Så här gick det i gårdagens lokalboll:

 

TISDAG 1/10

5B

IF Väster – Näsets SK 3-0 (1-0)

IF Väster hade chansen att spela hem seriesegern i 5B igår och det var lite märkliga förutsättningar. Det var nämligen den avbrutna matchen (pga regn) mot Näsets SK som skulle spelas klart. Väster hade 1-0 (Robert Eckerman) från den första halvleken och igår skulle alltså sista 45 spelas. Med tio minuter kvar kan Arijan Stovrag sätta dit 2-0 och precis i slutet kommer även 3-0 (Gabriel Cederborg) och seriesegern var ett faktum!

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen och seriesegern:

”Konstigt att spela resten av en match och som dessutom är så totalt avgörande. Näset spelar en trevlig fotboll med sina unga killar. Men vi försvarar oss bra och kan göra 2-0 och då väger det över. En grym säsong av ett grymt gäng som dragit varandra framåt. En ynnest att få vinna en serie och detta skall vi njuta av!”

Näsets ena tränare, Zaya Kalasho, hade följande att säga om matchen:

”Inget att snacka om egentligen, Väster är bättre denna halvleken och många andra halvlekar under säsongen så dom är värda vinnare. Vi hade kanske ett bra läge som Västers keeper tar snyggt! Vi skakade om dem några minuter men inget speciellt egentligen. Bra första 20 av vinröda dock! Men vi ses i division 4 snart!”

Med en match kvar av 5B så leder Väster med fem poäng före Balltorp och guldhattarna åkte alltså på! Bilden till inlägget är lånad från Västers Facebooksida. Stort grattis till Väster!

Näset är är fyra med en match kvar och har ingen chans på högre placeringar.

 

6A

Götaholm BK – Bergums IF 4-5 (2-4)

Det skrällde ordentligt när serieledarna Götaholm tog emot jumbon Bergum ”hemma” på Lövgärdesplan. Inför matchen skilde det 40 poäng mellan lagen! Bottenlaget Bergum inledde piggt och gjorde både 1-0 (Lucas Hallgren) och 2-0 (Belmin Dautovic) första kvarten. GBK vaknade dock till och Patrik Iljin gjorde 1-2 och Fenan Zemui kvitterade. Innan paus hade dock Bergum återtagit sin tvåmålsledning! Edis Dautovic gjorde 3-2 och Djamil Wantate 4-2! Precis som i den första halvleken kunde Götaholm hämta in underläget efter paus genom två mål av Tobias Bui. I 78:e matchminuten kom dock segermålet för Bergum när Emir Ahmemulic gjorde 5-4 och Bergum kunde ta sin första seger för säsongen!

BIF:s tränare Aristides Rodriguez sa så här om skrällen:

”Gött med seger mot serieledarna! Vi har en plan och vi följer den i stort sätt matchen igenom. Vi tar ledningen tidigt men slarvar bort den pga egna misstag, men vi höjer oss och ökar på ledningen innan paus. Mitt inne på andra så börjar vi slarva på nytt då vi inte håller oss koncentrerade och bjuder in Götaholm på nytt men vi hade mer att ge idag och kunde med 10 kvar sätta sista spiken i kistan, vi hinner bräna även en straff med tre minuter kvar att spela. Nu laddar vi om inför Tollered på fredag.”

Götaholms Tobias Bui hade följande att säga om förlusten:

”En match där man kan sammanfatta det på följande vis ”Motivation slår klass”. Bergum har en Lukas(?) som är ruskigt snabb. Jag tror fortfarande inte att vi förstår hur man ska försvara sig mot en sån kille. Framåt är vi bedrövliga, allihopa. Det enda positiva är att vi har ny match på fredag och förhoppningsvis vaknar vi till inför en eventuell seriefinal! Vi blickar framåt!”

GBK:s matchreferat hittas HÄR.

Götaholm leder fortfarande 6A med en poäng före Bergsjö IF men nu med en match mer spelad. Lagen ska även mötas innan säsongen är slut.

Bergum är fortfarande sist i 6A och det är redan klart att laget kommer att åka ur.

 

6C

Göteborgs SIF – Tynnered FC 4-3 (3-0)

Det blev även en liten i skräll i 6C igår när topplaget Tynnered föll borta mot ett Göteborgs SIF som bara vunnit en höstmatch inför gårdagens möte. GSIF började riktigt bra och hade 3-0 i paus efter att bland annat Martin Sidaway gjort 1-0. Tynnered vaknade till i andra med två reduceringar. Fatmir Muric satte 1-3 och Mohamad Babayigit gjorde 2-3 på straff. Med fem minuter kvar kom dock 4-2 för hemmalaget genom Oskar Jonsson Löfbom och det räckte till seger även om Tynnered fick in ett mål till (Babayigit igen).

GSIF:s Victor Jansson sa så här om segern:

”Så ruskigt viktig seger för vår del! Vi gör en oerhört fin första halvlek där vi får bra träff med en lite högre press samt äntligen förvaltar de chanser vi skapar. Tynnered är inte ofarliga och har två mycket bra chanser i första halvlek men vi tar ändå med oss 3-0 in i paus. I andra blir vi lite mer passiva och Tynnered äger mer och mer boll och gör även 3-1 samt 3-2 på straff. Vi kämpar och sliter och får lite bättre kontroll på matchen igen och mot slutet lyckas Oskar på något vänster få in 4-2 på ett inspel/skott långt ut från kanten. Tynnered gör sen 4-3 innan domaren blåser av matchen. Stor lättnad och glädje efter denna seger och vi har nu fått lite, lite andrum gentemot de övriga lagen där nere. Får även passa på att gratulera Önnered till seriesegern iom vår vinst idag!”

TFC:s tränare Ibbe Maruvge sa så här om förlusten:

”Ofokuserade från start och släpper in tre snabba. Rycker upp oss i andra halvlek till 3-2 och skapar flera målchanser till kvittering utan att sätta bollen i mål. Göteborg gör 4-2 när vi chansar lite och flyttar upp spelare. Vi reducerar återigen till 4-3 som blir slutresultatet. Tung förlust. Vi får ta nya tag mot Önnered.”

Förlusten för Tynnered gör att laget inte längre kan hinna ifatt serieledarna Önnered som alltså blev 6C-mästare i kavaj! Stort grattis till Önnered! För TFC:s del gäller det att behålla andraplatsen (som betyder kval). Laget har fem poäng ner till trean Hällesåker men då har HIF en match tillgodo.

GSIF är åtta och fick lite luft till lagen bakom.

 

7B

Rambergets SK – Käringöns FC 2-1 (2-0)

Möte på den nedre halvan av 7B igår på Bravida Arena. Hemmalaget Ramberget hade 2-0 efter första 45 efter mål av Christian Smedberg och Darin Bahmani. I slutet av matchen fick KFC in en reducering (Anton Norrblom) men kom inte närmare.

KFC:s kapten Axel Norderyd sa så här om matchen:

”Det var nog en hyfsat sevärd division 7 match med två lag som försöker spela konstruktivt. Vi har haft lite stolpe ut under säsongen och svårt att ta med oss poäng i jämna matcher, denna match var inget undantag. Under delar av första halvlek och nästan hela andra halvlek har vi ett bra passningsspel och ligger rätt i positioner men är för tama i sista tredjedelen och får kriga väldigt mycket för varje mål vi gör. Vi kommer till flera skottläge från håll men inte många klara målchanser. Vi tar dock med oss en positiv känsla in i nästa match. Ett stort plus till vårt mittbackspar, Torsten Landergren och Jesper Hagström och också till vår målvakt, Adam Lundquist som höll hög klass.”

RSK är åtta och KFC återfinns på en tiondeplats.

 

7C

Ösets BK – Pushers BK 0-8

Pushers BK jagar uppflyttning i 7C och igår blev det storseger i derbyt på Gröna Vallen mot Ösets BK. Det blev till slut hela 8-0 till de svarta eleganterna.

PBK:s ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om storsegern:

”En riktigt rolig match för vår del. Vi är fokuserade från start och vet ju hur viktig denna matchen är med tanke på att vi har demonlaget Hjuvik redan på söndag och ett poängtapp idag hade gjort det jobbigt för oss. Vi är kompakta, fokuserade och löpvilliga. I ärlighetens namn hade siffrorna kunnat bli något större med bättre skärpa. Nu återstår tre Väldigt tuffa matcher och vi behöver fortsätta trumma på för att ta klivet upp.”

ÖBK:s tränare Senad Zuta hade följande att säga om förlusten:

”Pushers vann helt rättvist och med det laget de har så kommer de vara ett topplag i division 6. Vi försöker men har inte mycket att sätta emot. Vi tar nya tag på lördag.”

Pushers leder 7C, en poäng före jagande Hjuvik. Lagen möts i en ren seriefinal nu på söndag.

Öset är sjua.

 

/Rasta