Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson har pratat med Landvetters Mikael Trajanovski inför returen mot Gerdsken i kvalet till division 2:

 

Det blev en lyckad kvalstart för LANDVETTER IS då man inför uppskattningsvis runt 350 åskådare på ett soligt I.P tog ett bastant grepp om matchserien mot GERDSKEN via en stabil 4-1 seger.
Rond 2 spelas på lördag 11.30 på Gerdskenvallens konstgräs.
Många profilstarka nyförvärv inför säsongen anslöt till LIS men en kille som smög lite ”under radarn” var 20 årige Mikael Trajanovski.
Fostrad i Häcken, några år i Qvidings Akademi / A trupp sen en höstsäsong (2018) hos mig i min dåvarande klubb FK. Kozara, och vi snackar om en målmedveten 20 åring, som älskar att träna, lyhörd, och vill hela tiden utvecklas och det är BRA fotbollsegenskaper om du frågar mig…
Efter studier i Tyskland under våren är han nu med på allvar och har fått mycket beröm av sina coacher för sin insats i en liten ny roll som sittande mittfältare under hösten.
Inför match 2 tog jag pulsen lite på ”Trajja”, håll till godo:
# NY i Landvetter i år, borta hela våren på grund av studier i Tyskland, nu kvalspel till Div 2, kan man säga att fotbollslivet leker just nu ?
Det är korrekt, jag var borta hela första halvåret men har följt laget hela tiden.
Jag kände att jag kunde lämna grabbarna då jag litade på att de fixar en bra placering i tabellen utan min hjälp ��.
Fotbollslivet leker mycket riktigt då det är dessa matcher man vill spela som betyder så mycket för klubben och vår publik.
# Jag hade ju förmånen att träna dig i Kozara förra året, då som mittback / högerback, nu en ny roll som ”sittande” mf, största skillnaden ?
Ja det stämmer, jag är ju mittback i grund och botten men har vikarierat på högersidan när det behövts.
Den största skillnaden i min nya roll är att man kan styra spelet och tempot på ett helt annat sätt med bollen när man är ”spindeln i nätet”.
# En ”halvlek” spelad mot Gerdsken, vilken bild fick du av motståndet i match 1 ?
Ett väldigt tufft och spelskickligt lag med snabba yttrar som verkligen visade varför de är med och spelar om avancemang till Div.2.
# Vad bör ni se upp med i returen ?
Det vi bör se upp med är att inte bli överraskade när matchen startas igång utan att vi är på tårna, då vi vet att Gerdsken har mycket kvalité och är farliga på sina ”ytter” positioner.
# Vad tror du firma Engström / JOS kommer trycka på inför match 2, vad blir viktigast för er i LIS ?
Jag tror att tränarna  kommer trycka på att vi skall tro på oss själva och på vårat spel, att vi håller oss till våran ”gameplan” under 90+ tillägg.
Det viktigaste är nog att fortsätta köra som vi har gjort under året och kämpa till slutet.
# Jag tror på en MÅLRIK match, helt i publikens smak… är jag rätt ute då eller blir det en tight historia ?
Publiken tackar aldrig nej till många mål.. haha,  nej skämt å sidop så jag tror att det blir en underhållande match med mycket fint spel från båda lagen och en tight historia ända in till slutsignalen.
# Kan bli en bra helg för dig ”Trajja”.. din f.d klubb QVIDING har chansen att gå upp i div 1 och ni kan ta er ett steg närmare div 2 ?
Det kan man lugnt säga, jag har ett starkt band till Qviding och har fortfarande kontakt med flera spelare och tränare så jag önskar dom all framgång inför den sista omgången.
Men fokuset ligger självklart på Landvetter IS och våran match på lördag.
# Hur slutar match 2 mot GERDSKEN ?
Jag gillar inte att säga resultat i förväg, men en vinst och avancemang till ”Final” för våran del �� säger jag.
– – – – – –  – – – – – – –
Vi tackar ”Trajja” för intervjun och önskar självklart LIS ett stort lycka till på lördag
  • Lördag 12/10
  • Gerdskenvallen
  • 11.30
  • GERDSKEN – LANDVETTER. IS
​​​​​​​/ Bendinho