Bloggen är tillbaka igen efter lite strul med servern. Vi börjar med att kolla till matcherna som spelades i onsdags:

 

ONSDAG 2/10

4A

Guldhedens IK – FC Komarken 0-1 (0-1)

Den näst sista hängmatchen i årets 4A spelades i onsdags när Guldheden och Komarken möttes på Heden 3. Det blev en målsnål match där bortalagets Kristian André gjorde matchens enda mål efter en dryg kvart.

GIK:s kapten Simon Möller sa så här om matchen:

”En match som vi för och dominerar bollinnehavet i från start till slut, men där vi har väldigt svårt att hitta fram till skarpa målchanser. Komarken gör matchens enda mål på en kontring en bit in i första halvleken, och det är i princip ett av två lägen de har under matchen, det andra är ett friläge i andra halvleken där vår målvakt räddar fint. Som sagt så har vi svårt att förvandla bollinnehavet till klara målchanser, utan det vi skapar är småchanser och vi lyckas trots intensivare press i slutet inte få in bollen i nät.”

Komarkens tränare Anders Thornberg sa så här om segern:

”Härligt att avsluta med tre pinnar. Och femma i serien var riktigt skönt.”

Segern gjorde att Komarken gick förbi Guldheden i tabellen och slutade på en femteplats. Klubben bästa placering någonsin.

Guldheden slutade sjua i årets 4A.

 

6B

BK Skottfint – Bjurslätts IF 5-2 (1-2)

I 6B fortsätter Skottfint att slåss om fjärdeplatsen och Bjurslätt kämpar om nytt kontrakt. När lagen möttes igår på Bravida blev det till slut en Skottfint-seger, men gästerna stod upp riktigt bra.  Förvisso satte Skottfints Elias Lamptey Jonsson 1-0 nästan direkt men innan paus hade BIF vänt. Hauraman Behzad Abdulaziz satte 1-1 på straff och strax efter gjorde Najib Nbou 2-1. 2-2 kom dock tidigt i andra (målskytt Jonathan Milankovic Malmqvist). Det oavgjorda resultatet stod sig till sista kvarten men då var Bjurslätt nere på tio man efter ett rött. Idriz Sunja satte då 3-2 för Skottfint och Gabriel Solomon Hagan ökade på till 4-2. Den definitiva spiken i kistan kom i och med Sunjas 5-2 mål i 84:e.

Skottfints matchreferat hittas HÄR.

Skottfint är nu fyra med två matcher kvar med både femman Hälsö och sexan Chalmers är inom räckhåll och har dessutom matcher tillgodo. 

Bjurslätt är nia med fem poäng ner till Backatorp under strecket. Alla de jagande lagen har dock färre spelade matcher än Bjurslätt. 

 

6C

Azalea BK – SK Argo/Masthuggets BK 5-1 (3-1)

Derby på Majvallen när Azalea och SK Argo/Masthuggets BK drabbade samman. Matchen inleddes med en tyst minut för ABK-profilen Göran Lindhult som tyvärr gick bort nyligen. När matchen väl drog igång lyckades Argo/Hugget ta ledningen när Martin Ferm gick fint i djupled på en nickskarv från Marcus Lindqvist och behärskat rullade in 1-0. Det var dock Azalea som var spelförande och de kunde kvittera ganska omgående genom Andreas Stern-Pettersson som tryckte in 1-1 från nära håll ur misstänkt offside-läge (iallafall enligt bortalaget). Frej Ramberg skarvade sedan in 2-1 på en frispark och innan paus kunde Omar Mahjoub skjuta in 3-1 efter att Argo/Hugget inte fått undan bollen. När Stern-Pettersson mycket vackert slalomdribblade sig igenom Argo/Huggets backlinje och skickade in 4-1 i början av andra dog matchen lite. Argo/Hugget hade stundtals spel men det kändes aldrig som de kunde hota ordentligt. Ett spelskickligt Azaela rullade av matchen och det sista som hände var att Dennis Nilsson förvaltade en straff till 5-1. 

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR. 

Argo/Masthugget är sexa i tabellen medan ABK är en poäng bakom som sjua.

 

7B

Johannebergs IF – Elisedals IS 3-1 (2-1)

Bakom ledade S:T Jakob turas Johanneberg och Knippla om att ligga tvåa. Efter gårdagens 3-1 seger för JIF så klev laget förbi igen. Johanneberg fick en kanonstart då Olof Eklund hittade rätt två gånger om redan under matchens första elva minuter. Elisedals Jonatan Sandberg Rasmussen fick dock in en reducering innan pausen. I mitten av den andra halvleken kunde sen JIF:s kultlirare Henrik Larsson skicka in 3-1 och säkra tre fina pinnar!

JIF:s Rino Wiger sa så här om segern:

”Första av tre ödesmatcher på Södra i höstmörkret och en jävligt skön och viktig vinst. Med 3 riktigt bra avstängda plus skador var det en hel del nya som fick chansen och tog den. Som alltid mot Elisedal var det en hård med schysst match, där båda lag ger och tar i duellerna. Lagom tugg och en riktigt bra domare som hittade rätt nivå. Tunga sista 30 minuter med flera skador och en man kort men tar hem de 3 poängen vi behöver och återigen en stabil defensiv insats där vi också producerar framåt. Kudos till Elisedal, riktigt gott gäng som alltid pumpar på, kul att möta såna lag! ”

EIS ena tränare, Johan Andersson, sa så här om förlusten:

”Detta var ingen bra match från oss. Vi får inte igång spelet till en början i den kraftiga vinden. De hinner med att göra två mål i första innan vi börjar ta tag i spelet, vi spelar upp oss något i slutet på första och reducerar. Andra halvleken är ganska dålig halvlek mycket beroende på att vi inte kan spela så vi tänkt och att Joanneberg bara slår långt. Det är alltid tråkigt att förlora, men sådan här matcher är bara tråkiga då vi bjuder på motståndare på målchanser och motståndare verkar vara rädda för att hålla i bollen.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR. 

Johanneberg är alltså tillbaka som tvåa i tabellen och har två poäng ner till trean Knippla med tre matcher kvar att spela. I sista matchen möts just Johanneberg och Knippla.

Elisedal är sexa i tabellen. 

 

/Rasta