Tre Göteborgslag var i farten i lördags i kvalet till trean:

 

LÖRDAG 5/10

Kval till division 3

 

Grupp 8

KF Velebit – IFK Skövde FK 0-1 (0-1)

Velebit föll i första matchen i kvalet då gästerna från Skövde gjorde matchens enda mål. Moise Line Mbengay blev matchhjälte redan efter två minuter. Med kvarten kvar hade Velebit chansen att utjämna från straffpunkten men målvakten räddade Ivica Skiljos straff. 

Skövdes matchreferat hittas HÄR

Kvalet fortsätter nästa lördag (12/10) då Velebit ställs mot Jonsered.

 

Munkedals IF – Jonsereds IF 2-2 (1-2)

Nihad Cengic och Galvan Ayoub såg till att Jonsered fick en fin start på Munkedals IP. Precis innan paus kom dock en reducering (Jesper Carlzon) och med dryga tio kvar kvitterade David Sundström. Munkedal vann sen skiljestraffarna (som används om det inte skulle finnas något annat sätt att skilja lagen åt). 

JIF:s Sizar Ayoub sa så här om matchen:

”Vi gör en grym första halvlek leder 1-0 och 2-0 men släpper in ett psykologisk mål när det är 3 min kvar av första halvlek. Andra halvlek är vi inte med spelar otroligt dålig fotboll och borde förlorat med stora siffror om inte det var pga våran duktiga målvakt men även lite tur som vi har med oss. Vi blir rädda och passiva och gör dom mycket bättre än vad dom är egentligen.”

Jonsered möter alltså Velebit i nästa match.

 

Grupp 9

Kortedala IF – Kinna IF 2-1 (2-0)

Mohamed Liban Mohamed gjorde både 1-0 och 2-0 för Kortedala i den första halvleken mot Kinna. Oliver Persengård reducerade i andra men Kortedala kunde hålla undan.

KIF:s tränare Zoran Saula sa så här om segern:

”Det var en väldigt intensiv första halvlek från båda lagen med högt tempo. Kinna försöker rulla boll men vi är väldigt stabila och fokuserade defensivt och gör dom uddlösa mer eller mindre under hela matchen. Vi gör båda målen i första halvlek med två perfekta djupledslöpningar av Moeli som avslutar distinkt i båda anfallen. Riktigt skönt att inleda med en vinst och en riktigt stabil laginsats. Hela laget ska ha en stor eloge för insatsen. All heder till Kinna som försökte rulla boll i 90 minuter.”

 

Nästa lördag (12/10) ställs Kortedala mot Mellered (som förlorade sin match mot Åsarp-Trädet med 0-3).

 

/Rasta