Serierna börjar gå mot sitt slut men det finns fortfarande kontrakt som ska räddas, kvalplatser som ska säkras och guldhattar ska på! 

Här har vi matcherna ikväll och till helgen som betyder lite extra:

 

TORSDAG 10/10

6B

Backatorp IF – Hälsö BK (19.45 Backavallen)

Tiden börjar rinna iväg för elvan Backatorp men ikväll gör de ett nytt försök att ta sig över nedflyttningsstrecket. Det är dock tufft motstånd då målglada och formstarka fyran Hälsö står för motståndet. BIF har tre poäng upp till tian Surte men har dock bättre målskillnad så seger tar de över strecket. Två matcher återstår för båda lagen efter kvällens möte.

 

7B

Elisedals IS – Knippla IK (19.45 Överåsvallen)

Knippla kämpar om andraplatsen (uppflyttning direkt) och tredjeplatsen (möjligt kval) i 7B. Inför matchen är trean KIK två poäng bakom tvåan Johanneberg (som även har en matche tillgodo). Vid förlust samtidigt som JIF vinner så är andraplatsen körd. 

 

Johannebergs IF – Göteborgs City (19.45 Guldheden Södra)

Två lag till som slåss om uppflyttning. JIF är tvåa och City är fyra och det skiljer fyra poäng mellan lagen. Vinner Johanneberg så hänger man av City i kampen om den andra direktplatsen till sexan. Skulle också Knippla tappa poäng samtidigt så är JIF klara för sexan 2020. 

 

7C

Pushers BK – Solväders FC (19.45 Gröna Vallen)

Pushers föll senast i seriefinalen mot Hjuvik (1-2) och är nu två i tabellen med två matcher kvar, två poäng bakom Hjuvik. Lurig match ikväll mot målfarliga femman Solväder. Seger skulle kunna betyda uppflyttning om ettan Hjuvik slår trean AIF på söndag. Skulle PBK vinna samtidigt som AIF slår Hjuvik så är inte uppflyttningen klar MENleder laget serien inför sista omgången! 

 

FREDAG 11/10

6A

Bergsjö IF – Götaholm BK (19.15 Bergsjövallen konstgräs) 

Seriefinal i 6A när tvåan Bergsjö IF tar emot ettan Götaholm BK. Inför matchen leder Götaholm tabellen med fyra poäng men då har BIF en match mindre spelad. Seger för Götaholm säkrar seriesegern! Skulle Bergsjö IF vinna öppnar det upp sig då även trean FC Bosona-Bosna IF kan blanda sig i. 

 

6B

Nödinge SK – Diseröd SK (19.30 Vimmervi)

Sista chansen för jumbon Nödinge att hålla sig kvar. Laget har åtta poäng upp till Surte över strecket och kan maximalt ta nio poäng på de kvarvarande matcherna. Det är dock inte mycket som talar för detta då laget tagit sex poäng på sina första 19 matcher.

 

6C

Solängens BK – Järnbrotts IF (19.15 Eklandavallen)

Då både Slottsskogen/Godhem och Landala IF vann igår så puttades formsvaga Solängen ner till jumboplatsen i 6C. Seger mot femman Järnbrott skulle dock skicka upp SBK på rätt sida strecket inför sista omgången. En sista omgång där de möter just bottenkollegan Landala IF. Just nu har SBK samma poäng som elvan Vrångö och en pinne upp till SG och Landala över strecket.

 

LÖRDAG 12/10

6A

Fröjdens FK – FC Bosona-Bosna IF (12.15 Heden 3)

Fröjden spelar bara för placeringar och ära men trean Bosona-Bosna slåss för uppflyttning. Oavsett hur det går i seriefinalen på fredag mellan Bergsjö IF och Götaholm så kan det tolkas som fördelaktigt för Bosona-Bosna. Säkrar Götaholm seriesegern knappar Bosona-Bosna, vid vinst, in på Bergsjö IF och kvalplatsen och vinner Bergsjö IF lever hoppet om serieseger för Bosona-Bosna (om laget slår Frödjen)

 

Syrianska/Arameiska FG – Öjersjö IF (14.15 Bläsebovallen)

I de nedre regionerna är det streckmöte mellan tian Syrianska/Arameiska och elvan Öjersjö. För båda lagen är det näst sista matchen och det skiljer sex poäng där dock ÖIF har bättre målskillnad. Sista chansen för ÖIF att hålla sig kvar. Blir det inte seger åker laget ur 6A. Vid seger lever kampen in i sista omgången. Där ser det dock tufft ut för Öjersjö som har topplaget Bosona-Bosna medan Syrianska/Arameiska har mittenlaget Lekstorp

 

6B

Bjurslätts IF – Chalmers Studentkårs IS (16.15 Bravida Arena)

Beroende på om Backatorp vann eller inte i torsdagsmatchen så kan Bjurslätt säkra kontraktet vid seger. Även om Backatorp skulle vinna så skulle tre poäng vara ett stort kliv mot nytt kontrakt för nian Bjurslätt

 

Västkurd BK – Neutrala IF (16.15 Sälöfjordsvallen)

Kamp om kvalplatsen i 6BHisingen FC avgjorde serien igår (stort grattis och mer om det ikväll). Västkurd är tvåa före Neutrala endast på målskillnad (även om det är extremt mycket bättre målskillnad). Seger för Västkurd säkrar alltså andraplatsen då det är båda lagens näst sista match. Seger för Neutrala skulle i praktiken säkra kvalplatsen för dem då laget har jumbon Nödinge i sista (en match de inte lär förlora). Västkurd däremot möter seriesegrarna Hisingen FC i sin sista match så även ett kryss skulle sätta press på VBK inför sista matchen. 

 

6C

Hällesåkers IF – Göteborgs SIF (12.00 Hällesåker gräs)

Hemmalaget Hällesåker har fortfarande chansen att knipa andraplasten, som betyder kval. Laget är fyra (med samma poäng som trean Styrsö) och har fyra poäng upp till tvåan Tynnered. Skulle HIF förlora så är uppflyttningschansen körd. Skulle också Tynnered vinna sin match så är det också kört för HIF men TFC har svårast möjliga motstånd i ettan Önnered (som dock redan är klara seriesegrare). Gästande GSIF (som är åtta) kan faktiskt också bli indragna i nedflyttningsträsket. Skulle Solängen förlora sin match imorgon kväll mot Järnbrott är dock kontraktet klart. Om nu GSIF förlorar sina två sista matcher så finns det ett scenario där laget faktiskt åter ur beroende på de kvarvarande matcherna. Om nu bloggen har fått ihop matematiken

 

Vrångö IF – Azalea BK (14.15 Klingkärr)

Elvan Vrångö slåss för sin division 6-status och har två matcher på sig att säkra kontraktet. Poäng mot Azalea skulle ta ö-laget upp på rätt sida strecket inför sista matchen. Där ställs man mot bottenkollegan Slottsskogen/Godhem

 

SÖNDAG 13/10

6A

Tollereds IF – Gamlestaden FF (12.00 Spinnarvallen)

GaFF ska bege sig till idylliska Spinnarvallen och försöka hålla uppflyttningsdrömmarna vid liv. Laget är fyra och har tre poäng upp till både trean Bosona-Bosna och tvåan Bergsjö IF (som dock har en match tillgodo). Blir det förlust samtidigt som något av lagen framför tar poäng så är kvalplatsen körd för GaFF. Hemmalaget Tollered är sjua i tabellen.

 

6C

Tynnered FC – Önnereds IK (16.15 Åkeredsvallen)

Oklart om det fortfarande bör kallas seriefinal när ett av lagen redan avgjort serien men det är iallafall ettan och tvåan i 6C som möts. Önnered har dock redan säkrat guldet medan Tynnered kämpar för att behålla sin andraplats (som betyder kval). Fyra poäng bakom TFC jagar Styrsö och Hällesåker. Seger för TFC säkrar kvalplatsen. 

 

7B

Menisken IF – Johannebergs IF (18.00 Guldheden Södra)

Det är tätt matchande för Johanneberg och beroende på hur det gick i torsdags så finns det en massa olika scenarion (ett där JIF redan är klara). Skulle de inte vara klara så är de ändå högst inblandade i uppflyttningskampen

 

7C

AIF Göteborg – Hjuviks AIK (15.45 Gröna Vallen)

Toppmatch i 7C där ettan Hjuvik (som kommer från en fin 2-1 seger mot Pushers i seriefinalen) möter trean AIF Göteborg. Inför matchen skiljer det fyra poäng mellan lagen och båda lagen har bara en match kvar efter detta mötet. Poäng för Hjuvik betyder att laget säkrar uppflyttning (då både lag 1 & 2 flyttas upp direkt). Vid förlust för Hjuvik så kommer det att stå mellan Hjuvik, AIF och Pushers inför den sista rafflande omgången. Om AIF inte vinner samtidigt som tvåan Pushers tar poäng så är även andraplatsen körd för AIF. Tredjeplatsen kan dock betyda kval. 

 

/Rasta