Igår spelades 5B klart och det blev en del spänning!

 

SÖNDAG 6/10

Härryda IF – Balltorps FF 0-9 (0-5)

Tvåan Balltorp behövde vinna för att säkra andraplatsen och minst kval till fyran. Jumbon Härryda var redan klara för division 6. Det blev som väntat en övertygande BFF-seger som till slut rann iväg till 9-0 efter 5-0 i paus. Jetmir Kurti var målbäst med sina tre fullträffar. Övriga mål gjordes av Mathias Pringle (2), Niclas Sandell, Allan MohideenMustafa Shirwani och Anton Nordbye

Tremålsskytten Kurti sa så här om segern:

”En riktigt urladdning från vår sida. Vi visste att vi behövde en seger och hela laget var laddat inför dagens match och det märktes redan i omklädningsrummet. Vi gör några snabba mål och sedan håller vi fokus under hela matchen och ser till att hjälpa Emil och Jacob att hålla nollan. Nu väntar vi och ser hur långt den här andraplatsen tar oss. Vill även gratta Väster till seriesegern. Tack även till er som sliter med denna blogg. Tack för i år och hoppas vi ses i divison 4 nästa år!”

Härrydas Bako Löfgren hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust såklart! Tråkigt att vi viker ner oss som vi gör och släpper in så många mål men det har ju varit lite av en vana denna säsongen. Balltorp spelar väldigt bra offensivt och vi har inte mycket att sätta emot! Det är ju inte heller till någon hjälp att vi inte har avbytare idag…”

En andraplats för Balltorp alltså som får avvakta division 3-kvalet för att se om det blir kval eller direktuppflyttning.

Härryda slutade alltså sist i årets 5B.

 

Mossens BK – Fässbergs IF 5-1 (1-0)

Två lag som hade mycket att spela för. Topplaget Mossen hade chansen att snuva Balltorp på andraplatsen men behövde även försvara sin tredjeplats. Tian Fässberg hade jagande Heden en poäng bakom inför sista matchen. Mossen fick en kanonstart ”hemma” på Valhalla då Karl-Johan Holm lobbade in 1-0 (med ”fel” fot) redan efter 25 sekunder! Resultatet stod sig halvleken ut men nästan direkt i andra kom 2-0 (Abraham Kjellberg). I mitten av andra stängde sen MBK matchen med två mål. Harry Björklund gjorde 3-0 och Holm ökade på till 4-0. Strax efter reducerade FIF när Marcus Nilsson satte en straff men MBK fick sista ordet och Mattias Söderström gjorde 5-1 i 89:e. 

Mossens målvakt Daniel Larsson sa så här om segern:

”Ja, det blev en bekväm seger med riktigt fina mål i ett underbart fotbollsväder. Vi blir lite stressade i starten av ett vilt kämpande Fässberg, men vi tar oss in i matchen och bjuder tillslut på den vackra fotboll vi spelat allt som oftast under hela säsongen. Synd att vi varit lite för tunna i de avgörande matcherna för att ligga helt uppe i toppen. Vi gjorde vårt idag och skönt att kliva av med en seger i sista matchen. Vill avsluta med att hylla dagens domare, ett riktigt framtidsnamn inom domarkåren!”

FIF:s Ricardo Nasicimento sa så här om förlusten:

”Matchens sista match summerar liksom upp säsongen på något sätt. Vi är klart sämre än topplagen och vi är lite för orutinerade i vissa stunder. Vi släpper in 1-0 i tredje minuten, så det blir uppförsbacke direkt. Vi står dock upp bra och äger faktiskt en hel del boll, skapar några halvchanser och en superchans men vi kan liksom inte göra mål. Med fyra återbud på morgonen fick vi rotera en del men vi hade ändå otroligt hög moral och sliter som djur i första. I den tredje minuten i andra släpper vi in 2-0 och då rasar allt. Reduceringen kommer på straff men andra halvlek är egentligen bara skit från vår sida. Vi är någon nivå för dåliga för att skaka om topplagen, vi har slarvat och tappat poäng mot samtliga konkurrerande lag. Nu hade vi redig tur att Lagårn’ hjälpte oss. Men det är bittert ändå. Det enda positiva är att vi är bra i 45 minuter mot både Näset och idag mot Mossen. Så vi får göra oss i ordning för eventuellt kval. Grattis Väster till seriesegern och tack Rasta för fint arbete.”

Mossen säkrade tredjeplatsen (som kan ge kval till fyran).

Fässberg slutade på samma poäng som elvan Heden men med fem måls bättre målskillnad. Precis som Mossen får Fässberg avvakta kvalet till trean för att se om det blir kval (i så fall mot 5A-tian Floda BoIF) för att behålla division 5-statusen. 

 

Kungsladugårds BK – FC Heden 1-1 (0-0)

Då elvan FC Heden var en poäng efter tian Fässberg och med ganska mycket sämre målskillnad var det egentligen bara seger som kunde ge laget chansen till nytt kontrakt. Motståndarna Kungsladugård hade inte mycket att spela för i mitten av tabellen. Efter mållösa första 45 tog KBK ledningen tidigt i andra genom John Mattsson (som uppenbarligen lirade ute). Heden fick lite vittring med dryga tio kvar när Morad El Amrani satte 1-1 men laget kom inte närmare. Fässberg förlorade som sagt stort men inte tillräckligt stort. 

Hedens Peter Reitz sa så här om förlusten:

”Måste säga att man är ganska tom i skallen nu. Tycker vi ändå gör en ganska bra match idag trots allt, och med lite flyt kunde vi få med oss tre poäng och hållet oss kvar. Men flyt är det sista vi haft i år tyvärr, så just nu känns det riktigt bittert!”

Det blev alltså en elfteplats och efter två säsonger i femman är laget alltså tillbaka i 6:an 2020.

KBK slutade på en sjundeplats

 

Hovås Billdal IF – FC Linné 3-6 (0-2)

FC Linné har varit starka hela hösten och avslutade även med seger när Hovås Billdal besegrades. Det var 2-0 till Linné i paus efter dubbla mål av Justus Hogbäck men Robin Börjesson reducerade ganska direkt i andra. Linné svarade dock med att göra både 3-1 (Robert Lundström) och 4-1 (Andreas Linger) ganska omgående. Adam Kling och Carl Österström såg dock till att Hovås närmade sig men Hogbäck satte en straff fram till 5-3. I slutet kom även 6-3 då Jesper Strand säkrade den interna skytteligasegern

Linnés Johan Calgaro sa så här om matchen:

”Go avslutning av serien med seger i sista matchen. Vi har mycket boll och spelar runt genom lagdelarna fint. 2-0 i paus känns rättvist sett till matchbilden. I andra halvlek blir vi nog aningen för trygga och sugna på att göra roliga grejer med bollen osv. Hovås kommer in i matchen lite men det känns som att varje gång de gör en push så svarar vi med ett mål. Slutligen blir det 6-3 vilket känns rättvist. Det var en kul match mot ett sjyst motstånd. Bra snack på plan och inte så mycket gnäll. Trist att vår spelare Andreas Karlsson drog på sig en skada. I övrigt var han en av matchens bästa spelare. Även kul att Boris kör en bra halvlek i målet och Wamid (vår förstamålvakt) fick showa lite som utespelare. Teo gör ett jäkla jobb som vanligt och sist men inte minst står vår anfallare Justus för tre mål. Grymt jobbat. Grattis till Väster som gick upp och må väl allihopa. Ciao”

Hovås Billdals tränare Henrik Fryklund sa så här om matchen:

”Tyvärr orkar vi inte ladda om inför vår sista seriematch. Killarna har de senaste omgångarna gjort det riktigt bra men idag fanns inte tändningen. I första halvlek ligger vi för långt ifrån Linnéspelarna som får för mycket tid med bollen och rullar ut oss. De leder helt välförtjänt med 2-0 i paus. Vi kommer ut bättre i andra och reducerar omgående till 1-2 men det dröjer bara ett par minuter så gör de 3-1. matchen böljar fram och tillbaka och vi har känning när vi gör 3-4 men Linné avlutar med två mål till. Fantastiskt väder, bra plan, trevligt motstånd och en riktigt bra höst av oss gör att jag inte kan vara annat än nöjd. Nu tar vi nya tag nästa år och hoppas att vi inte blir rankade sist inför säsongen som vi brukar bli 😉.”

Linné hade chans på tredjeplatsen men får nöja sig med en fjärdeplatsMossen vann sin match. En intressant notis är att detta är första säsongen i FC Linné historia som laget inte går upp eller åker ur

Hovås Billdal slutade nia. 

 

IF Väster – Donsö IS 0-2 (0-0)

Redan klara seriesegrarna Väster tog emot mittenlaget DonsöÖnneredsplan. Det såg länge ut att bli en mållös historia men gästande Donsö hittade till slut nätet två gånger om. Seriens skyttekung Albert Hansson satte sitt 24:e mål i 81:a minuten och strax efter kom även 2-0 (Erik Kristensson). 

Västers Gabriel Cederborg sa så här om matchen:

”Vi har mycket bollinnehav och skapar en del chanser. Tyvärr är vi inte tillräckligt heta i sista tredjedelen och Donsö som är vassa i omställningarna lyckas göra två mål. All heder till Donsö som bjöd på Pommac och After Eight. Trevlig gest av dem!!! Tråkigt att vi förlora idag men vi ser fram emot att kliva upp i divison 4!”

DIS anfallare Albert Hansson sa så här om matchen:

”Säsongens sista match, en säsong som vi egentligen bara velat ska ta slut den senaste tiden. Vårat spel och vår inställning har inte varit bra under höstsäsongen men idag, i säsongen sista match lyckas vi ändå hitta lite spelglädje och vinner med 2-0. Vi mönstrar ett blandat ihopkallat lag med åldrar från 15 – 40 år där alla prestarar efter bästa förmåga. Varav 3 födda 04/03. Väster styr matchen under första halvlek men vårat stabila försvar och Tom i målet lyckas stänga butiken. Vårat spel består då mestadels av omställningar där bland annat två frilägen blåses av för mycket tveksamma offsider. I andra halvlek tycker jag vi i Donsö tar över taktpinnen där lägen radas upp och där vi med kvarten kvar kan göra både ett och två mål mycket rättvist. Vi gläds och gratulerar IF Väster till seriesegern även fast de var roligt att göra söndagskvällens firande lite bittrare😉”.

DIS matchrapport hittas HÄR

Väster alltså redan klara seriesegrare innan matchen och Donsö slutade sexa. 

 

Näsets SK – IF Warta 3-1 (1-0)

Ett möte mellan två lag som bara hade ära och stolthet att spela för. Hemmalaget Näset orkade inte hänga med toppstriden hela vägen och Warta hade löst kontraktet. Gårdagens möte vanns iallafall av hemmalaget där NSK:s Simon Slomic gjorde den första halvlekens enda mål. En bit in i andra kom 1-1 (Faysal Ahmed Adosh) men med dryga kvarten kvar blev Warta reducerade till tio man och Näset kunde avsluta med två mål. Casper Jonasson satte 2-1 och Dennis Strandberg 3-1. 

NSK:s Anton Örth sa så här om matchen:

”Det satt långt inne. Men skönt med seger, hade varit tråkigt att åka hem till min nya hemstad Simrishamn med en förlust idag. Grymma förutsättningar, vindstilla, lagom kallt, soligt och mycket publik på Åkeredsvallen. Match nr 132 för min del i Näsets A-lag. Nu blir det flytt till annan klubb nere i Simrishamn. Önskar alla lag en trevlig eftersäsong och därefter försäsong och ett stort LYCKA TILL i nästa års seriespel!”

Näset blev femma i årets 5B och Warta slutade åtta

 

/Rasta