Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson rapporter från Landvetters första kvalmatch:

 

Jakten på en Div 2 plats har startat för LANDVETTER IS och i solskenet i lördags fick man en kanonstart då man gästades av Alingsås laget GERDSKEN.
90 minuter av 180 avklarade och inför nästa veckas match i Alingsås har LIS ett jätteläge att avancera vidare.
Om vi tar det från början så kom LANDVETTER till spel med följande start XI:
Bilden kan innehålla: 6 personer, text
Noterbart är att lagets på förhand ”givna” mittbackspar R. Hansson / R. Jonsson saknades i denna match och istället fick lagets kanske formstarkaste spelare under hösten Efe Yildirim kliva ner ett hack i planen och agera mittback.
Att det var 2 målglada lag som ställdes mot varandra visste vi om då de tillsammans i jakten på denna kvalplats bankade in 17 mål totalt i säsongs avslutningen.
Så frågan var…. skulle det bli ett avvaktande spel eller var det full fart framåt som gällde.. och det blev det sist nämnda.
– – – – – – – – – – – – – – – – –
Redan i minut 2 razzlade det till i nätet och det var gästerna som tog ledningen fram till 0-1, ett inlägg från vänster nickades i mål av Felix Hafström som kom löpande mellan Landvetters mittbackar tämligen omarkerad och en smakstart för de svartklädda.
1-1 kom perfekt för LIS knappa 10 minuter senare (min 13) då en hörna (Forsman) nickskarvades (Ingves) på första stolpen fram till Efe Yildirim som stötte in kvitteringen från nära håll.
Game on och detta fick verkligen fart på de grönklädda…
Bara 3 minuter senare var LIS i ledningen då en bollvinst högt uppe på Gerdskens vänstersida mynnade ut i ett anfall på högersidan som spelades in snett bakåt och där gjorde Ludde Torkelsson inget misstag, 2-1 och glada miner på IP.
2-1 skytten Ludde Torkelsson med blicken mot Div 2 ? )
Matchens anfall kommer i minut 27:
Bollen går som på ett snöre från central position ut till vänster, in centralt på offensiv planhalva, ut till höger, instick till löpande spelare ute till höger och vid straff punkten står Yasin Belouati med ”klubban i isen” och rakar in 3-1.
Ett sjukt vackert fotbollsmål där LIS via 7 passningar, löpvilja och rörelse slår ut hela Gerdsken, bara det målet var värt entre pengen  😉
3-1 i paus och efter en tung inledning hade LIS satt sig i en bra position inför avslutande 45 minuterna.
4-1 och matchens sista mål kommer i min 72 då en väl avvägd boll från mittcirkeln (Trajanovski) bakom Gerdsken´s backlinje som hittar en löpande Forsman som med en kroppsfint och utan att röra bollen lurar keepern och kan enkelt rulla in det avslutande målet.
– – – – – – – – – – —  – – – –
Lite spelar röster efter match 1.
Landvetters målvakt Martin Laanemets om matchen:
— Fina förutsättningar på ett soligt Landvetter IP med mycket folk på plats.
Mardrömsstart likt förra veckan då Gerdsken gör 1-0 när vi tappar markering helt och hållet inne i straffområdet.
Vi skakar av oss målet direkt och svarar sedan för en riktigt bra första halvlek. Vi skapar fina lägen gång på gång och vinner tillbaka bollen högt upp tack vare fint presspel.
Gerdsken är inte ofarliga, men vi har ett bra försvarsspel idag.
I andra halvlek försöker gästerna skapa kontakt, men är aldrig nära. 4-1 gör Forsman riktigt fint och sen bör vi göra både 5 och 6-1 kan man tycka.
Men 4-1 åker vi till returen med och det är såklart ett fint läge vi har skaffat oss.
Matchstart 11:30 i Alingsås  så After Worken får ställas in på fredag 😉
Nästa man på tur att ge sin syn på matchen är en av målskyttarna Yasin Belouati:
— Om man ska summera matchen i sin helhet så vinner vi helt rättvist.
Det är vi som skapar dom farligaste målchanserna och för det mesta av spelet.
Det som känns lite surt är att vi släpper in ett mål.
Men vi mötte ett lag som vi visste var starka framåt (17-0 på tre matcher) och sett till de få målchanserna dom har så gör vi det jättebra defensivt. Trots resultatet så har vi inte tagit ut någonting i förväg.
Vi vet att vi möter ett bra lag och är förberedda på en tuff match borta mot Gerdsken på lördag.
Landvetter har satt sig i en bra sits inför lördagens retur i Alingsås och man har råd med att till och med ta en 2-0 förlust och ändå gå vidare.
Något säger mig om att publiken på plats på lördag kommer få se en mycket målrik historia…
– – – – – – – – – – –
OM vi blickar förbi nästa lördags match och utgången av den så väntar det Div 2 motstånd som sista hinder över 2 matcher och det är lag 12 i Div 2 Norra Götaland man skall spela mot och inför sista omgången som spelas söndag 13/10 står det mellan dessa 3 lag:
  • 11.  IFK. TIDAHOLM  25 p  minus 20
– – – – – – – – – – – – – – –
  • 12.  IFK. ÅMÅL  23 p  minus 25
– – – – – – – – – – – – – – –
  • 13.  TORSLANDA. IK  22 p  minus 25
Sista omgångens matcher enligt följande:
  • LIDKÖPINGS. FK – TORSLANDA
  • NORDVÄRMLAND – IFK. TIDAHOLM
  • IFK. ÅMÅL – SÄVEDALEN
Jag hoppas att Coach Engström har gjort sin scouting om det blir TIDAHOLM, får att skicka upp en ”spion” till Värmlands skogarna med en enkel resa på 6 timmar känns inte så rolig..
Nästa söndag får vi svaret….
/ Bendinho