Toppen av 4B var redan klar inför sista omgången men bottenstriden skulle avgöras!

 

SÖNDAG 29/9

IF Mölndal Fotboll – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 0-6 (0-3)

Jumbofinal i 4B där Mölndal sedan ganska länge varit klara för femman men där Mölnlycke-Sjövalla hade allt att spela för! Det blev en ganska väntad seger för gästerna Mölnlycke-Sjövalla som hade 3-0 i paus efter mål av Simon Bevenäs, Jakob Johansson och Niclas Williamsson. I början av andra ökade Williamsson på till 4-0 och samme man gjorde även senare både 5-0 och 6-0!

Fyramålsskytten Williamsson fick dock inte fira då laget trots segern åkte ur 4B. Konkurrenten Askim besegrades nämligen Mölnlycke IF i sin match.

Mölnlycke-Sjövalla slutade alltså elva och Mölndal tolva och båda lagen får ta nya tag i femman nästa säsongen. 

 

Askims IK – Mölnlycke IF 4-2 (4-1)

Askim visste att det med största sannolikhet krävdes vinst för att hålla sig kvar då jagande Mölnlycke-Sjövalla mötte avsågade jumbon Mölndal. Det blev dock en jobbig start då Victor Bäck nickade in 1-0 för gästerna efter en kvart. AIK höjde sig dock och vände till en 4-1 ledning i paus! Jaime Jansson kvitterade på straff, Felipe Robles nickade in 2-1, även 3-1 kom på nick (Noel Olsen) och strax innan vilan kom även fyran (Patrick Abrahamsson). Med kvarten kvar av matchen reducerade Samuel Johansson för Mölnlycke men Askim kunde vinna och säkra kontraktet!

Askim slutade tia med Mölnlycke IF som nia. 

 

Öckerö IF – Sandarna BK 0-1 (0-0)

Redan klara seriesegrarna Öckerö IF lyckades inte ladda om batterierna från förra helgens guldfest och föll hemma i sista matchen. Gästerna och nykomlingarna Sandarna BK lämnade Prästängen med tre fina poäng efter att Mikael Johansson gjort matchens enda mål i 68:e minuten.

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

Öckerö som sagt redan klara seriesegrare och kommer att spela i trean nästa säsongen.

Sandarna slutade på en stabil femteplats i 4B.

 

KF Velebit – Eriksbergs IF 2-3 (0-0)

Velebit var redan klar tvåa inför sista omgången och tankarna var möjligtvis redan på det kommande kvalet. Det blev iallafall förlust mot EriksbergTuvevallen igår. Gästerna EIF fick en utvisning i mitten av första men det var 0-0 i paus. I början av andra satte Emilio Rossi 1-0 för Velebit och lite senare kom även 2-0 (Adam Reggiani). Eriksberg avslutade dock starkt med tre raka mål sista kvarten! Edson Lima gjorde 1-2, Omar Bah 2-2 innan Jan Tengwall satte segermålet, två minuter från full tid! 

Eriksberg slutar fyra i 4B efter en riktigt stark höst med åtta segrar på nio matcher! 

Velebit slutar alltså tvåa och kommer att få kvala till trean. Laget har hamnat i en trelagsgrupp med Jonsereds IF (nia i division 3 Nordvästra Götaland) och IFK Skövde FK (trea i division 4 Norra Västergötland). Oklart i skrivande stund när det kvalet drar igång då inget spelschema är ute. Men det troligaste är att det startar till helgen. Bra chanser för ett Göteborgslag att vinna gruppen då det bara är tre lag och två tillhör GFF

 

Göteborgs FF – Kärra KIF 1-0 

Bara ära och placeringar som gällde i den här matchen och för GFF var det inte ens fråga om placeringar då laget redan var klar som trea i tabellen. Det blev iallafall hemmaseger då Robert Hedelin gjorde matchens enda mål. 

GFF som sagt trea i tabellen medan Kärra KIF slutade sexa. 

 

Älvsborg FF – IFK Björkö 2-3 (2-1)

En match på den nedre halvan där dock båda lagen kunde spela utan press då kontraktet redan var klart. Hemmalaget ÄFF ledde i paus med 2-1 efter att Filip Bergfelt satt 1-0 direkt och John Nestenborg gjort 2-1. Däremellan hade William Lännholm kvitterat för Björkö. Samme Lännholm kvitterade även till 2-2 i andra innan båda lagen reducerade till tio man. I slutet kunde sen Theo Kornbakk göra segermålet för Björkö.

Båda laget slutade på 27 poäng men tack vare bättre målskillnad slutade ÄFF sjua och Björkö åtta. 

 

/Rasta