Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson sammanfattar den sista omgången i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Då har krutröken lagt sig och efter 33 timmars fotboll per lag fördelat på 22 omgångar så har vi nu facit.
Spänning in i det sista då det i botten skiljde 1 mål, medans i toppen gällande kvalplatsen så blev marginalen till slut ynka 2 + mål efter att det var öppna spjäll på Landvetters IP under andra akten…
Slut-tabell enligt följande:
KVAL jakten uppåt:
Förutsättningarna var glasklara innan kick off: ANGERED hade 3 mål upp på LANDVETTER
Båda lagen ställdes mot motstånd som kanske inte var 100% med mentalt för att kunna störa… då VF redan var klara för avancemang samt hade en hel del frånvaro samt i Lerkil´s fall så handlade det bara om att försöka göra en så bra avslutning som möjligt… inte alltid lätt om man kanske bara är säg 98% påkopplad.
Första halvlek:
Förutsättningarna inför matchen ökades avsevärt för ett hungrigt ANGERED då VF kom till spel utan bland annat: Danne C (skada), Engberg(sjuk), Pagge (slitna ljumskar) samt futsal gubbarna Zhubi / Kadivar som dock ej figurerat i XI det senaste.
Dock en liten chockstart för AA då bortalaget via ett självmål var i en 0-1 ledning efter 27 minuter, 
Men sista 8 minuterna innan paus får AA precis den energi man behöver då man vänder via 2 mål fram till ledning med 2-1… och i detta läget var det tillräckligt för kval uppåt.
ANGERED – VF  2-1
På Landvetters IP var det gasen i botten som gällde för LIS för att ta ikapp de målen som man låg efter och även här sattes nog höst kaffet i halsen då Lerkil efter 9 minuter tar ledningen med 0-1, inte den optimala starten om man säger så.
Frustration vet jag ej men det skulle dröja ända till min 35 innan det fick jublas för första… men inte sista gången då kvitteringen kom till 1-1, och likt på Hjällbovallen så vände hemmalaget via ett sent mål i slutminuterna till ledning 2-1
Frågan är OM speakern på plats hade en aning om att han skulle hämta kulramen istället för att ta pauskaffe….
LANDVETTER – LERKIL  2-1
Andra halvlek:
Det kom att hetta till rejält i andra akten då det delades ut 7 ostskivor och ett rött kort, hemmalaget i sin jakt på mål decimerades till 10 man efter 67 minuter… samtidigt som det rapporterades om en målexplosion i närheten av en flygplats…
Men AA trummade på och gör 2 mål sista 10 minuterna signerade kapten Jallow samt Avdiu och tar en nödvändig seger, men frågan var om 4-1 och 6 + mål upp skulle räcka….
Landvetter med massa energi fick en kanonstart på andra halvlek då man på 8 minuter gick från 2-1 till 6-1 via mål i minuterna 55, 57, 62, 63 och nu var bollen i rullning.
Av bara farten ramlade det in ytterligare 3 bollar (med NY Lerkils keeper mellan stolparna) innan klockan var på 77 min och i detta läget var målskillnaden till Landvetters fördel…
Ytterliga 2 mål fördelat på ett för vardera laget fastställde slutresultatet till glädje för alla grönklädda runt IP till hela 10-2 !!
ANGERED – FRÖLUNDA 4-1
LANDVETTER – LERKIL 10-2
Med ynka 2 måls marginal blir det LANDVETTER som förlänger sin säsong med ett kvalspel för att ta sig till div 2.
Hemma på Hisingen hörde till och med jag att det runt Hjällbovallen muttrades i besvikelse om en ”läggmatch” från Lerkil men det är bara att lägga ner det snacket…. man glömmer fort för att så sent som 10/8 gjorde man själva 8-2 på samma Lerkil, det är bara att konstatera att årets upplaga av Lerkil inte höll godkänd div 3 klass.
Kunde inte hålla mig från att ta med ett svar från Lerkils keeper Alexis Mitrovgenis efter mitt serie tips i våras…..
Jag tycker att ANGERED med Coach Sjöqvist som boss för lagbygget kan klappa sig för bröstet och vara nöjda med en riktigt bra säsong även om det självklart svider att missa ett spännande kval med 2 måls marginal.
Man har spelat en rolig och attraktiv fotboll där trion framåt Nyman – Ofori – Avdiu stuckit ut med 33 gjorda mål tillsammans.
Stabil defensiv där mittlåset Jallow / Zenulla varit klockrena
Sen glädjer det lite extra för undertecknad att en spelare jag tränat fått vara skadefri stora delar av året samt varit ordentligt tränad och visat vilken bra fotbollsspelare han är och det är Rengber Kalash
LANDVETTER var av undertecknad tippade att vinna serien men får ”nöja” sig med plats 2 och chansen att kvala sig upp.
Man kommer kliva in i ett kval mot Alingsås laget GEREDSKEN över 2 matcher med start redan på lördag, går man vidare där blir det div 2 motstånd (Åmål, Tidaholm Vårgårda, Torslanda) i ytterligare 2 fighter.
Coach Engström om matchen och stundande kval
Den avslutande omgången blev lite som vi befarade och planerade för. Vi visste på förhand att AA skulle vinna mot ett omotiverat Frölunda. Frågan var med hur många mål.
Vi gjorde en gissning på 4-0 i den matchen vilket gjorde ett vi skulle behöva göra 7-0 på Lerkil. Det är inte varje dag man mönstrar 2-5-3, men det var vad vi gjorde. Full fart framåt. Vi skapar en del halvchanser i inledningen, sedan kommer kallduschen efter en omställning och det var en lite brantare uppförsbacke. Men vi krigar på och får gjort både 1-1 och 2-1 innan paus.
I halvtid pratade vi om vikten att försöka göra två snabba mål i andra halvlek så att luften gick ur Lerkil. Vi lyckas göra 5 mål på 10 minuter och under den perioden så är det klart att kammen växer på våra killar samtidigt som ett redan avsågat Lerkil ger upp.
Vår kvalmotståndare GERDSKEN blev klara igår efter ett liknande scenario där de behövde ösa på hemma mot Trollhättan, samtidigt som Skoftebyn inte fick ösa in mål mot Alingsås. Gersken vann sin match med 7-0 och är därmed klara för kval.
Ett bra fotbollslag som vill spela en passningsorgenterad fotboll, med en bra mix med lite längre bollar på sina ytterforwards, dessutom är de väldigt vassa på fasta situationer, så där måste vi vara vakna. Jag är övertygad om att det kommer bli två väldigt roliga matcher att titta på, då det är två anfallsglada lag som möts.
Gör vi vårt jobb som vi skall så finns det fina möjligheter för vidare kvalspel.”
– – – – – – – – –  – – – – – – –
Kval jakten nedåt:
3 lag inblandade med JONSERED med bäst utgångsläge inför matchstart.
Vinst och det skulle vara klart…
Nu blev det dock VIRGO som tog ledningen med 0-1 och eftersom lag 3 i jakten på kvalplats GÅRDA ej var med i matchen mot Kållered utan var i underläge med 0-4 efter knappa 30 minuter spelat så var det fördel Virgo.
MEN i minut 75 i målkalaset på Överåsvallen så hade Gårda kontakt då man reducerade till 4-5.
Samtidigt på Jonererds IP så klev spelaren som så många gånger tidigare denna säsong Galvan Ayoub fram och satte kvitteringen till 1-1 via ett s.k ”skitmål”
Där och då gick nog luften ut Gårda för att Kållered kunde rinna ifrån till en 4-7 seger.
Men fortsatt spänning mellan JIF – VIRGO där endast 1 mål hade tagit Virgo till kval…. men JIF klarade 1-1 och får nu möjligheten till att kvala sig kvar för fortsatt div 3 status 2020.
JONSERED – VIRGO 1-1
GÅRDA – KÅLLERED 4-7
En besviken Stefan Runeman om Gårdas degradering till div 4:
Ja det är givetvis oerhört  tungt. Vi gav oss själva chansen men förtjänar kanske inte att vara kvar när vi viker ner oss när det gäller som mest.”
– – – – – – – – – – – – – –
Övriga resultat i Omgång 22
  • HESTRAFORS – HBFC 4-2
  • KONGAHÄLLA – DALEN  2-1
Snygga avslutningar av både KONGAHÄLLA samt HESTRAFORS som låg lite pyrt till inför slutspurten
”Hestra” vinner sina 2 sista matcher och än värre och mycket stark är Kongahällas avslutning då man vinner sina 4 sista matcher, IMPONERANDE av laget och firma Marek / Nilsson.
/ Bendinho