Så här gick det i helgens 6A:

 

FREDAG 4/10

Bergums IF – Tollereds IF 1-6 (0-2)

Bergum skrällde rejält i förra omgången då de slog serieledarna Götaholm (5-4) men i fredags blev det en storförlust när Tollered hälsade på. Jesper Arkelsjö Svensson gjorde 1-0 tidigt för gästerna och Björn Mellberg ökade till 2-0 precis innan paus. I början av andra kom 3-0 (Martin Persson) innan BIF reducerade tack vare ett självmålJesper Jansson gjorde dock 4-1 innan Bergum bjöd igen med ett självmål. 6-1 kom i slutet genom Mellberg.

BIF:s assisterande tränare Ola Klevenås sa så här om förlusten:

”Dåligt försvarsspel mot ett tjongande Tollered. Ingen bra match från vår sida.”

TIF:s tränare Alexander Blank sa så här om segern:

”Härlig seger med islossning och mersmak, som har varit vårt stora bekymmer denna säsong, så det är skönt. Vi visar ikväll att vi spelmässigt är betydligt bättre än tabellen visar! Stark insats av samtliga, men extra plus går till backlinjen som är stabila matchen igenom. Kollektivet fungerade fläckfritt! Tack till Bergum som kämpar på matchen, igenom trots att de hade det tungt idag! Vill också passa på att ge domaren en eloge, hade bra koll matchen igenom! Nu laddar vi om för att utkräva revansch på Gamlestaden nästa helg.”

Bergum är sist i 6A och det är redan klart laget kommer sluta sist.

Tollered är sjua.

 

Syrianska/Arameiska FG – Fröjdens FK 0-3 (0-1)

Det går fortsatt tungt för Syrianska/Arameiska och laget åkte på sin femte raka förlust i fredags. Gästerna Fröjden tog ledningen i mitten av första genom Albin Larsson. En kvart in i andra kom sen 2-0 genom Jonathan Mattsson och i slutet satte Naser Rahimi 3-0.

Fröjdens kapten Robin Berndtzen sa så här om segern:

”Trots en trupp på endast tolv man gjorde vi en helt okej insats. Vi missade otroligt mycket lägen och borde vunnit med betydligt mer men ibland sitter den inte. De hade två väldigt farliga lägen vid ställningen 0-2 men vi lyckades avstyra i sista stund. Efter 0-3 gav dom i princip upp och matchen spelades av. Ingen seger att minnas men gott med tre pinnar.”

Fröjden är femma med två matcher kvar.

Syrianska/Arameiska har rasat i tabellen och är nu tia. Laget har sex poäng ner till Öjersjö under strecket med två matcher kvar och ställs mot just ÖIF i nästa match! Poäng där och kontraktet är klart. Förlust och sista omgången blir svettig, särskilt med tanke på att Öjersjö har bättre målskillnad.

 

Götaholm BK – Inter Linné IF 3-1 (1-0)

Götaholm studsade tillbaka efter den oväntade förlusten mot Bergum senast. Hemma på Gamlestadsvallens konstgräs blev det 3-1 mot gästande Inter Linné. GBK hade med sig 1-0 in i paus efter ett straffmål av Tobias Bui. Bui ökade även på till 2-0 i andra innan Nemanja Savovic satte trean. Ali Jafari fick sen in en reducering för Linné.

GBK:s Fenan Zemui sa så här om segern:

”Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen efter chockförlusten mot Bergum. Vi har bollinnehavet matchen igenom medan Inter Linne satsar på kontringar. Med lite flyt i avsluten så borde siffrorna vart betydligt större. Det var en stabil seger från vår sida. Vi har haft en del skador och dylikt de senaste matcherna så de är kul att vi börjar få tillbaka folk inför slutspurten. Nu gäller det att fokusera på seriefinalen mot Bergsjö IF nästa vecka. Tackar Inter Linne annars för en god match!”

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin hade följande att säga om matchen:

”Andra gången vi stöter på Götaholm på kort tid. Idag hade dom sin sylvassa duo på topp, sist saknades Tobias. Första halvlek börjar vi bra. Vi stör dom med rätt hög press till och från och har klart mer chanser än Götaholm men vi är i sedvanlig ordning väldigt ineffektiva. Götaholm gör 1-0 på straff efter en solklar hands. I andra börjar vi rätt bra med och första 10 har Götaholm bara en farlig chans men då styrde undertecknad helt medvetet bollen i egen stolpe och sen till egen målvakt! Efter 10 minuter stack jag till jobbet och vi släpper in två bollar. Vår supersub Tomas gör 3-1 på en frisparksretur men närmare kommer vi inte. Go match så länge jag var med och trevliga gubbar på topp i Götaholm. Vi önskar dom lycka till i striden om förstaplatsen.”

GBK:s matchrapport hittas HÄR.

Götaholm leder 6A och fick även ett glädjande besked i lördags då tvåan Bergsjö IF föll mot trean Bosona-Bosna. Nästa fredag (11/10) är det seriefinalGötaholm möter just Bergsjö IF. I nuläget leder GBK tabellen med fyra poäng men då har Bergsjö IF en match tillgodo.

Inter Linné är nia i tabellen.

 

LÖRDAG 5/10

FC Bosona-Bosna IF – Bergsjö IF 3-0 (0-0)

Toppmatch i 6A då trean FC Bosona-Bosna IF tog emot tvåan Bergsjö IF på Länsmansgårdens IP. Efter en mållös första halvlek var det hemmalagets om gjorde första målet då Romano Berisa satte 1-0. Samme Berisa ökade också på till 2-0 från straffpunkten och i slutet kom även 3-0 genom Beno Gvozdar.

Bosona-Bosnas Mensur Lagumdžija sa så här om den fina segern:

”En underbar solig dag på Länsmansgården och mycket publik vilket vi uppskattar! I första har Bergsjö if mycket boll och de är det farligare laget. Vi försvarar bra och försöker med lite kontringar. I andra halvlek bestämmer vi för att gå all in och vår duktiga Romano gör både 1-0 och sedan 2-0 via straff. 3-0 kommer en stund efter att Bergsjö blivit trötta av Beno. Sen försöker Bergsjö komma tillbaka, men vi har bra kondition och våra bosniska hjärtan. Vi tackar Bergsjö if för en bra match och även publiken för deras underbara stöd!”

BIF:s ena tränare, Pelle Lagerqvist, hade följande att säga efter matchen:

”Två ansikten på matchen. Vi dominerar ganska klart första och har en boll inne som blir horribelt bortdömd för offside. I andra är dom klart starkare och tuggar ner oss. Stor eloge till Darmin som verkligen fått till det här under hösten och man har ett fint go i laget. Kul med mycket publik och bra stämning. Mindre roligt för oss med det här resultatet. Vi tar nya tag nästa vecka då det är toppfight igen!”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från Bosona-Bosnas hemsida.

Bergsjö IF är kvar som tvåa bara på målskillnad före trean Bosona-Bosna. BIF har dock en match tillgodo och möter alltså ettan Götaholm nu på fredag.

 

SÖNDAG 6/10

Gamlestaden FF – Lekstorps IF 5-3 (2-2)

I gårdagens enda 6A-match blev det hemmaseger för Gamlestaden FF i en målglad match mot gästande Lekstorp. LIF inledde målskyttet redan efter åtta minuter då Nissan Svensson satte 1-0. GaFF svarade genom att göra både 1-1 (Otto Jaksch) och 2-1 (Pontus Olsson). Innan paus hade dock LIF kvitterat genom Jesper LjungbergPontus Larsson gav hemmalaget ledningen med 3-2 i mitten av andra och det stod sig till matchens slutsked. Med bara tio minuter kvar kom 3-3 på ett självmål men GaFF skulle visa sig vara starkast. Mergim Ibishi blev matchhjälte med både 4-3 och 5-3 målet! 

GaFF:s kapten Richard Björnander sa så här om matchen:

”Vi visste att det skulle bli en tuff match redan på förhand då vi hade 14 återbud. Lekstorp är ett fysiskt starkt lag och utnyttjar det på ett bra sätt. Vi försöker rulla lite mer boll och stundtals spelar vi bra i en annars svängig match. Vi får kriga i 90 minuter, så det var skönt att få gå hem med tre pinnar.”

LIF:s Nissan Svensson sa så här om matchen:

”Bra välspelad match med tuffa fysiska dueller där GaFF stod som vinnare efter 90. Dock så speglar inte resultatet matchbilden som jag tycker vi har mestadels första 25 – 30 och sen nästan hela andra halvlek där de har 2-3 lägen som de dock effektivt utnyttjar. Så i de stora hela jävligt surt att vi lämnar Gamlestadsvallen med noll poäng där vi utan tvekan var värda minst en pinne. I övrigt en bra inramning med strålande sol och våra goa supportrar som alltid dyker upp och en härlig batalj mellan två lag. Vi önskar GaFF lycka till i de avslutande matcherna och blickar framåt våra två sista matcher.” 

Gamlestadens matchrapport hittas HÄR

GaFF är fyra och har fortfarande chansen att blanda sig i uppflyttningsstriden med två matcher kvar. Laget har tre poäng upp till både trean Bosona-Bosna och tvåan Bergsjö IF (BIF har dock en match mindre spelad).

LIF är åtta.

 

/Rasta