Dags för helgens matcher i 7C:

 

FREDAG 4/10

Kareby IS – Rödbo IF 9-2 (2-2)

Det blev en storseger för Kareby hemma på Kareby Hed i fredags mot Rödbo IF. Första 45 var dock jämna och det var 2-2 i paus (matchrapporten är lite oklar dock). I andra tog iallafall KIS även helt med sju mål! Arvid Davidsson blev fyramålsskytt, Oscar Marek gjorde två och Ola Eriksen, Jacob Berntsson och Ermin Sacic gjorde varsitt för hemmalaget. Markus Hasselblom och Fredrik Strömberg gjorde RIF:s mål.

Karebys tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Efter en första halvlek som var väldig konstig där vi egentligen är bättre på allt men Rödbo för målen (även om vi också gör ett par) så tar vi över absolut allt i andra halvlek. Vi bara öser på med målchans på målchans och med vårat unga lag springer vi motståndarna sönder. Vi har totalt 31 målchanser och bör kanske göra ennu fler mål. Känns som vi har ett oerhört go i laget nu, synd att vårsäsongen var som den var. Nu laddar vi inför dom 3 sista matcherna och hoppas vi även kan göra en bra avslutning.”

RIF:s matchreferat hittas HÄR.

KIS har en riktigt fin höstform med fem segrar och två kryss efter sommaren. Den fina formen gör att laget är sexa i tabellen. 

RIF är sist.

 

Bergsjön SK – Proletären FF 3-1 (1-1)

Bergsjön SK besegrade Proletären hemma på Bergsjövallen i fredags. Det var dock 1-1 i paus efter att Mustafe Mohamud Ali gett BSK ledningen och Ghulam Abbas Rahimi kvitterat direkt. I andra kunde dock Bergsjön SK avgöra efter två sena mål! Mohamud Ali gjorde sitt andra mål i 89:e och minuten efter kom också 3-1 (Abdishakur Abdirahman).

BSK är fyra och PFF är nia.

 

LÖRDAG 5/10

Brämaregårdens FC – AIF Göteborg 1-9 (0-5)

Storseger för AIF Göteborg som fortfarande inte gett upp topplaceringarna. Matchen på Bravida var över redan efter en halvtimme då AIF hade 5-0! BFC fick in ett tröstmål i början av andra (Hamid Hosseini) men sen rann det på igen. AIF:s mål gjordes av Kim Holm (3), Fredrik Holmberg (2), Olle Parck, Joachim FrejMilan Kusovic och Jesper Larsson.

AIF:s Joachim Frej sa så här om segern:

”Efter kollapsen mot Bergsjön senast där både inställning och attityd var frånvarande så lyfte vi verkligen mot Brämaregården. Första halvlek så var det mycket kombinationspel och vi vann boll högt som ledde till många farliga lägen. Vi gjorde ett gäng mål och första 20 minuterna i andra halvlek tappa vi lite i spelet och de fick äga mer boll men vi tog tag i det igen och avsluta bra. En stor eloge till Brämaregården som kämpade på bra trots stort underläge. Helt enkelt en härlig match där både lagen hade en positiv inställning och respekt gentemot varandra. Tack domaren, publiken och Kim som släppte straffen så undertecknad fick fira med en ”Bebeto-målgest”.”

AIF är trea med två matcher kvar, två poäng bakom tvåan Pushers.

BFC är elva.

 

Lundby IF – Hermansby IF 5-3 (1-2)

Efter en tuff start på hösten med sex raka förluster tog nu Lundby sin andra raka seger efter en fin vändning. Hemma på Bravida blev det 5-3 mot gästande Hermansby efter ett hattrick av Erik Lukacs. Hans första mål kom redan efter tre minuter men i paus ledde Hermansby efter mål av Niclas Axelsson och Max Högström. Nästan direkt i andra kom 2-2 (Lukacs igen) och i samma veva ett rött för HIF. Trots detta kunde gästerna återta ledningen när Högström gjorde sitt andra mål. Lundby avslutade dock starkt med tre raka mål sista kvartenRachid Hersi kvitterade till 3-3, Nana Piesie gjorde 4-3 och Lukacs avslutade målskyttet.

LIF:s Piesie sa så här om segern:

”Vi börjar bra med gör tidigt 1-0 vi borde ha gjort 2-3 direkt sedan. Tappar vi koncentrationen och släpper in två mål. Vi rycker upp oss i andra halvleken och i slutminuterna dödar vi matchen helt. Vi har ändrat formation till 4-5-1 och de har gett oss två segrar. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på de här spåret och ha en fin avslutning.”

HIF:s Mikael Fritzén sa så här om matchen:

”Började matchen rätt så dåligt, jobbade oss in ju längre halvleken gick. Tog över efter 15 och spelade riktigt bra. Ledde med 2-1 i paus. I andra halvlek får sen Lundby en straff och vi åker på en utvisning på vår målvakt, två beslut som vi inte håller med om. Lundby sätter straffen men vi lyckas åter igen ta ledningen innan domaren dömer straff igen, vilket är en korrekt dömd straff denna gång. När Lundby väl gör 3-3 så börjar vi bli lite väl passiva och de gör både 4-3 och 5-3.”

LIF är sjua och Hermansby är tia.

 

Solväders FC – Ösets BK 9-5 (3-2)

Målkalas på Bravida när Solväder tog emot ÖsetMohamed Bawa gav SFC ledningen tidigt men en kvart in på matchen ledde ÖBK efter dubbla mål av spelande tränaren Senad Zuta. Matchen svängde dock tillbaka och i paus ledde Solväder igen. Keven Peterson Barbosa Mata satte 2-2 och Mohammed Jelil gjorde 3-2. I början av andra ryckte sen hemmalaget efter tre raka mål. Léon Blomstrand gjorde både 4-2 och 5-2 innan Peterson Barbosa Mata satte 6-2. ÖBK:s kapten David Winqvist reducerade till 3-6straff men bortalaget kom inte närmare. Peterson Barbosa Mata blev till slut fyramålsskytt då han gjorde både 8-3 och 9-4Yassin Nur svarade för 7-3. Ösets sista mål gjordes av Florin Ursu och Senad Zuta (som alltså blev tremålsskytt).

ÖBK:s Talat Limani sa så här om matchen:

”Ja, vi förlorade idag. Vi släppte in mål i början, men sen gjorde vi 2-1. Vi saknar många spelare, vi hade ingen avbytare och våran målvakt blev skadad i första halvlek. Solväderkillarna sprang mycket och de utnyttjade sina chanser.”

Solväder är femma i tabellen och ÖBK är åtta.

 

SÖNDAG 6/10

Pushers BK – Hjuviks AIK 1-2 (0-1)

Seriefinal på Gröna Vallen när serieledarna Pushers tog emot tvåan Hjuvik. Hjuvik tar ledningen i första halvlek när Danny Höglund-Field förvaltar en straff men i början av andra är det kvitterat efter att Marcus Lindberg nickat in en frispark. PBK åker sen på två röda och Calle Rendahl sätter segermålet på en frispark för gästerna! Hjuvik får sen en till straff som de dock bränner.  

Hjuviks Johan Jansson sa så här om segern:

”Mycket trevlig inramning och gött tjöt denna seriefinal innan avspark, publikrekord? En match där jag tycker vi drar det längsta strået, vi är snäppet bättre på alla positioner. Pushers kommer till ett (1) avslut under 90 minuter, Inget av lagen bjuder på finlir. Vi gör 0-1 på straff efter en solklar hands/fasthållning. Pushers gör 1-1 på en frispark i början på andra, därefter blir det vilda western, Pushers åker på ett rött kort som är ett hårt efter ett försök till brassespark, å andra sidan oerhört farligt spel. Pushers tappar det mentala och lägger allt fokus på domaren efter detta, sedan kommer ett korrekt rött kort efter en solklar eftersläng. Vårat ess, Calle Rehndahl slår till med en sylvass frispark en bit utanför straffområdet, dessutom med ”felfot” och efter det gör vi ett byte för att kyla ned glödande foten. Efter detta spelar vi av match och får ännu en solklar straff som vi dessutom bränner. Vi tar med oss tre poäng i gottepåsen på bortaplan mot suveräna Pushers vilket vi givetvis är oerhört nöjda med. Toppen i serien är fortsatt glödhet dessa två avslutande omgångar som är kvar.”

PBK:s Marcus Lindberg sa så här om förlusten:

”Det är en jämn match. Vi håller inte med domaren om båda våra utvisningar och straffarna. Vi spelar bättre än dem även fast vi är 9 man och de är 11 man på plan. Totalt 3 mål i matchen och alla är på fasta situationer. Publikrekord på gröna vallen, 77 pers.”

Hjuvik leder nu 7C med två matcher kvar, två poäng före Pushers. Laget avslutar mot jagande trean AIF och sedan Solväder

Pushers har också kvar Solväder för att sedan avsluta mot formstarka Kareby

Det är upplagt för dramatik i 7C

 

/Rasta