Vi kollar till gårdagens lokalboll:

 

ONSDAG 25/9

4A

Kortedala IF – Guldhedens IK 3-1 (1-0)

Efter mycket om och men med flyttade matcher och domarbojkott så var det dags för topplaget Kortedala IF att lira boll igen. Hemma på Kortedalavallen blev det till slut en 3-1 seger mot Guldheden och gulddrömmar lever in i sista omgången. Precis innan paus kunde KIF göra 1-0 genom Ihab Yasin. I början av andra kom sen 2-0 (Yonis Hussen) och lite senare även 3-0 genom Mohamed Liban Mohamed. I slutet kunde sen GIK reducera genom Nicholas Kakonge.

KIF:s Alisan Agac sa så här om matchen:

”Skönt att få spela match efter det som hände med domarna, en säker vinst mot Guldheden och hoppas på att Stenkullen förlorar så man får vinna serien, och det med domarna så var förbundet där och de fick se hur vi skötte oss så det lär inte bli några problem med domarna till nästa match!”

GIK:s kapten Simon Möller sa så här om matchen:

”Vi hade inget att förlora denna match utan vi skulle göra allt för att snuva Kortedala på tre poäng. Första halvtimmen är bra från vår sida även om Kortedala också skapar en del chanser. Vi får en bra chans till utdelning på straff i slutet på första halvlek, tyvärr bränner vi den och i anfallet efter kontrar Kortedala in 1-0. Mycket tungt för oss. Vi går ner oss efter det och när Kortedala gör 2-0 i början på andra halvlek genom en fenomenal soloprestation är det ridå för oss. I princip konstant press av Kortedala i andra halvlek, de gör 3-0 innan vi reducerar och snyggar till siffrorna på övertid.”

Kortedala är tvåa inför sista matchen och är två poäng bakom Stenkullen. Då Stenkullen har betydligt bättre målskillnad så måste Stenkullen förlora samtidigt som Kortedala vinner för att guldet ska hamna hos KIF. Kortedala har FC Komarken på hemmaplan och Stenkullen har Lunden Överås BK hemma.

 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Kärra KIF 1-1 (1-0)

Mölnlycke-Sjövalla kämpar för nytt kontrakt i 4B och det blev en pinne igår mot Kärra, men det var väldigt nära tre. Christoffer Lundin gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken och den ledningen stod sig djupt in i andra halvlek.  Med mindre än en kvart kvar blev Mölnlycke-Sjövalla reducerade till tio man och i matchminut 83 kom 1-1! Målskytt för Kärra var Marcus Andersson.

Kärra KIF:s Kristoffer Glasö sa så här om matchen:

”Lite tillknäppt tillställning där det inte skapas mycket åt något håll i första halvlek. De får in en hörna rätt i mål, och det var väl egentligen endast på fasta situationer som det blev ett hot mot oss. I andra vaknade vi till och tog över mer och mer. De orkade tillslut inte stå emot då vi fick in en kvittering. Mölnlycke-Sjövalla följer sin plan ganska bra och gör det svårt för oss att komma upp till den nivån vi vill. Resultatmässigt kändes det hyfsat rättvist efter slutsignal.”

Sista omgången av 4B spelas på söndag och Mölnlycke-Sjövalla ligger på fel sisa strecket inför den matchen. Laget har en poäng upp till tian Askims IK men AIK har betydligt bättre målskillnad så det är bara seger som gäller för Mölnlycke-Sjövalla i sista matchen. Laget möter redan klara jumbon IF Mölndal samtidigt som Askim möter Mölnlycke IF.

 

5B

Björndammens BK – Älvängens IK 3-2 (2-1)

Björndammen har haft det riktigt tufft den här säsongen men plötsligt så blixtrade laget till och igår besegrades topplaget Älvängen hemma på Furulund! Det var dock Markus Berntsson som satte 1-0 efter en dryg halvtimme men innan paus hade BBK vänt matchen. Pontus Börjesson kvitterade och Anton Linde satte 2-1 i 43:e. I början av andra kunde sen BBK också öka på till 3-1 (Simon Tengfjord). Med fem minuter kvar reducerade Marius Evensen till 2-3 men det blev hemmaseger.

BBK:s Tony Rintamäki sa så här om segern:

”Välförtjänt vinst! Riktigt bra laginsats idag, Vi tog jobbet för varandra, jobbade fram lägen och defensiven var på hugget! Så nu är vi redo för derbyt på lördag!”

Med två matcher kvar är BBK nu nia. Hönö är två poäng bakom och jumbon Floda är tre efter. Björndammen avslutar med derby mot Partille och sedan returen mot Älvängen.

För Älvängens del betydde förlusten att chansen att vinna serien är borta. Trean ÄIK har bara returen mot Björndammen kvar och det gäller att vinna den samtidigt som tvåan Angered förlorar för att ÄIK ska ta kvalplatsen. Skulle Angered kryssa och ÄIK vinna blir det en målskillnadsaffär.

 

6B

Hisingen FC – Diseröd SK 7-1 (4-1)

Hisingen öser på i toppen av 6B. Igår blev det ännu en storseger när Diseröd besegrades hemma på Backavallen. HFC hade 3-0 redan efter 20 minuter efter mål av Smain Heouaine, Babu Dumbuya och Ibrahim Abdi Salah. Innan paus hade både Ali Sanduvac hunnit sätta 4-0 och Gustav Fuxling Thorsson reducerat för DSK. I andra trampade sedan Hisingen ifrån med mål av Amir MohamademinRamazan Erdal och ett till av Heouaine.

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”En match där alla bitar faller på plats. Vi har ett par spelare borta idag men det störde inte oss. Vi spelade fantastisk fin och dominant fotboll där jag tycker vi har full koll under 90 minuter. Ett absolut rättvist resultat och vi hade bud på fler mål. Diseröd ligger kompakt och försöker ställa om men får inte mycket chanser till det. De får i stort sett jaga boll hela 90 minuterna men all cred till de som kör matchen igenom. Vi slarvar lite i slutet men annars väl godkänt från oss. Tack till Diseröd, domaren och publiken för denna onsdag på Backavallen!”

HFC leder 6B, sex poäng före tvåan Neutrala. Då har dock Neutrala två matcher mindre spelade. En av dessa är dock den avbrutna matchen mot Diseröd (där Neutrala låg under när matchen bröts). Oklart när beslut gällande den matchen tas.

DSK är iallafall åtta i tabellen.

 

6C

Landala IF – SK Argo/Masthuggets BK 1-4 (1-1)

Det spelades också en match 6C igår där jumbon Landala IF skulle försöka ta sig uppåt i tabellen. För motståndet stod SK Argo/Masthuggets BK denna afton på Guldheden Södra. Hemmalaget fick en drömstart då David Fhager skickade in 1-0 redan i första minuten efter rörigt spel av Argo/Hugget där man tog i runda slängar sju raka felbeslut. Det var fortsatt rörigt i Argo/Hugget som också tvingades byta på grunda av en skada i samband med målet. LIF hade utan problem kunnat få en ett par bollar till i början men Robin Staaf stod i vägen eller så lyckades LIF missa mål från nära håll. Argo/Hugget jobbade sig dock tillbaka in i matchen och fick in en kvittering innan paus när Marcus Lindqvist forcerade in ett inlägg. 1-1 i paus där gästerna ska vara extremt nöjda med resultatet. I början av den andra halvleken kan sen Argo/Hugget göra tre raka mål inom loppet av tio minuter och avgöra matchen. Lindqvist tryckte in sitt andra mål från nära håll till 2-1, 3-1 kom när Björn Bromander satte sitt första Argo/Hugget-mål med ett fint långskott och 4-1 kom på en frisparksvariant som Kristoffer ”Koffe” Jonsson bombade in nere vid stolpen! Landala hade ganska bra tryck i perioder resten av matchen men saknade det lilla sista och istället hade Argo/Hugget några riktigt fina omställningslägen som kunde betytt fler mål. 

En märklig match där Landala både hade mer boll och minst lika många chanser. Men fotboll gåt ut på att göra fler mål än motståndarna och där var Argo/Hugget bäst.

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

Landala är fortsatt sist i tabellen och har fem poäng upp till tian Solängen och nian Vrångö över strecket med fyra matcher kvar. Laget har bland annat kvar att möta både Solängen (i sista matchen) och Vrångö.

Argo/Hugget är femma och är så nära ett nytt kontrakt som man kan vara utan att faktiskt vara det. 

 

7B

BK Björkåsen – Högaborg Kärralunds FC 0-1 (0-0)

Igår tog 7B-jumbon Björkåsen emot Högaborg KärralundRuddalen 2 och det såg länge ut som BKB skulle kunna få med sig en poäng. I matchminut 80 så gör dock gästernas Olle Engström 1-0 och det står sig matchen ut!

Högaborg Kärralund är åtta i tabellen och Björkåsen är fortsatt sist. 

 

Göteborgs City FF – IF Hindås 2-0 (1-0)

City har inte gett upp kampen om uppflyttning och det blev tre poäng igår när IFK Hindås tog sig in till Överåsvallen för match. Jivar Sooren Larizadeh såg till att City hade 1-0 i paus. Med kvarten kvar kom också 2-0 (målskytt Mattias Herzog). 

Citys kapten Anders Hultberg sa så här om segern:

”Väldigt trevlig match, bra tugg på plan mellan båda lagen och domaren. Vi sätter fart på bollen från minut 1 och skapar ett gäng lägen men får inte in bollen. Men genom hög press vinner Jivar bollen högt och sätter sitt friläge. Vi fortsätter rada upp chanser men deras målvakt gör en bra match. De har ett riktigt vasst läge i första där Donjet i vårt mål får göra en bra räddning där han sträcker ut. I andra fortsätter vi skapa lägen men oskärpa från oss och bra målvaktsspel i Hindås håller ner siffrorna. Men till slut får vi ett förlösande andra mål när Mattias kommer loss på vänstersidan och drar en vänsterdoja (fel fot) som förde tankarna till Tshabalala i VM 2010. Efter det går tempot ner sista kvarten och det blir en del Hawaiifotboll. Men vi har full kontroll på läget och med chanserna vi skapade borde de blivit 5-0 minst. Vi spelar bra idag! Och hoppet om andraplatsen lever, så länge vi fortsätter vinna. Men som sagt, go match, gött tugg på planen bland samtliga. Får tacka Hindås och domaren och mitt eget lag för en trevlig fotbollskväll!”

Hindås burväktare Johan Holst hade följande att säga om matchen:

”Vi kommer till matchen starkt decimerade med bara 12 man där coach Winblad fick ställa sig i anfallet. Vi hade en matchplan om att ligga lågt och fiska efter chanser. Vi följer planen grymt bra, de lyckas tillslut få in 1-0 genom ett friläge som de placerar på min bortre stolpe. De fick några chanser till medan vi också lyckades skapa lite men saknade skärpa på sista tredjedelen. I andra jagade vi lite mer utan att få hål, medan City fortsätter med sitt vassa djupledsspel som de skapar chanser på. Tillslut tappar vi boll varpå deras spelare bryter in och får på ett skott med en skruv som skulle göra Roberto Carlos Avundsjuk som jagar sig in på min främre stolpe. 2-0 ett faktum och vi lyckas inte få hål på dem för en reducering. Trevligt gäng som vi nog hade kunnat ta tre poäng mot med en full trupp. Bra match av domaren också som är hård men rättvis och föredrar att prata med spelarna istället för att vifta med kort.”

City är fyra i en lite haltande 7B-tabell och har bland annat kvar att möta trean Johannebergs IF.

Hindås återfinns på en sjundeplats. 

 

Käringöns FC – Knippla IK 1-5 (1-4)

Ett annat lag som slåss om uppflyttning i 7B är Knippla och de tog en övertygande seger igår på Heden 2Alexander Tillander satte 1-0 redan efter två minuter men Käringön fick in en kvittering efter innan halvtimmen var spelad genom Jesper Åkerstedt. Innan pausvilan hade dock Mohamed Rezayi gjort 2-1, Marcus Wiseman 3-1 och 4-1 genom Mahdi Safari. I andra halvlek kunde sen KIK:s Peter Arvidsson fastställa slutresultat 5-1

KIK:s målsvakt Joel Carlryd sa så här om segern:

”Årets nästa sista bortamatch, årets sista på Heden och andra matchen mot Käringön på bara några dagar (pga flyttad match från våren). Efter helgens möte visste vi lite mer om motståndet, men samtidigt med nya förutsättningar i form av konstgräs och det är alltid 0-0 när matchen börjar. Vi pratar om att inte underskatta motståndet, se till att ta jobbet och att det är vinst som gäller om vi ska vara med hela vägen i år. Matchen börjar bra och vi för spelet direkt. 0-1 kommer efter bara några minuter, då har vi redan missat ett bra läge. Efter målet händer det mycket. Dels ska Käringön byta målvakt (inga linser enligt rapporten efter matchen), dels slocknar ljuset. När spelet kommer igång igen är Käringön bättre, men vi känner att vi har ganska bra koll ändå. Från ingenstans får de en djupledboll som jag missbedömer och 1-1 är ett faktum. Vi fortsätter jobba på och det ger resultat med 2 mål innan halvlek. I vilan pratar vi om hur vi ska styra Käringöns speluppbyggnad och kommer åt dem ännu bättre än i första. Vi styr spelet helt och ju längre matchen går desto säkrare känns vi på 3 poäng. Matchens höjdpunkt var 5-1 målet som var en kopia av Blomqvist mål när han runda målvaken! Vi kan passa på att vila några startspelare som står på två gula som vi gärna vill ha med till nästa match, hemma mot S:T Jakob. En avstängning blir det ändå, men då vet vi att han är med de sista två matcherna. Tre säkra poäng och vi har nu tre viktiga matcher kvar för att slåss om andraplatsen.”

Knippla är tvåa i tabellen och ställs i nästa omgång mot ettan BK S:T Jakob. I skrivande stund är KIK sex poäng efter och med en match mer spelad. Bakom KIK jagar Johanneberg och City. JIF är fyra poäng bakom ö-laget men har två matcher tillgodo. I sista matchen möts just Knippla och Johanneberg

KFC är näst sist i 7B-tabellen.

 

/Rasta