Division 3-säsongen har precis avslutats men bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson har ändå redan fiskat fram lite Silly-nyheter:

 

Säsongen lever fortfarande för 2 av våra 12 klubbar (Landvetter, Jonsered) som kommer förlänga säsongen ett par veckor med spännande kval gällande vilken serie tillhörighet man kommer att inneha säsongen 2020.
Men redan nu har klubbarna börjat titta framåt mot 2020 och hur man skall formera sina trupper men framförallt VEM som skall träna laget kommande säsong…
Min spontana känsla  är att det kommer bli en ganska stor omsättning och ruljans denna höst / vinter då det redan står klart att några klubbar kommer att förändra men även att det finns ett koppel unga intressanta tränare som kanske lockar till sig intresse från klubbar högre upp i seriesystemet.
Vad jag vet i skrivande stund är detta 100% klart:
KÅLLERED och Adej Hayek går skilda vägar efter 2 säsonger tillsammans. 
Hayek anslöt från Älvsborg inför säsongen 2018 då man lirade i Div 3 Syd Västra och slutade på plats 6, det resultatet förbättrades i år då man fått byta serie till N.V.G och där man till slut hamnade 4.
HESTRAFORS som under de 3 senaste säsongerna tränats av Niklas Andersson kommer oxå tvingas till förändring.
Niklas lämnar ”Hestra” och enligt säkra källor så kommer han 2020 återfinnas hos Landvetter´s kvalmotståndare GERDSKEN.
IK. KONGAHÄLLA och Oscar Marek har haft ett långt förhållande, närmare bestämt 4 år med bland annat kval avancemang till div 3 säsongen 2016, därefter har det blivit 3 raka år i div 3 N.V.G
Nu väntar nya utmaningar och det skall bli intressant att se vart Marek hamnar…
Även assisterande tränaren Andreas Nilsson lämnar IKK, Nilsson anslöt inför denna säsongen.
HBFC kommer att tappa Samir Taha som figurerat runt A laget de senaste 4 åren, som Assisterande tränare men även varit tillgänglig som spelare, Samir kommer testa sina vingar utanför Gratts Arena.
– – – – – – – – – – – – – – – – – –
KONTINUITET är bra och vissa klubbar väljer att fortsätta det man startat:
HBFC plockade in Junior Orantes sent under våren efter att man ”kört fast” med dåvarande Coach Nåfors.
Han lät lite yngre förmågor från egna leden få speltid under hösten och nu får han chansen att sätta sin prägel fullt ut på laget då han förlängt över 2020.
ANGERED var ytterst nära i år men jag tror att Coach Sjöqvist har serieseger i sikte när han kliver in på sitt 3:år med AA nästa säsong.
Jag skulle vilja säga att det finns ett ? och det skulle vara om det dök upp intresse ”uppifrån” och då hoppas jag för Joel´s skull det finns en klausul…
LANDVETTER som är mitt uppe i ett brinnande kvalspel har säkrat upp Stephan Engström för ytterligare en säsong, skall bli intressant att se om han ”bossar” över ett div 2 lag eller om det blir 1 år till i div 3.
/Bendinho