Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson snackar med Jonsereds Galvan Ayoub inför kvalmötet med KF Velebit imorgon (bilden till inlägget är lånad från Jonsereds Facebooksida):

 

14.00 på lördag blåser domare Cavit Kinali till spel på Jonsereds IP i en match som kan vara den viktigaste JIF har spelat på länge…
Nämligen kvalmatch 2 mot KF Velebit och efter kryss (förlust på straffar) i första matchen mot IFK Skövde är det endast seger som gäller annars blir det lokal fotboll i Div 4A igen.
Mycket har gått snett under året för klassiska Jonsered som inför säsongen hade stora förhoppningar om en hög placering, men nu är man 180 minuter bort från ett…. ja det kan låta tufft men jag kallar det ett FIASKO.
I min värld ska man ej med den spelartrupp man besitter behöva kriga sig kvar via ett kval men så är verkligheten och första hindret för att ha chansen att hänga kvar stavas VELEBIT, ett derby som garanterat kommer generera massa känslor då många av spelarna i båda lagen är polare.
En av spelarna som dock har presterat är Galvan Ayoub som under seriespelet levererade 14 mål / 7 assist och följde upp det med 1 + 1 i första matchen mot IFK Skövde.
Dagen innan matchen mot Velebit får ni här Galvan´s tankar:
# Det återstår 180 minuter fotboll för Jonsered efter en tung säsong, hur skulle du säga att läget är hos er ?
Man ska inte ljuga och säga att allt är lugnt och bra, Jonsered som klubb och den fina anläggningen har ingenting i divison 4 att göra så att lite panik finns och rädslan hos många märks.
Men vi har många erfarna spelare så det är bara att gilla läget och kliva fram det är som du säger 180 minuter kvar så det finns inget att spara på.. bara köra !!
# Tung start på kvalet efter 2-2 och förlust på skiljestraffar som kan visa sig avgörande mot IFK Skövde, hur såg matchen ut ?
Vi har ganska hög press första halvlek och leder med 0-2 och spelar riktigt bra sen gör dom mål innan paus och andra halvlek kör dom över oss där vi automatisk backar hem och det ska vi inte göra mot div 4 gäng, hade vi spelat som i första halvlek så hade vi garanterat fått med oss 3 poäng.
# Trots en ”drömstart” och en 2-0 ledning blev det 2-2, blev ni ängsliga ju länge matchen led, kanske naturligt när man haft en tuff period ?
Nej det tror jag inte, det var mer hur vi ändrade vår taktik för dom hade absolut ingenting första halvlek.
Andra halvlek borde dom vunnit med kanske 7-0 så att  vi har våran målvakt och tacka för att det blev 2-2.
# Det är ju bara 6 poäng som gäller kommande 2 matcherna som båda spelas hemma, löser ni detta ?
Jag har länge sagt att vi löser det 100% och ju mindre matcher det är kvar så kan man få andra tankar absolut, men det är ett gott gäng och som sagt Jonsered har ingenting i division 4 och göra så vi som verkligen bryr oss om klubben kommer göra allt för att vinna dessa 2 matcherna.
# Känslan inför Velebit matchen ?
Vi har hemmaplan och det kändes bra på gårdagens träning så det finns inget och spara på, en ganska lugn känsla om man säger så, vi bör lösa detta imorgon.
# Har du / ni koll på Velebit, eller är det bara 100% FOKUS på vad ni skall göra ?
Jag har spelat med flera av dom i Assyriska BK  i division 1 för 2 år sedan så det är många väldigt bra och smarta spelare så dom ska man inte underskatta men sen har dom sina svagheter också och det ska vi utnyttja.
# Hur slutar matchen ?
3-1 JONSERED,  Galvan 2 mål plus 1 assist  😉
– – – – – – – – – – – – –  –
Vi tackar Galvan för pratstunden och önskar JONSERED stort lycka till imorgon
/ Bendinho