Dags att beta av gårdagens matcher i lokalfotbollen:

 

TORSDAG 3/10

5B

FC Linné – IF Warta 7-2 (2-1)

Efter tolv matcher utan förlust så föll Linné i förra omgången mot seriesegrarna Väster. Igår var dock laget tillbaka i vinnarspåret då man körde över Warta med hela 7-2

Linnés spelande tränare Olle Johnels sa så här om segern:

”Ja, en stark seger. Vi väljer att rotera i truppen sista två matcherna för att ge speltid till gubbar som inte fått nöta lädret tillräckligt mycket. Warta gör lite ologiskt 0-1 och vi var nig några stycken som fick vibbar från säsongsinledningen. Men vi höjer oss och åldermannen Olle gör 1-1 med pannan och sedan dröjer det inte länge innan nästa veteran, Jens, gör 2-1 också med pannan. Sedan rullar vi upp Warta och Jesper Strand går upp i topp i interna skytteligan med 6 mål när han gör 3-1. Vi är nöjda med vår sista hemmamatch och extra roligt att kanonkillen Andreas Linger fick utdelning för sitt slit. Han gör ett äkta hattrick. Nu åker vi till Hovås på söndag och stänger säsongen. Tack för i år!”

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om förlusten:

”Vi åkte på storpisk och vi visade ingen karaktär. Men Sean (nr.4) gjorde tre tunnlar vilket är en seger för honom.”

Inför sista omgången av 5B, som spelas på söndag, så har Linné chans på tredjeplatsen. En tredjeplats som skulle kunna leda till kval upp till division 4. Laget har två poäng upp till Mossen och behöver alltså vinna sin sista match (mot Hovås Billdal) samtidigt som MBK förlorar. 

Warta är åtta i tabellen och avslutar mot Näsets SK

 

6A

FC Härlanda – Öjersjö IF 6-2 (3-0)

I botten av 6A ser det allt mörkare ut för elvan Öjersjö. Igår blev det hela 2-6 mot Härlanda och med två matcher kvar har laget sex poäng upp till närmsta lag framför. Härlanda hade en fin period i mitten av den första halvleken då laget gjorde matchens tre första mål inom loppet av fem minuter. Martin Victorin satte både 1-0 och 2-0 innan Joakim Lundberg satte trean. Victorin satte sen mål nummer tre i början av andra innan Felix Tengver fick in ett tröstmål för ÖIF. 5-1 kom dock i minuten efter (Niclas Hjertqvist) innan Victorin gjorde sitt fjärde mål för kvällen! Öjersjös Simon Savén Östebo gjorde sedan matchens sista mål.

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om segern:

”En härlig match med islossning efter en halvtimme då vi lyckas trycka in tre bollar på kort tid. Matchen är väl mer eller mindre avgjord där och vi lyckas trumma på rätt bra även i andra. 6-2 blir det till slut och allas vår favorit-striker ”V” lyckas dunka in hela fyra (!) bollar. Härlig formkurva nu efter två raka. Behövdes efter en annars bedrövlig höst. Kul med fotboll igen. Tack till Öjersjö som kämpade på bra trots motvind!”

”Fångarna” är sexa med två matcher kvar.

Öjersjö är elva och alltså riktigt illa ute. Med sex poäng att spela om är de sex poäng efter tian Syrianska/Arameiska. Sista chansen kommer i nästa match då Öjerjsö möter just Syrianska/Arameiska! Seger där så lever hoppet inför sista omgången då ÖIF har bättre målskillnad. 

 

6B

Chalmers Studentkårs IS – Backatorp IF 3-2 (1-0)

Tuff förlust för Backatorp som fortfarande är på fel sida strecket. Det blev en tuff start för BIF då laget fick sin mittback Benjamin Bertrand utvisad strax innan halvtimmen spelad. Precis efter kom även 1-0 för Chalmers genom deras kapten Victor Engdahl. Backatorp lyckades dock kvittera (Gustaf Arnesson) i mitten av andra men Chalmers svarade med att göra både 2-1 (Marcus Berghamn Claesson) och 3-1 (Gustav Burman). Hasudin Muratovic reducerade för Backatorp med dryga tio mindre kvar men bottenlaget kom inte närmare.

Chalmers Hugo Månsson sa så här om segern:

”En seger mot ett Backatorp som står upp bra och ger oss en tuff match. De får en tidig frilägesutvisning, varpå vår kapten Engdahl sedan kan sätta dit bollen med en riktigt fin frispark. Med 1-0 i ledning och med en man mer faller tyvärr tempot ner i matchen och vi tar inte vara på situationen tillräckligt bra. Vårt spel är väl sisådär under resten av matchens gång, men vi lyckas ändå sätta våra chanser och vinner därmed matchen. Tackar Backatorp för en bra match och önskar dem all lycka inför nästa säsong.”

Chalmers är femma med två matcher kvar att spela. 

Backatorp är fortsatt elva men har bara tre poäng upp till tian Surte. Båda lagen har tre matcher kvar att spela. 

 

6C

Landala IF – Vrångö IF 2-0 (0-0)

En riktigt viktig seger i botten av 6C för Landala IF vilket gjorde att laget lämnade jumboplatsen! Mathias Åkerman och John Gelotte blev målskyttar i den andra halvleken. 

LIF:s Rasmus Johansson sa så här om segern:

”Äntligen studsar bollen vår väg. Tre matcher kvar, tre vinster som gäller.”

VIF:s Carl Levin förklarade förlusten så här:

”Paralyserat, ofokuserat, osuget, Olof-Lundh-i-Östersundkyla, oengagerat, ointresserat, håglöst, Heden-2-inspirerad plan, lojt, apatiskt.”

LIF:s matchrapport hittas HÄR

Segern gör att bottenstriden tightar till sig ordentligt. Landala skickade ner SG till jumboplatsen och är nu en poäng före. Två poäng före LIF återfinns både Solängen och Vrångö (VIF nia på bättre målskilland). Vrångö har dock bara två matcher kvar medan de tre lagen bakom har tre

Bilden till inlägget är lånad från LIF:s hemsida.

 

7A

Croatia Göteborg – Gunnared KIF 3-1 (2-0)

Redan klara seriesegrarna Croatia avslutade 7A-säsongen med att besegra Gunnared hemma på Gamlestadsvallen med 3-1. 

Croatias Vllaznim Ibishi sa så här om segern:

”Vi möter ett väldigt ungt och spelskickligt Gunnared som försöker hålla bollen efter marken. Första halvlek är ganska jämn spelmässigt men vi är klart farligare framåt och skapar mängder med chanser. Vi får en bra start på matchen då 1-0 kommer ganska tidigt och en stund senare så trycker vi in 2-0 via en hörna. I slutet på halvleken så hinner vi även med att bränna en straff. I den andra halvleken så är tempot lägre men nu skapar även Gunnared flera målchanser. Det märks att båda lagen väljer att prioritera anfallspelet och försvarspelet glöms bort. Det borde ha blivit fler mål i matchen men slutresultatet blir en rättvis 3-1 vinst för oss. Gött att avsluta säsongen med en seger!”

Gunnareds Khabat Aslani sa så här om matchen:

”Rolig och underhållande match, jag spelade själv större del av den så svårt för mig att beskriva allt. Men vi var nära flera gånger men jag känner att vi gjorde en riktigt bra match. Men vi sätter inte dit chanserna i andra halvlek där vi trycker på och hade de i brygga långa stunder för en kvittering. Men till slut gör de mål på en kontring på sista minuterna. Men vi börjar hitta en balans i laget och får jobba vidare inför nästa säsong det är bra sista matcher för laget.”

Croatia är färdigspelade och vann alltså årets 7A.

Gunnared är sist i tabellen men har två matcher kvar (Celtic och Partille) och har chans att kliva upp en placering. 

 

7B

Menisken IF – Göteborgs City FF 1-3 (1-1)

City har fortfarande chansen till avancemang i årets 7B och vann sin match igår mot MeniskenNavid Fallah satte 1-0 för City men MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng kvitterade strax efter. Efter paus kunde dock Deniz Yapisan göra 2-1 för City och lite senare kom även 3-1 (Navid Roshan).

Citys målvakt Kim Jonasson sa så här om segern:

”Vi måste vinna alla våra kvarvarande matcher, kanske var det den anspänningen som gjorde att vi inte riktigt var med i första halvlek, det kändes som att de körde över oss spelmässigt och hade två bollar i ribban. Därför kom vårt ledningsmål oväntat på en frispark direkt i mål av Fallah. Strax därefter misslyckas vi med en rensning och deras gubbe får bollen på foten några meter från mål och kan lägga in kvitteringen. Vi måste ha slagit bort minst 50 passningar under första halvlek. Vi rycker upp oss något i andra och det är mycket ställningskrig. Det som avgör matchen är en sekvens i mitten av halvleken, där först Dennis drar på ett oväntat skott långt utifrån kanten av straffområdet och den letar sig in vid främre stolpen. Strax därefter har vi en gubbe skadad liggandes på marken och bollen går ut till inkast, de kör igång och domaren låter dem fortsätta trots skadan. En gubbe bryter fram och tacklas strax utanför straffområdet och ramlar in i det, domaren blåser straff och menar att straffen räknas där han landar och inte där tacklingen sker. Rättvisa skipas dock när de drar straffen stolpe ut. Mål där och matchen hade slutat annorlunda. Istället kan vi snyggt kontra in 3-1 när Roshan lägger in bollen behärskat på en fin djupledskross. Det blir mycket Hawaii sista delen av matchen, vi skapar en del och de får några halvchanser. Men vi får med oss tre poäng, starkt när vi ändå inte spelar bra. De har mycket av spelet matchen igenom men kommer inte till så mycket avslut och vi kontrar. Kanske är jag något negativ men det kändes aldrig som vi kom igång riktigt. Dennis mål och straffmissen avgör. Nu väntar Johanneberg nästa vecka, där måste vi spela bättre och vinna.”

MIF:s spelande tränare Robin Wickins sa så här om förlusten:

”En på förhand avslagen match där ingen hade direkt något att spela för, det märktes dock inte i spelet då bägge bjöd upp till kamp med många fina kombinationer. Vi bränner dessvärre en straff som hade betytt 2-2 och istället blir det 1-3 då matchen stod och vägde. Vi får får tre skador där en av dom olyckligtvis brutet handleden och med enbart två på bänken får vi kämpa sista 20. Rättvis seger för City som tog tre poäng.”

City är fyra i tabellen och har två pinnar upp till trean Knippla och fyra till tvåan Johanneberg. I nästa match ställs City mot just JIF.

MIF är femma.

 

/Rasta