Vi kollar över hur det gick i 6B i helgen:

 

LÖRDAG 28/9

Backatorp IF – Bjurslätts IF 4-2 (2-1)

Viktig match på den nedre halvan av 6B där Backatorp försöker ta sig över strecket. Hemmalaget fick också en bra start där Fredrik Åström satte 1-0 redan efter fem minuter och efter en kvart var det 2-0 efter ett självmål. Bjurslätt kom dock lite närmare när Christopher Awakim Manaz reducerade innan paus. I mitten av andra var Bjurslätt ikapp då Benny Brunberg nickade in 2-2. Backatorp avslutade dock starkast och gjorde både 3-2 (Hasudin Muratovic) med kvarten kvar och även 4-2 (Isaac Sayen) i slutminuterna.

Backatorp är elva och har tre poäng upp till Surte över strecket men en match tillgodo.

Bjurslätt är nia, fem poäng före Backatorp men med en match mer spelad. 

 

Västkurd BK – FTU 6-3 (3-1)

Topplaget Västkurd studsade tillbaka efter den tuffa förlusten borta mot Hälsö (2-5) i förra omgången. I helgen var laget tillbaka som vinnare då FTU besegrades med 6-3Rejin Ahmad inledde målskyttet för VBK men FTU:s Oguzhan Yilmaz kvitterade på straff. Innan paus gjorde dock VBK både 2-1 (Ahmad igen) och 3-1 (Mario Atanasovski). Västkurd fick dock spela andra halvlek med tio man efter rött på kaptenen Pa Majai Njie. FTU kom också närmare när Kemal Erdogdu nickade in 2-3. Västkurd var dock starkast i slutet och Atanasovski gjorde 4-2 och Devran Celik 5-2. Sista tio blev händelserika då FTU reducerade till 3-5 (Yilmaz igen) men de drog även på sig inte mindre än tre röda kort. På övertid fullbordade sedan Atanasovski sitt hattrick och fastställde slutresultatet 6-3

VBK är trea i tabellen, tre poäng bakom tvåan Neutrala och sex bakom ledande Hisingen FC. Neutrala har en match mindre i tabellen men det är deras avbrutna match mot Diseröd. Västkurd har dock kvar att möta båda toppkonkurrenterna!

FTU är sjua.

 

Nödinge SK – Hälsö BK 2-8 (1-4)

Hälsö följde upp den fina segern mot Västkurd i förra omgången med att krossa jumbon Nödinge med hela 8-2. HBK hade 4-0 redan efter en halvtimme efter två mål av Gustav Börjesson och varsitt av Emil Johansson och Lukas Clarke. Nödinge fick in en reducering innan paus genom Hanef Ahmed och samme Ahmed satte 2-4 en bit in i andra. Det blev dock inte mer spännande än så då Hälsö avslutade med fyra raka mål sista tjugo. Karl Nilsson satte 5-2 och Clarke blev tremålsskytt då han gjorde både 6-2 och 8-2. 7-2 målet var ett självmål

Hälsö är fyra i tabellen och får rikta in sig på att försvara den placeringen då det redan är klart att de inte kan hinna ifatt trean Västkurd.

Nödinge är sist i 6B och har åtta poäng upp till Surte över strecket med fyra matcher kvar att spela. 

 

SÖNDAG 29/9

Neutrala IF – BK Skottfint 4-1

Topplaget Neutrala fortsätter att vinna och i söndags blev det 4-1 hemma på Länsmansgårdens IP mot BK Skottfint. Matchrapporten är inte inne ännu men Skottfints mål gjordes iallafall av Max Bergenheim

NIF är tvåa i tabellen, tre poäng bakom ledande Hisingen men med en match mindre i tabellen. Den matchen är det avbrutna matchen mot Diseröd SK. DSK ledde med 5-3 precis i slutet när det blev stökigt och domaren bröt matchen. Det är dock lite oklart exakt vad som hände och bloggen får avvakta förbundets beslut. 

Skottfint är iallafall femma i tabellen men har chans att snuva Hälsö på fjärdeplatsen. 

 

/Rasta