Så här gick det i helgen i 6B och 6C:

 

FREDAG 4/10

6B

FTU – Nödinge SK 8-3 (2-0)

Storseger för FTU när jumbon Nödinge SK krossade med 8-3. Efter 2-0 i paus (mål av Oguz Acikgöz och Ali Can) gick FTU snabbt upp till 4-0 i början av andra efter mål av Marco Vasic och Attila AtikWares Rezai reducerade för NSK men svarade direkt när Abdullah Dereli satte 5-1. Lagen fortsatte att turas om med målskyttet, Murtaza Ehzani satte ett för NSK och Yusuf Bozkir svarade med ett för FTUHanef Ahmed satte 3-6 för NSK innan FTU avslutade med två mål. Oguzhan Yilmaz gjorde 7-3 och Bozkir satte åttan. 

FTU:s spelande ordförande Oguz Acikgöz sa så här om segern:

”Finns inte så mycket att säga egentligen. Vi gör ingen bra match men vinner ändå med ganska stora siffror. Fick ta saken i egna händer när vi hade svårt att sätta dit den!”

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om förlusten:

”Finns inte så mycket att säga, vi har redan ”lagt skorna på hyllan” känns det som. Nu får vi bara försöka att få ihop folk inför varje match och avsluta serien med ”huvudet högt”, och börja bygga om på nytt, men det ser mörkt ut. Tackar FTU för en bra match och önskar de lycka till framöver.”

FTU är sjua i tabellen. 

Nödinge är sist i 6B-tabellen och det ser mörkt ut även om laget fortfarande har en teoretisk chans att hänga kvar.

 

Diseröd SK – Västkurd BK 2-8 (1-5)

Västkurd fortsätter att jag uppflyttning och bjöd på ännu en storseger. Mötet på Skrape Nord mot Diseröd var över på en halvtimme och VBK hade 5-1 i paus. Det var firma Hakan Celik/Mario Atanasovski som låg bakom segern där Celik gjorde hela fem mål och Atanasovski två. Fabian Westerberg satte VBK:s sista mål. Hugo Andersson och Robert Wigerstedt gjorde DSK:s mål.

Västkurd är nu uppe på andraplats på bättre målskillnad än Neutrala IF. Det ska dock noteras att Neutrala, enligt bloggens uppgifter, kommer att lämna in en protest angående beslutet i matchen mot Diseröd (där båda lagen fick noll poäng och 0-3). Skulle NIF få igen den protesten så kan det ju påverka toppstriden. Förbundet brukar dock sällan ändra beslut.   

DSK är åtta

 

6C

Solängens BK – Styrsö BK 3-4 (3-1)

Det går fortsatt tungt för Solängen men i fredagens match mot Styrsö såg det länge ut att bli välbehövliga poäng. Efter att Styrsös Victor Johansson gjort 1-o vände nämligen Solängen innan paus till 3-1 efter två mål av Filip Rosvall och ett av Oscar Kjellberg. Solängen ledde fram till sista kvarten då Styrsö vaknade till ordentligt. Spelande tränaren Daniel Wessberg satte 2-3 och Niklas Tullock kvitterade innan Wessberg avgjorde! 

Solängens Andreas Söderberg sa så här om förlusten:

”Trots många återbud och lite avstängningar så gör vi faktiskt en riktigt bra match. Där vi dock tappar fokus i slutet av matchen och Styrsö bombar på mot vårt mål.. Vi kommer till start med ett par juniorer som gör en fantastisk match! Jonte i mål verkar inte vara rädd för något och Filip längst upp får göra sina första seniormål. Tyvärr räcker det inte till men mest för att Styrsö trillar boll fint och verkar allmänt hungrigare. Bara ta nya tag, nu har vi två matcher kvar att kriga för nytt kontrakt!”

Styrsös Victor Johansson sa så här om segern:

”En svängig match mot Solängen, där vi redan inför har det tufft med många skador och avstängningar. Trots att vi tar ledningen tidigt så kommer vi inte riktigt in i matchen och Solängen kan ganska enkelt göra 1-1, 2-1 och 3-1 innan halvtid. I andra halvlek lyckas vi bättre komma in i matchen men har det fortsatt svårt att trycka in bollen. Med ca 20 kvar så kommer dock vändningen. Coach Wessberg, som på grund av tunt manskap blir tvungen att snöra på sig dojorna, kan efter en snyggt slagen hörna nicka in 3-2. Med ca 10 kvar får vi även in 3-3 och med bara någon minut kvar av matchen kan Wessberg återigen nicka in segermålet 4-3. En otroligt skön känsla att få med oss 3 poäng, och riktigt härligt att se att vi fortsätter kriga trots underläge.”

Solängen är elva och har två poäng ner till tian Landala, men då har LIF en match tillgodo. 

Styrsö är trea i tabellen och har fortfarande chans på kvalplatsen. Med två matcher kvar är det fyra poäng upp till tvåan Tynnered

 

LÖRDAG 5/10

6B

Hälsö BK – Surte IS FK 14-3 (5-2)

Hälsö fortsätter sin fina höst och körde fullständigt över Surte i lördags. Efter 5-2 i paus blev det till slut otroliga 14-3! Det ska tilläggas att Surte ledde med 2-1 efter tio minuter innan HBK trampade igång. HBK:s mål gjordes av Lukas Clarke (3), Jacob Pettersson (3), Emil Johansson (2), Petter Magnusson (2), Linus Mattiasson (2), Casper Petersson och Jacob Lidström. Lars Karlsson svarade för Surtes alla tre mål. 

Surtes Leonard Abrahamsson duckade inte för bloggens förfrågan trots storförlusten och sa så här:

”Fruktansvärd och pinsam insats av oss. Det känns nästan skämmigt att prata om matchen. Samtidigt är Hälsö ett bra lag och gjorde en helgjuten insats. Att vi ledde med vi ledde med 2-1 efter 30 spelade minuter var betydligt konstigare än att slutresultatet blev hela 14-3. I Hälsö ska anfallsuppsättningen med Jacob Pettersson i spetsen ha lite extra beröm. Hos oss fanns det bara en spelare som gjorde en bra match, och det var evighetsmaskinen Lasse Karlsson som gjorde alla våra tre mål.”

Hälsö är på en fjärdeplats och bättrade på målskillnaden rejält. 

Surte är precis över strecket men har bara tre poäng ner till tian Backatorp som dessutom både har en match tillgodo och numera bättre målskillnad än Surte.

 

6C

Önnereds IK – Järnbrotts IF 3-0 (1-0)

Redan klara seriesegrarna Önnered tog en 3-0 seger hemma mot Järnbrott efter att Gustav Bye gjort alla tre målen. 1-0 kom strax innan paus och de två sista i matchens slutminutrar. 

Tremålskytten själv sa så här om matchen:

”Hemma mot järnbrott, jag måste säga att dom stog upp bättre än vad jag trodde även om vi hade bollinnehavet. Vi kontrollerade matchen från första minuten men dom försvarade sig väl. Turligt nog fick vi in 1-0 i slutet av första halvlek. andra halvlek blev vi lite bekväma och tog inte vara på vara chanser. Järnbrott hade ett läge under hela matchen men utnyttjade det inte när det stod 1-0. Efter det fick vi in både 2-0 och 3-0 och kunde punktera matchen. Härligt med seger och heder åt alla mina lagkamrater på mittfält och backlinje som sliter när vi forwards inte gör det.”

JIF:s Carl Johan Rentner sa så här om förlusten:

”Vi är ett skadeskjutet lag som kommer till start. Som kronan på verket ringer vår målvakt återbud med feber på morgonen. Önnered med redan säkrad seger trummar på från start och det är inget snack om att de äger bollinnehavet och skapar chanser. Vi lyckas dock hålla Önnered mållösa fram till minut 40 då den annars glimrande mittbacksmålvakten fick se bollen bakom sig i nätet. I andra halvlek känns det som att Önnered går ner sig lite grann och vi vet att vi är riktigt vassa på kontringar och att en chans kan räcka för kvittering. Önnered skapar några halvchanser i andra men är inte lika vassa som i första. I minut 80 får vi chansen vi väntat på. Snabb omställning av Henke som renspelar Laggar som dessvärre missar mål. Sedan får de 2-0 och 3-0 sista fem minuterna. Järnbrott gratulerar Önnered till seriesegern och börjar tagga för de två sista omgångarna som skall fördela plats 5-7 i tabellen.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från ÖIK:s hemsida. 

Önnered alltså redan klara seriesegrare.

Järnbrott är femma i tabellen. 

 

Slottsskogen/Godhem IF – Hällesåker IF 1-1 (0-0)

Två lag som vars säsonger fortfarande lever. SG jagar nytt kontrakt och Hällesåker jagar kvalplatsen. Det var mållöst fram till slutet där SG tog ledningen genom Abdirahman Mohamud med dryga kvarten kvar. Tre minuter från slutet nickade dock Jonas Olcén in 1-1. 

SG:s George Boulos sa så här om matchen:

”Vi kommer in med en inställning att ta tre poäng. Vi ställer upp med en 3-5-2 uppställning. De är mycket kamp till en början där vi egentligen tar tag i takt pinnen, vi försöker att pressa på och skapar några bra halvchanser. Första halvlek är ändå ganska jämn med ett fåtal riktiga målchanser. Andra halvlek tycker jag att de öppnar upp sig lite båda går för tre poäng och de märks då alla ville framåt i banan från bägge lagen. Vi får en frispark som Abdi förvaltar väl via en Hällesåkerspelare in i mål 1-0. Jag tycker vi har sen ganska bra kontroll på dem tills det är 3-4 min kvar då får de en hörna som via någon spelare går in i mål. Slut 1-1. Överlag tycker jag vi gör en grym match där vi verkligen försöker att sätta press framåt spela bollen längst marken och etablera spel. Vi kämpar för varandra och visar energi och vilja. En jämn och bra match i slut ändan så ett kryss var rättvist.”

HIF:s målskytt Olcén sa så här om matchen:

”Visst. Vi hade verkligen chansen att komma ikapp Tynnered idag, men vi hade inte turen på våran sida. Vi fick två bortdömda mål pga offside som jag inte tycker det skulle vara. Det ena offside målet var i 90 + så det tog emot idag att lämna planen idag med endast ett x. Tyckte vi hade det bästa chanserna och Slottskogen endast la längre bollar och var ganska ofarliga. Tycker vi förtjänar en vinst idag men det blev tyvärr inget med det.”

SG är sist i 6C men har bara två poäng upp till lagen över strecket.

HIF är fyra med fyra poäng upp till tvåan Tynnered. 

 

SÖNDAG 6/10

6B

Neutrala IF – Hisningen FC 0-1 (0-1)

Det bjöds på seriefinal i 6B igår på Länsmansgårdens IP mellan ettan Hisingen FC och tvåan Neutrala IF. Matchen bjöd bara på ett mål och det kom efter en dryg kvart när Nikola Zivkovic frälste Hisingen med ett frisparksmål!

HFC:s Eric Nordeke sa så här om segern:

”Wow wow wow!!! Oerhört gott med vinst i en sån här match. Matchen börjar, vi spelar fotboll på vårt sätt, Neutrala är riktigt vassa på sina kontringar, ca 20 minuter in i matchen så får vi en frispark precis utanför straffområdet som Nikola Zivkovic trycker dit riktigt kyligt, vi går in i andra halvlek med ledning men tappar det lite och Neutrala trycker på i princip hela andra halvlek, men vi vägrar vika oss och försvarar tillsammans hela vägen tills domaren blåser! Känns oerhört gott att ha lite andrum nu i toppen av tabellen, vi tackar Neutrala, domaren och våra supporters som va med samt lycka till!”

HFC:s matchrapport hittas HÄR

HFC har nu greppet om seriesegern inför de två sista matcherna. Laget leder serien med sex poäng före både nya tvåan Västkurd och trean Neutrala. Neutrala kommer dock som sagt att överklaga beslutet i matchen mot Diseröd och skulle de få igenom det får de tre poäng till. Hisingen har BK Skottfint i nästa match innan serien avslutas mot Västkurd

Neutrala alltså ner till en tredjeplats men det möter tvåan Västkurd i nästa omgång!

En spännande avslutning på 6B.

 

/Rasta