Vi kollar till helgens matcher i 7A och 7B!

 

FREDAG 4/10

7A

Partille IF SC – Fotö GoIF 1-2

Mittenmöte i 7A som går mot sitt slut. På bortaplan på Lexby kunde Fotö besegra Partille med 2-1. Fotö hade 2-0 i paus efter mål av Anders Hansson och Samuel Gustafsson. Partille fick in en reducering tidigt i andra men en Fotö-spelare står som målskytt. Det verkar blivit rätt nummer men fel lag i matchrapporten och bloggen har fått bekräftat att det var Partilles Farid Runklint som reducerade. 

Fotös tränare John Zälter sa så här om segern:

”Otroligt skönt att få avsluta med en seger efter denna dystra höst säsong för våran del! Alla är med och kämpar och drar sitt lass och de är otroligt gött att se och väl värda vinner vi denna matchen! 2-0 i halvlek efter ett mönsteranfall och ett snöpligt skott som trillas in i egen kasse. Och 2-1 får de genom dålig kommunikation från vår del direkt i andra men sen är det vi som skapar mest och vinner rättvist! Tack för ett grymt jobb med bloggen under säsongen som gått!”

Fotö har spelat klart och slutade femma i årtes 7A.

Partille är sjua och har en match kvar (mot Gunnared)

 

Gothenburg Celtic FC – Angered SK 3-2 (3-1)

Ett till mittenmöte i 7A där Celtic besegrade Angered hemma på Heden. Naief Jobsen gav Celtic ledningen tidigt i matchen men Mohamed Ali kvitterade för ASK. Ivan Plavcic satte sen både 2-1 och 3-1 och såg till att Celtic kunde gå till halvtidspaus i ledning. Angered fick sen in en reducering i andra när Siciid Abdiqadir gjorde sitt 23:e mål för säsongen. Celtic kunde dock hålla undan och vinna. 

Celtics Jonatan Rytiniemi sa så här om matchen:

”Riktigt skönt med seger efter en tung sommar med åtta raka torsk! Vi gör en taktiskt mycket bättre match än på länge. Vi försökte utnyttja att vi är ett fysiskt starkare lag och istället försöka stänga igen djupledsalternativen vilket deras unga lag är riktigt bra på annars. Istället kunde vi själv skapa en hel del via kontring. Sett till kvalificerade målchanser tycker jag vi vinner välförtjänt, även om Angered hade ett större bollinnehav. Domaren gjorde förövrigt en stabil match, konsekvent och lät sig inte påverkas av yttre påfrestningar.”

För Angered var det sista matchen och laget slutade fyra i årets 7A.

Celtic är sexa och avslutar säsongen nästa helg mot Gunnared

 

LÖRDAG 5/10

7B

Knippla IK – BK S:T Jakob 0-1 (0-1)

Toppmöte i 7B där serieledarna BK S:T Jakob hade chansen att säkra seriesegern. Det blev en målsnål tillställning på Tranbärsvallen där matchens enda mål kom tio minuter innan paus, ingrötat av Martin Svensson!

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om segern:

”Vi hade tur med vädret, planen var överraskande bra för att vara oktober. Kul att komma utanför Heden också för en gångs skull och extra kul att säkra seriesegern mot laget som stulit poäng från oss. Våra fyra främsta målskyttar saknades pga. jobb/skador/sjukdomar men då kliver Svensson fram och brunkar in matchens enda mål i 35’. Innan dess hade mittbackskollegan Storm också brunkat in ett mål efter en hörna men avblåst för offside. Johan i målet står för flera säkra ingripanden. Inget av lagen skapar jättechanser egentligen utan vi följer vår plan, gör 1-0 och spelar av matchen.”

KIK:s målvakt Joel Carlryd sa så här om matchen:

”Dags att välkomna S:t Jakob till Knippla. Vi vet att vi hade allt i egna händer att knipa andraplatsen i serien, men då behövdes vinst idag. Ingen omöjlighet har vi visat tidigare, då vi vann vårmötet med 1-0. Matchen börjar bra och vi är det bättre laget första halvtimmen. Vi skapar en hel del chanser men lyckas inte få till avsluten. Dessutom ett mål som väldigt tveksamt blev bortdömt för offside. Sista kvarten i första halvlek tappar vi spelet lite och S:t Jakob skapar några chanser. Efter en frispark studsar bollen rätt för dem och 0-1 är ett faktum. I halvlek är vi ändå nöjda och vi har både energi, vilja och kunskapen att störa S:t Jakob. I andra halvlek sjunker kvaliten från båda laget och inget lag skapar några jättechanser. Första förlusten på hemmaplan i år är ett faktum. Vi får ta nya tag för sista två matcherna, vi avslutar ju mot Elisedal borta och sen hemma mot Johanneberg, två måstematcher för att ta oss till topp 3. Vi i Knippla passar så klart på att gratulera S:t Jakob till seriesegern och det känns ändå bra att vi som (hittills) enda lag lyckats ta poäng från seriesegrarna!”

S:T Jakob säkrade alltså seriesegern i årets 7B med två matcher kvar. Bilden till inlägget är från lagets segermål

Knippla är trea i tabellen och har kvar att möta Elisedal och sen toppkonkurrenten Johanneberg i sista matchen. 

 

SÖNDAG 6/10

7B

IFK Hindås – BK Björkåsen 6-1 (2-1)

Mittenlaget Hindås hade inga problem att besegra jumbon Björkåsen hemma på Fagervallen igår. Hemmalaget hade 2-0 efter första kvarten efter mål av Viktor Häggander och Anton Willner. Björkåsen fick dock lite kontakt med en reducering (Robert Andersson) precis innan paus. I andra växlade dock Hindås upp och David Jönsson gjorde tre raka mål innan Häggander avslutade målskyttet. Då spelade Hindås ändå med en man mindre sista 15-20 minuterna. 

Hindås tränare Johan Winblad sa så här om matchen:

”En match vi kontrollerar 90 minuter. I har en plan som vi håller oss till mycket bra. Vi har ett äkta hattrick i andra halvleken av en av våra duktiga juniorer David Jönsson.”

Hindås är sexa och Björkåsen är sist. 

 

/Rasta