I helgen avgjordes 4A (även om det ska spelas två matcher till nu i veckan):

 

LÖRDAG 28/9

Stenkullen GoIK – Lunden Överås BK 4-2 (1-0)

Inför den sista omgången ledde Stenkullen tabellen och behövde bara en poäng mot bottenkämpande Lunden Överås för att säkra seriesegern och avancemang till division 3! GoIKens Tobias Hansson var lördagens stora guldhjälte då han svarade för hemmalagets ALLA fyra mål. Han satte 1-0 i slutet av första och i mitten av andra kom både 2-0 och 3-0. Tom Engvall gav gästerna lite hopp men det släcktes av Hanssons 4-1 mål. Med kvarten kvar fastställde sedan Lundens Patrik Magier slutresultatet  4-2 till hemmalaget.

Självklart stort grattis till Stenkullen som alltså kommer att spela division 3 2020! Laget var trea inför omstarten och efter krysset mot Nol i omstarten blev det sju raka segrar vilket alltså ledde till serieseger! 

Stenkullens guldreferat hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från Stenkullens hemsida. 

Tyngre för Lunden Överås BK som nästa år kommer att spela division 5 fotboll. Då bottenkonkurrenten Kozara tog en poäng (5-5 mot United Africa) då hamnade LÖBK under strecket och får alltså lämna 4A

 

FK Kozara – United Africa FC 5-5 (3-2)

Inför matchen var Kozara på fel sida nedflyttningsstrecket på sämre målskillnad än tian Lunden Överås BK. Känslan var dock att en poäng skulle räcka då LÖBK hade svårast tänkbara motstånd i guldjagande serieledarna Stenkullen på bortaplan. Det blev också en poäng efter en väldigt svängig match mot redan klara jumbon United Africa. Kozara hade 3-2 i paus men det var UAFC som tog ledningen genom Tersoo Tyoer i mitten av första. Kozara vände dock till 2-1 efter mål av Assane Youme och Nuri Akyol. Innan paus hann dock både Simon Gibba kvittera till 2-2 och Marcos Abello göra 3-2 till hemmalaget. I andra fick UAFC in 3-3 via ett självmål och även 4-3 (Tyoer igen) innan Kozaras (för dagen) spelande tränare Christos Sakalakis blev utvisad! Matchen svängde dock igen då två straffmål gjorde att Kozara återtog ledningen! Ahmed Ismail gjorde 4-4 och Youme gjorde 5-4. Med bara tre minuter kvar kom dock 5-5 (Pedar Mahmoud) men poäng räckte alltså till en tiondeplats och nytt kontrakt

Kozara alltså kvar i fyranLundens bekostnad.

United Africa är redan nedflyttningsklara men har en match kvar mot Kode IF (som är schemalagd nästa lördag 5/10).

 

Kortedala IF – FC Komarken 1-1 (0-0)

Inför sista omgången var tvåan Kortedala två poäng bakom ledande Stenkullen och enda scenariot som skulle ge Kortedala seriesegern var om de slog Komarken samtidigt som Stenkullen föll i sin match. Den spontana känslan var nog att Kortedala inte riktigt trodde att Lunden Överås skulle kunna skrälla mot serieledarna. Hur som helst så satte Yonis Hussen iallafall 1-0 till KIF med dryga kvarten kvar efter en mållös första halvleken. Gästande Komarken lyckades dock kvittera i matchens sista minut genom Nemanja Jevric. Nu spelad ju detta mindre roll då Stenkullen vann sin match och med det även serien. 

Kortedala slutade alltså tvåa och kommer att få kvala till trean. KIF att kvala mot Melleruds IF (nia i division 3 Mellersta Götaland), Åsarp/Trädets FK (tvåa i division 4 Norra Västergötland) och Kinna IF (trea i division 4 Södra Västergötland). Kvalet inleds till helgen.

Komarken är sjua men har en match kvar att spela. På onsdag möter laget Guldheden. Skulle FCK vinna så slutar laget femma

 

IK Zenith – Nol IK 2-0 (1-0)

Båda lagen riskerade faktiskt att åka ur 4A inför matchen även om det skulle ganska mycket till. I slutet av första kunde hemmalagets Arin Tawfik sätta 1-0 och en bit in i andra gjorde Sven Hammarberg 2-0.

Zeniths matchreferat hittas HÄR

Segern gör at nykomlingen Zenith slutar på en åttondeplats.

Nol hade tur att inte både Lunden Överås och Kozara vann sina matcher för då hade laget hamnat under strecket. Nu blev det istället en niondeplats.

 

Guldhedens IK – SKIF Semberija 3-0 (2-0)

Ett möte där inget av lagen var inblandade varken i toppen– eller bottenstriden. Lukas Tengberg såg till att GIK ledde i paus med 2-0 och med dryga kvarten kvar kom även 3-0 (Philip Svensson). 

GIK:s matchreferat hittas HÄR

Guldheden är sexa men har en match kvar att spela (Komarken på onsdag) och kan sluta femma om de tar poäng i den matchen. 

Semberija har spelat klart och ligger i nuläget trea. Kode har dock chansen att gå om de tar poäng i sin sista match (United Africa till helgen). 

 

Lerums IS – Kode IF 2-4 (0-1)

Ännu en match där det bara var ära och placeringar som stod på spel. Markus Anderberg såg till att gästerna Kode ledde med 1-0 i paus. Jakob Kjellberg kvitterade direkt i andra för LIS men Kode svarade med både 2-1 (Jonathan Hartwig) och 3-1 (Anderberg igen). 4-1 kom sen via ett självmål innan Lukas Johansson satte 2-4 för Lerum.

Kodes matchrapport hittas HÄR och Jessica Lundins bilder från matchen HÄR

Kode är fyra men kan sluta trea om de tar poäng i sin flyttade match mot United Africa (som spelas på lördag).

LIS har spelat klart och är femma men kan halka ner till en sjätteplats och Guldheden tar poäng i sin sista match.

 

4A avslutas alltså med:

Guldhedens IK – FC Komarken (onsdag 2/10)

Kode IF – United Africa FC (lördag 5/10)

 

Kortedala IF inleder sitt kvar på söndag mot Kinna IF hemma och hela spelschemat hittas HÄR

 

/Rasta