Lokalfotbollssäsongen börjar sakta gå mot sitt slut och det spelades en del matcher igår:

 

ONSDAG 9/10

6B

BK Skottfint – Hisingen FC 1-4 (0-2)

Hisingen FC tog ett stort kliv mot seriesegern igår när BK Skottfint besegrades med 4-1Bravida. Laget hade 2-0 i paus efter två mål av Abubakar ”Babu” Dumbuya. I mitten av andra satte sen Amir Mohamademin 3-0 och i slutet kom också 4-0 (Smain Heouaine). Skottfint hann dock med ett tröstmål genom André Klint.

Skottfints Max Bergenheim sa så här om förlusten:

”Väldigt tungt precis efter match då Hisingen tog hem serien i och med vinsten. Måste vara bland det värsta som finns inom fotbollen, att tvingas se ett annat lag fira seriesegern på ens hemmaplan.

Matchen börjar på sämsta sätt med förlorat motlägg och miss i positionsspel från vår sida efter 2 min. Säkert avslut av deras tank på topp. Deras 2-0 mål tycker vi är solklar offside på målvaktsretur från frispark men domaren menar att touchen i muren är ett försök till rensning/passning och därmed upphäver offsiden. Vi var helt enkelt oense där och så är det ibland, marginalerna går ju sällan mot topplagen i de lägena. Kommer mitt i halvleken när vi börjat komma in i det ordentligt så psykologiskt tungt även det målet.

Trots det tycker jag vi gör en riktigt bra första halvlek där vi faktiskt lyckades få seriesegrarna i gungning med lite högre press än de är vana vid så att de började slå långa bollar. Kunde lika gärna varit lika eller till och med en tursam ledning för oss men vi har haft svårt egentligen hela året att göra mål och vara vassa sista tredjedelen. Kombinerat med enkla insläppta bakåt vilket inte är ett vinnande koncept. Men bra insats av hela laget i första.

Tyvärr lyckas vi inte fortsätta med samma energi i andra och när vi inte sätter dit en reducering första 15-20 så blir det tyngre och tyngre. Hisingen tar över mer och mer mot slutet och vinner tillslut rättvist när vi trycker på framåt och de kan kontra och rulla ut via kanterna.

Bara att konstatera att vår fysik, bolltrygghet i pressade lägen samt organisation inte varit tillräckligt bra i år för att utmana om seriesegern medan Hisingen behärskar alla de delarna. Känns som en rättvis segrare och bara att gratulera dem nu när besvikelsen börjat lägga sig!”

HFC:s tränare Stefan Zivkovic sa så här om matchen:

”Vi siktade på tre färska poäng och killarna var redo för uppgiften. Vi startar slarvigt och ger dom en bra chans i starten. Efter det så trycker Babu in 1-0 efter 3 minuter. Lite senare trycker han även in 2-0. Matchens tempo dör ut lite då men vi för spelet och har kontroll resterande delen av matchen och vinner bekvämt med 4-1. Stort tack till BK Skottfint, domaren och framförallt vår fantastiska publik!”

HFC:s matchrapport hittas HÄR

Har inte Hisingen vunnit serien tänker ni och tittar på tabellen? Enligt tabellen har de ointagliga nio poängs ledning före både tvåan Västkurd och trean Neutrala. Saken är dock den att Neutrala (enligt de uppgifter bloggen har) kommer att överklaga förbundets beslut från deras avbrutna match mot Diseröd. Tävlingskommittén gav båda lagen noll poäng och -3 i målskillnad då de uppenbarligen ansåg att båda lagen var lika ansvariga. Som bloggen uppfattat det så är 17/10 sista dagen att lämna in en protest. Skulle Neutrala få igenom sin överklagan (vilket bloggen dock inte tror kommer hända) så finns det ett scenario där Neutrala och Hisingen skulle kunna hamna på samma poäng. Om Neutrala får tre poäng från Diserödmatchen och sen vinner sina två sista matcher (mot Västkurd och Nödinge) samtidigt som Hisingen förlorar sin sista slutar båda lagen på 57 poäng. I nuläget har Hisingen dock 17 plusmålNeutrala MEN om TK ändrar Diserödmatchen får NIF 3-0 istället för 0-3 och då är det ”bara” elva mål som skiljer. Om vi sen leker med tanken att Neutrala slår Västkurd med 1-0 och Västkurd sen slår HFC med 1-0 då skulle Neutrala i sista matchen behöva ta in tio mål (HFC har nämligen gjort fler mål och tar det på samma målskillnad). Neutrala möter Nödinge i sista matchen, ett Nödinge som med största sannolikhet redan har åkt ur och i skrivande stund släppt in 96 mål19 matcher. När lagen möttes i våras vann Neutrala med…11-0.

Kommer Hisingen FC att vinna 6B? Med absolut största säkerhet. MEN rent tekniskt är det faktiskt inte avgjort ännu. Bloggen tror som sagt inte att TK kommer att ändra sitt beslut och även om de gör det så ska ju även alla andra resultat slå in om HFC inte ska vinna. 

 

6C

SK Argo/Masthuggets BK – Slottsskogen/Godhem IF 2-3 (0-2)

Bottenlaget Slottsskogen/Godhem var i stort behov av poäng när de begav sig till Majvallen för att möta mittenlaget SK Argo/Masthuggets BK. SG fick också en drömstart med mål nästan direkt efter passivt försvarspel av hemmalaget. Argo/Hugget höjde sig dock och skapade ganska snabbt tre kanonchanser varav ett skott i stolpen men ingen utdelning. Hemmalaget fortsatte att trycka på men detta mattades efter hand och innan paus fick SG även in 2-0. I början av andra tar Argo/Hugget tag i matchen igen och först reducerar Victor Oskarsson och lite senare förvaltar Marcus Lindqvist ett friläge och sätter dit 2-2. 3-2 till hemmalaget hänger i luften men kommer inte. Slutet blir hackigt och lite grinigt med mycket avblåsningar och SG jämnar ut matchbilden. Fem minuter från slutet kommer sen 3-2 till SG efter ett inspel från kanten och skott i mål! Argo/Hugget flyttar upp och trycker på men får inte in någon kvittering

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

Viktig seger för SG i botten och laget är nu över strecket (som tia) med en match kvar. Alla de andra bottenlagen har dock sin match i näst sista omgången kvar och dessutom så möter SG bottenkollegan Vrångö i sista matchen så det är fortfarande mycket som kan hända. 

Argo/Hugget är sexa och avslutar säsongen borta mot GSIF nästa söndag.

 

Landala IF – Azalea BK 2-1 (0-1)

Precis om bottenkollegan Slottsskogen/Godhem vann Landala IF igår och spetsade till bottenstriden. Det blev 2-1 hemma på Guldheden Södra mot Azalea. ABK ledde i paus men mål av Tobias Tiittanen och David Kristenson fixade tre poäng för hemmalaget. 

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”En väldigt dålig division 6 match totalt sett. Vi känns trötta och sega och stundtals omotiverade på sina håll, vilket till viss del är förståeligt. Första halvlek spelar Landala ultradefensivt och vi gör 1-0 och i den halvleken gör vi en del saker rätt. I andra sjunker vi av oklar anledning väldigt långt ner och tappar fokus, plan och mycket annat. Landala spelar inte vidare bra men får enkelt och billigt göra två mål, där vi känns omotiverade överlag. Ingen insats att vara särdeles nöjd med och Landalas motivation räckte till seger.”

LIF:s Theo Widmark sa så här om matchen:

”Det är ett fokuserat och taggat Landala som kommer till matchen. Denna inställning och mentalitet har inte skådats sedan förra istiden. Azalea är tekniska och kvicka och lyckas få ett lika billigt mål som rean på Ullared. Denna rea Har drabbat Landala allt för många gånger denna säsong. Men med huvudet högt och vackert som ett skånskt rapsfält lyckas vår egen superfarsa Tobbe knicka in bollen med elektrisk känsla! Efter denna kvittering blir det ställningskrig där båda lagen likt en påfågeldans försöker visa vem som är vackrast! Och i 90:e minuten visade Landala att deras fjädrar just nu är mycket vackra!”

LIF:s matchrapport hittas HÄR

Landala är nu nia men har samma poäng som tian SG och bara en poäng före Vrångö och Solängen i botten. LIF har Styrsö på onsdag innan säsongen avslutas nästa söndag mot Solängen

ABK är sjua i tabellen. 

 

7C

Ösets BK – Kareby IS 2-6 (1-3)

MittenmöteGröna Vallen igår där gästande Kareby fortsätter sin fina höst. Kareby hade 3-0 redan efter en halvtimme efter mål av Ermin Sacic, Hugo Backman och Emil Henriksson. ÖBK fick dock in en reducering precis innan paus genom Senad Zuta. Henriksson satte sen sitt andra mål fram till 4-1 innan Öset reducerade igen (Florian Ursu). Kareby avslutade sen starkast då Arvid Davidsson satte 5-2 och Andreas Svensson 6-2

KIS Hugo Backman hade följande att säga om segern:

”Vi bästa möjliga starten med att vi gjorde målen redan efter nån minut. Vi tuggade på och hade sedan lyckats göra 3 mål efter 30 minuter. Dom lyckas dock trycka in en boll i sista minutrarna i första. Vi går ut i sista för att försöka göra ännu fler mål och döda matchen. Vi lyckas med detta och vinner tillslut med 2-6.”

ÖBK:s kapten David Winqvist sa så här om förlusten:

”Inte mycket att säga. Besviken såklart. Vi var inte riktigt där idag. Har några tunga förluster bakom oss nu, så hoppas kunna avsluta säsongen på ett bra sätt nästa helg.”

Kareby (som fortfarande inte förlorat efter sommaren) är sexa i tabellen och ÖBK är åtta

 

/Rasta