Vi kastar oss vidare med helgens 6C:

 

LÖRDAG 28/9

Önnereds IK – Solängens BK 7-0 (2-0)

Det var klasskillnad på Apelsinplan i fredags när serieledarna Önnered krossade formsvaga Solängen. Gustav Bye och Andreas Lindgren såg till att ÖIK ledde med 2-0 i paus. I andra rann det sen iväg med fem hemmamål till. Bye blev femmålsskytt då han satte 3-0, 4-0, 6-0 och 7-0! Jesper Jonsson smet emellan med ett straffmål (5-0). 

Önnereds matchreferat hittas HÄR

ÖIK leder 6C med åtta poäng (före tvåan Tynnered) med tre matcher kvar. Då ÖIK har överlägset bäst målskillnad i serien så räcker det med en poäng i nästa match (Järnbrott hemma på lördag) för att säkra seriesegern. Om Tynnered skulle tappa poäng i kvällens match mot Göteborgs SIF så är också det också klart med uppflyttning för ÖIK.

Det ser betydligt värre ut för Solängen som alltså bara tagit två poäng på sina sju höstmatcher hittills. Laget är tia och har tre poäng ner till Slottsskogen/Godhem under strecket. 

 

Hällesåkers IF – Azalea BK 2-1 (1-1)

Hällesåker var piskade att vinna för att fortfarande ha chansen att bli tvåa och kvala upp till femman. Det blev också seger i lördags mot gästande Azalea. Det var oavgjort i paus efter att Hampus Eriksson gett hemmalaget ledningen och Frej Ramberg kvitterat från straffpunkten för ABK. I början av andra satte sen Mattias Svensson 2-1 för hemmalaget och det blev också slutresultatet.

HIF är trean och har fem pinnar upp till tvåan Tynnered och kvalplatsen. Båda lagen har tre matcher kvar.

Azalea är sjua i tabellen

 

Vrångö IF – Styrsö BK 1-2 (0-0)

Derby i södra skärgården där hemmalaget Vrångö hade mest att spela för på Klingkärr. Efter en 0-0 i paus var det dock Styrsö som inledde målskyttet när Axel Åhsberg gjorde 1-0. Fredrik Rimborg kvitterade dock strax efter men bara minuten senare kom 2-1 till Styrsö, målskytt Isak Carlund. Med dryga kvarten kvar brände VIF en straff och det slutade med SBK-seger!

Vrångö är inblandade i bottenstriden och är nia med tre poäng ner till SG under strecket. Viktig match i nästa omgång mot jumbon Landala

SBK är fyra och har sju poäng upp till Tynnered på kvalplats det ska ju extremt mycket till om Styrsö ska knipa den. 

 

SÖNDAG 29/9

Tynnered FC – Slottsskogen/Godhem IF 3-2 (2-0)

Två lag som fortfarande har mycket att spela för, Tynnered kämpar för att behålla kvalplatsen (och i teorin hinna ifatt Önnered) och SG kämpar för sin överlevnad som division 6-lag! Topplaget TFC hade 2-0 i paus efter dubbla mål av Fatmir Muric. I mitten av andra kom också 3-0 (Mohamad Babayigit på straff). Det blev sen en händelserik sista kvart som började med att lagen fick varsitt rött i matchminut 74. Med tio kvar kom sen TFC:s andra röda och strax efter kom både 1-3 (Abdirahman Mohamud) och 2-3 (Mohamud igen). SG fick dock inte in någon kvittering när det gäller mål men kvitterade dock i antal röda då även de fick sin andra utvisning på stopptid. 

TFC:s Haris Hadzic sa så här om segern:

”Vi börjar första halvlek rätt så bra förutom att vi slarvar vissa tillfällen, mycket från min sida. Vi var inte så taggade och spelade lite nonchalant. Som tur är så skapar DG ingenting i stort sätt. Vi kommer till flera lägen och SG:s målvakt gör en kanonräddning samtidigt som han även räddar returen! Fatmir får därefter till två fantastiska mål vilket är väldigt svårt för en målvakt att rädda. Sedan får vi en straff och Mohammed stänker dit bolljäveln och utökar till 3-0! Men matchen är ej slut då vi slappnar av allt för mycket, förra mötet ledde vi med 3-1 tror jag och matchen slutade 3-3. Men SG reducerar till 3-1 via en straff som kaaan diskuteras. Man brukar säga så när man får en straff emot sig, och de gör även 3-2 och så slutar matchen. Överlag så var vi väldigt överlägsna när vi väl spelade boll, stor nivåskillnad tycker jag. Matchen slutade med totalt fyra röda kort tror jag, vill bara tillägga att det ser värre ut än vad det var, men skön vinst och vi älskar att slå SG!”

TFC har greppet om kvalplatsen och har även fortfarande teoretisk chans att vinna serien (även om inget pekar på att Önnered skulle tappa i slutet). Tynnered har åtta poäng upp till ledande Önnered och fem poäng ner till jagande Hällesåker med tre matcher kvar att spela. 

SG är fortfarande under strecket som elva, med tre poäng upp till tian Solängen och nian Vrångö

 

/Rasta