Förutom kvalmatcherna kollar vi till de matcherna i helgen där det står lite mer på spel!

 

LÖRDAG 5/10

 

5A ska avgöras och här har faktiskt minst ett lag i VARJE match något att spela för!

Finlandia/Pallo AIF – Ytterby IS (14.15 Tuvevallen)

Ytterby är redan klara seriesegrare men Finlandia har chansen att knipa tredjeplatsen som skulle kunna betyda kvalspel! De är femma inför matchen och är beroende av att både trean Partille och fyran Älvängen förlorar samtidigt som de själva vinner sin match.

 

Floda BoIF – IF Vardar/Makedonija (14.15 Flodala IP)

Floda ligger sist inför sista omgången och riskerar alltså att åka ur 5A. Det som gäller är seger mot  Vardar samtidigt som tian Hönö inte vinner. Även tiondeplatsen är inte helt säker då den kan innebära kval. Rent teoretiskt skulle en poäng kunna räcka men då måste Hönö förlora med mängder av mål i sin match.

 

Älvängens IK – Björndammens BK (14.15 Älvevi)

ÄIK är fyra inför sista omgången men har chansen att knipa tredjeplatsen som alltså kan betyda kval. Laget har en poäng upp till trean Partille men med bättre målskillnad. Seger samtidigt som Partille inte vinner ger en tredjeplats. Även ett kryss för ÄIK samtidig som Partille förlorar och Finlandia inte vinner löser också den möjliga kvalplatsen. Motståndarna Björndammen har också mycket att spela för. De kan dock inte åka ur direkt men skulle kunna hamna tia (och alltså riskera att kvala för att hålla sig kvar). Seger eller kryss säkrar dock kontraktet. Förlorar eller kryssar Hönö är de dock helt klara oavsett. 

 

Partille IF FK – Romelanda UF (14.15 Lexby)

Partille är trea inför matchen och behåller de den placeringen kan det betyda kval till fyran. Seger mot RUF säkrar den placeringen. Kryss räcker för att hålla Finlandia bakom sig men inte Älvängen (om de vinner sin match).

 

Hönö IS – Utbynäs SK (14.15 Hönö Arena)

Hönö är tia inför matchen (en placering som alltså kan betyda kval). Om laget dock förlorar och Floda vinner åter laget ur 5A. Vid seger säkras minst en tiondeplats men laget kan även gå om Björndammen om de förlorar sin match samtidigt som HIS vinner. 

 

6A

FC Bosona-Bosna IF – Bergsjö IF (14.15 Länsmansgårdens IP)

Toppmöte i 6A. Efter Götaholms oväntade förlust i vecka mot jumbon Bergum så har Bergsjö IF chansen att kliva upp i serieledning vid tre poäng. För motståndet står dock trean Bosona-Bosna som bara är tre poäng bakom Bergsjö IF. Skulle formstarka Bosona-Bosna vinna så blandar man sig i toppstriden ordentligt! 

 

7B

Knippla IK – BK S:T Jakob (11.00 Tranbärsvallen)

Serieledarna S:T Jakob kan säkra guldet ute på Knippla på lördag. KIK är dock trea och kämpar själva för uppflyttning. Noterbart är att just Knippla är enda laget som lyckats besegra de ljusblåa i årets 7B. 

 

SÖNDAG 6/10

 

5B ska spelas klart och det är en hel del matcher som blir spännande: 

Härryda IF – Balltorps FF (14.15 Härryda 2)

Härryda är redan klara för division 6 nästa säsong men Balltorp har chansen att säkra andraplatsen och därmed minst kval upp till fyran. BFF är tvåa inför sista omgången men trean Mossens BK kan gå om. Vinner Mossen måste också Balltorp vinna för att behålla andraplatsen. 

 

Kungsladugårds BK – FC Heden (14.15 Apelsinplan)

Inför sista omgången är FC Heden på en elfteplats och står sig den tabellen så åker laget ur. Det är en poäng upp (och sämre målskillnad) till tian Fässberg. Det är alltså bara seger som kan rädda Heden samtidigt som Fässberg inte vinner. Undantaget är om Heden kryssar samtidigt som Fässberg får riktigt med storstryk (9-10 bollar) men det känns ju inte så troligt. Tiondeplatsen kan ju dock betyda kvalspel för att hålla sig kvar. 

 

Mossens BK – Fässbergs IF (14.15 Valhalla)

Mossen spelar för att nå andraplatsen och FIF för nytt kontrakt. Mossen är trea (en placering som skulle kunna leda till kval) och har två poäng upp till tvåan Balltorp. Vinner laget och BFF förlorar eller kryssar så går MBK om. Skulle Mossen dock förlora så kan de bli av med tredjeplatsen då fyran FC Linné smiter om vid seger. 

Fässberg är precis över strecket och är en poäng före jagande FC Heden. Vinner Heden sin match måste också Fässberg vinna sin för att behålla tiondeplatsen. Kryssar Heden så håller sig FIF kvar även vid förlust om det inte rinner iväg mot tvåsiffrigt.

 

Hovås Billdal IF – FC Linné (14.15 Hovåsvallen)

Linné är fyra och har chansen att snuva Mossens BK på tredjeplatsen och därmed ge sig själva chansen till kval. Ska det gå vägen så måste Linné vinna samtidigt som Mossen förlorar. Ett kryss för Linné räcker inte även om MBK förlorar då Mossen har betydligt bättre målskillnad. 

 

6B

Neutrala IF – Hisingen FC (16.15 Länsmansgårdens IP)

Seriefinal i 6B när ettan Hisingen möter tvåan Neutrala. Inför matchen leder HFC serien med tre poäng och har dessutom bättre målskillnad (12 mål). Seger för Hisingen och seriesegern är nästan säkrad. Båda lagen har dock kvar att möta trean Västkurd. Noterbart är dock att Neutralas avbrutna match mot Diseröd gav 0-3 till båda lagen enligt den uppdaterade tabellen. Det beslutet kan dock överklagas och skulle NIF göra det och få igenom det så får de tre poäng till. Ska man se historiskt så är det dock sällan som liknande beslut ändras. 

 

7C

Pushers BK – Hjuviks AIK (15.45 Gröna Vallen)

Seriefinal i 7C där det pågår fullskaligt hjärtligt ordkrig mellan PBK:s tränare Kristofer ”KL” Landahl och Hjuviks Danny Höglund-Field. Meningarna går isär vilket av lagen som bara är ett gött kompisgäng och vilket som är en storsatsande storklubb. Hursomhelst så leder Pushers serien med en poäng före Hjuvik. Med detta möte inräknat är det tre matcher kvar.

 

/Rasta