Igår lirades 5A klart och det var fortfarande en hel del att spela om:

 

LÖRDAG 5/10

Floda BoIF – IF Vardar/Makedonija 6-1 (4-0)

Det var bara seger för jumbon Floda som gällde om laget skulle ha en chans att hänga kvar i femman. Det märktes också då laget hade 4-0 i paus mot VardarPer Alexandersson satte både 1-0 och 4-0 och däremellan hade Hjalmar Holgersson gjort 2-0 och Erik Lundahl 3-0- Målkalaset fortsatte sedan i andra då Lundahl gjorde 5-0 och Mio Hopkins 6-0 ganska tidigt. Vardar fick till slut in ett tröstmål genom Filip Aleksovski. Floda var dock också beroende av att Hönö inte vann sin match för att undvika sistaplatsen och så blev det också! 

Flodas tränare Fredrik Persson sa så här om matchen:

”Vad skall man säga. Så oerhört stolt över laget, ledarna och alla runt laget. Haft en oerhört tuff säsong. Men att lyckas vinna sista på det sättet är helt underbart. Men nu väntar nervösa veckor innan man vet om det blir kval eller inte. Stort tack också till Utbynäs som fullföljer säsongen hela vägen ut. Nu får vi njuta och blicka framåt och se hur det går för Göteborgslagen i division 3 kvalet.”

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om förlusten:

”Förlust mot Floda idag. Har inte mycket att säga förutom att Floda var bättre än oss. Dom hade något att spela för och var mer taggade. Grattis till Floda som lyckades stanna i division 5.”

Floda slutade nu alltså tia i tabellen och får avvakta kvalet till trean. I värsta fall ställs laget mot tian i 5B i en kamp om fortsatt division 5-status. 

Vardar/Makedonija slutade åtta i 5A.

 

Hönö IS – Utbynäs SK 2-3 (1-1)

Inför sista matchen låg Hönö tia i tabellen, men när slutsignalen gick återfanns laget som elva och det betydde respass ner i sexan. Det började illa hemma på Hönö Arena då Samuel Jonasson gav gästerna Utbynäs ledningen i mitten av första. Hönö fick dessutom Alex Zachrisson utvisad efter en halvtimme. Ö-laget lyckades dock att kvittera innan paus då Herman Malmcrona satte en straff. I början av andra tändes Hönös hopp då Erik Sennerstam skickade in 2-1. Utbynäs lyckades dock vända matchen då Jesper Hammarstrand satte 2-2 och lite senare gjorde Jonsson 3-2 med sitt andra mål. Hönö fick sen spela sista kvarten med två man mindre efter ännu ett rött

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om matchen:

”Otroligt tungt i en match som vägde fram och tillbaka och med den huruvida vi skulle stanna i 5:an eller inte. Idag får vi skylla oss själva när vi inte lyckas hålla huvudet och känslorna under kontroll. De får 1-0 efter en misslyckad undanrensning på deras inlägg. Kort därefter får vår ena forward sitt andra gula på kort tid och vi får spela med en man mindre i 60 minuter. Vi lyckas dock komma tillbaka och gör 1-1 på straff. Efter ca 10 minuter i andra halvlek lyckas vi göra 2-1 och då var lyckan total. Strax därpå blir vi i vad vi anser felaktigt avblåsta för offside där vi hade ett friläge och det kunde varit ett helt annat läge. Det tog inte lång tid efter det innan de lyckades kvittera och sedan göra 3-2 efter nytt misstag. Vi sliter oerhört men med kvarten kvar så får vi vår andra utvisning. Vi kämpar trots allt hela vägen men det räckte inte, varken idag eller sett till helheten av serien.”

Floda vann sin match slutade alltså Hönö sist i 5A och får ta nya tag i sexan nästa säsong.

För Utbynäs blev det en sjätteplats i årets 5A.

 

Partille IF FK – Romelanda UF 2-1 (1-0)

Partille var trea inför sista omgången, en tredjeplats som skulle kunna betyda kval till fyran beroende på hur kvalet till trean går. Med flera lag som jagade bakom så var det bara seger som gällde för Partille för att garantera tredjeplatsen. Det skulle det också bli hemma på Lexby när Romelanda tittade förbi. Niclas Bjärnlind satte 1-0 för Partille i mitten av första och i mitten av andra kom även 2-0 (Max Alverå). RUF fick in en sen reducering genom Patrik Persson på straff i 86:e men kom aldrig närmare. 

RUF:s Max Harris sa så här om matchen:

”Vi följde våran match plan bra men tyvärr räckte det inte hela vägen idag, nu är säsongen över och ölen är framme.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Segern säkrade som sagt tredjeplatsen för Partille som nu får avvakta kvalet till trean för att se om det blir något kval för egen del.

RUF slutade sjua.

 

Älvängens IK – Björndammens BK 6-2 (3-1)

Det var två lag som hade något att spela för som möttes på Älvevi igår. Älvängen hade fortfarande chansen på tredjeplatsen och möjligt kval och Björndammen spelade för att undvika tiondeplatsen (och möjligt negativt kval). Det var hemmalaget som inledde bäst och som också fick in 1-0 direkt genom Alexander Stéen. Marius Evensen satte sen 2-0 men BBK svarade direkt genom Marcus Kreivi. Precis innan paus satte dock Evensen en frispark fram till 3-1 och i början av andra kom hans tredje mål (från straffpunkten) som betydde 4-1. Tony Rintamäki reducerade sen för Björndammen men ÄIK avslutade starkast. Emil Bäck gjorde 5-2 innan Evensen gjorde sitt fjärde mål och fastställde slutresultatet 6-2. Evensens 18 mål betydde delad seger i skytteligan med Ytterbys Joakim Thornberg

Fyramålskytten själv sa så här om matchen:

”Skön seger! Vi ville avsluta säsongen bra! Trots attt vi visste att det skulle bli svårt att få 3e platsen. Skönt att få göra många mål och vinna skytteligan!”

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om matchen:

”Det såg jättebra ut inför, vi hade jättebra/stark trupp. Men två timmar innan match så får man sju återbud. Och då får man ägna sig åt att ringa in folk istället för att koncentrera sig på själva matchen. Och det har tyvärr sett ut så här hela säsongen. Själva matchen finns väl inte så mycket att säga om. Älvängen var mycket bättre än oss idag. Vi kommer inte alls upp i nivå. Så det enda som är positivt idag är att vi klarar nytt kontrakt. Resten får vi helt enkelt glömma. Stort tack till Älvängen för idag. Och tack till domarna som skötte sig jättebra.”

Trots förlusten slutade BBK nia då jagande Hönö förlorade och Flodas målskillnad var för dålig. Alltså nytt kontrakt för Björndammen

Älvängen slutade fyra i årets 5A.

 

Finlandia/Pallo AIF – Ytterby IS 2-1 (2-0)

Finlandia hade en liten chans att knipa tredjeplatsen och de gjorde sitt när redan klara seriesegrarna Ytterby besegrades hemma på Tuvevallen. Laget hade 2-0 i paus efter mål av Richard Olsson och Linus Forslund. YIS kom sen närmare i andra när Joakim Thornberg reducerat på straff och FinPa får sen avsluta matchen med två man mindre men lyckas ändå hålla undan.

Finlandias ena tränare, Naser Zumberi, sa så här om matchen:

”Ett trevligt avslut på en finfin matta. Jämn första halvlek där vi stänker två och egentligen inte bjuder Ytterby på något bakåt. Tvingas till en del byten under första vilket bidrar till att vi föll mer i andra och Ytterby tilläts ha mer boll. 2-1 på straff och två röda under andra halvlek gör att det blir mer spel på vår planhalva men gubbarna reder ut det galant. Önskar Ytterby lycka till och tackar bloggen för ett fantastiskt jobb.”

Ytterbys målskytt Joakim Thornberg (som delade skytteligasegern i 5A) sa så här om förlusten:

”En match där vi inte visar något bra spel under första halvlek och ligger under med med 2-0. I andra tar vi över och för spelet och kommer inte närmare än 2-1 fast några vassa lägen för både 1 och två mål till. Men nu släpper vi det och ser fram emot division 4 nästa år!”

Ytterby var som sagt redan klara seriesegrare inför matchen. 

Finlandia gjorde som sagt sitt men då både Partille och Älvängen vann sina matcher blev det en femteplats

 

Angered, som stod över sista omgången, är redan klar tvåa och vi får avvakta och se om det blir uppflyttning direkt eller kval

 

/Rasta