surte ligger lite risigare till. Laget är tia och har sex poäng ner till Backatorp under strecket. BIF har dock två matcher tillgodo. 

 

6C

Järnbrotts IF – Göteborgs SIF 4-0 (1-0)

Henrik Lundh svarade för Järnbrotts alla fyra mål i lagets 4-0 seger på Ruddalen ikväll. Lundh har nu gjort över hälften av laget mål (23 av 42 JIF-mål) och toppar 6C:s skytteliga.

Nykomlingen JIF är på en femteplats.

GSIF är åtta.

 

7B

Elisedals IS – BK S:T Jakob 2-6 (2-1)

Även kvällens 7B-match hade en fyramålsskytt, nämligen S:T Jakobs Jakob Söderberg. S:T Jakob vände ett 1-2 underläge till seger i den andra halvleken och är på väg mot serieseger. EIS två mål gjordes av Thomas Johansson och Anton Johansson. Övriga målskyttar för S:T Jakob var Kristoffer Melin och Gustav Brengesjö. Söderberg leder 7B:s skytteliga på imponerande 28 mål. 

S:T Jakob leder 7B och Elisedal är sexa. 

 

/Rasta