Vi kollar till helgens division 7-matcher:

 

FREDAG 27/9

7A

Angered SK – Partille IF SC 4-1 (1-0)

ASK vann hemma på Lövgärdesplan mot Partille i helgen med 4-1Abdiaziz Oog såg till att Angered ledde i paus med 1-0 och Abdirahman Mohamed ökade på till 2-0 en bit in i andra. Freddie Jillesjö reducerade sen från straffpunkten men Partille kom inte närmare. Istället gjorde Mohamed Ali 3-1 och Liban Mohamed 4-1 i slutet. 

ASK är fyra med en match kvar och kommer att sluta fyra.

Partille är sjua med två matcher kvar att spela och kan bli sexa som bäst.

 

7C

AIF Göteborg – Bergsjön SK 0-5 (0-1)

AIF jagar uppflyttning i 7C men det blev en tuff 0-5 förlust i fredags borta mot Bergsjön SK. BSK hade 1-0 i paus efter ett tidigt mål av Shafi Abdikadir Sharif. Tidigt i andra kom sen både 2-0 (Bishar Ali Yousuf) och 3-0 (Sharif igen). Sharif satte även 4-0 innan Duwane Sheikhusein avslutade målskyttet!

AIF är trea i 7C men har nu tvåa poäng upp till tvåan Pushers och fyra till ettan Hjuvik. Då har dock PBK en match tillgodo. 

BSK är fyra. 

 

Hermansby IF – Kareby IS 1-2 (1-2)

Kareby tog en fin derbyseger i 7C när Hermansby besegrades borta på KärnavallenEmil Henriksson och Hugo Backman såg till att KIS ledde med 2-0 efter 26 minuter men innan paus reducerade Simon Grahn. Matchen bjöd sen inte på några fler mål och det blev alltså tre poäng till Kareby.

Kareby är sexa i tabellen och HIF är tia

 

LÖRDAG 28/9

7A

Gothenburg Celtic FC – Real Maskin BK 1-3 (0-1)

Real Maskin hade chansen att säkra andraplatsen i 7A och därmed ta sig tillbaka till sexan. Det började bra mot Celtic då Markus Cederqvist satte 1-0 redan efter elva minuter, ett resultat som stod sig in i paus. En bit in i andra kom sen både 2-0 (Tobias Olovsson) och 3-0 (Sebastian Engström). Celtic fick en en reducering genom Naief Jobsen men kom Real-segern var aldrig hotad!

Real har spelat klart för i år och laget knep alltså den andra uppflyttningsplatsen bakom redan klara seriesegrarna Croatia

Stort grattis till Real Maskin! Bilden till inlägget är lånad från klubbens Facebook-sida.

Celtic är sexa i tabellen och har två matcher kvar.

 

Fotö GoIF – Croatia Göteborg 0-3 (WO)

Fotö lämnade WO i sin match mot redan klara seriesegrarna Croatia. Både Fotö och Croatia har en match kvar att spela och Fotö är femma i tabellen och kommer att sluta femma.

 

7C

Proletären FF – Lundby IF 2-5 (1-3)

Det blev seger för Lundby när laget gästade Åkeredsvallen i lördags. Sebastian Landi öppnade dock målskyttet när han satte 1-0 för PFF redan efter elva minuter. Innan halvtidsvilan hade dock LIF gjort tre raka målErik Lukacs kvitterade till 1-1, Abel Zerai gjorde 2-1 och Sebastian Ivarsson satte 3-1. Armando Smedberg Dalence gav Proletären lite kontakt med en reducering tidigt i andra men Lukas gjorde 4-2 innan Johan Dahlbäck satte en frispark fram till 5-2! 

LIF är nu nia, en poäng bakom åttan Proletären.

 

SÖNDAG 29/9

7B

Rambergets SK – Johannebergs IF 0-5 (0-1)

JIF slåss om uppflyttning i 7B och tog en stabil seger i helgen mot RambergetThomas Johansson Lima såg till att Johanneberg ledde med 1-0 i paus. I mitten av andra kom 2-0 (Olof Eklund) och 3-0 (Jakob Högberg) med bara några minuters mellanrum. I slutet kunde sen Högberg göra både 4-0 och 5-0 och blev alltså tremålsskytt!

JIF:s matchreferat hittas HÄR

Johanneberg är trea i tabellen med en poäng upp till tvåan Knippla och hela tio upp till ettan S:T Jakob. JIF har dock en match tillgodo på både de lagen. 

RSK är nia.

 

/Rasta