Vi kollar till gårdagens matcher:

 

TORSDAG 10/10

6A

Lekstorps IF – FC Härlanda 3-5 (1-2)

Mittenmöte i 6A där Härlanda till slut kunde lämna Gråbo med en 5-3 seger. Härlandas mål gjordes av Toni Micevski (2), Martin Victorin, Anton Wall och Niclas Hjertqvist. LIF:s mål gjordes av Nissan Svensson (2) och Patrik Tall

”Fångarnas” burväktare Sebastian Malcus sa så här om matchen:

”Trevlig tillställning på en fin anläggning ute i Lekstorp. Restiden påminner högre divisionerna men med fin anläggning får väl det vara okej! Vi kommer med en vingklippt men taggad trupp och rullar boll de första 20 minuterna på ett av de finare sätten i år. Vi gör två snabba och snygga mål men hade bud på säkert fem-sex baljor till. Två riktigt fina tillskott i truppen med Anton ’Junior’ Svensson tillbaka efter diverse klassisker-lopp och Niklas ’Hjärtat’ Hjertquist som röjjer gott på mitten. Efter 20 tappar vi lite i intensitet och Lekstorp kommer med i matchen. De får ett billigt mål efter en go spark i luften av halländsk backklippa! 1-2 i paus. I andra kommer Lekstorp ut starka och etablerar mer spel än i första. Efter ett tag, ingen aning om tiden, kvitterar de. Domare Ulf såg inte samma som fångarna och Lekstorpspelare rullar in 2-2 när fångarna slutat spela boll. Fångarna, särskilt undertecknad, tar med sig att vi inte slutar spela boll innan visslan ljuder. Här känner, åtminstone undertecknad, att nu tappar vi säkert detta som tidigare denna säsong. Men icke, fångarna framför mig tänkte annorlunda och dödade matchen direkt. Tre snabba och snygga mål inom typ fem(?!) min. Bullen dunkar in frispark från 35 meter och Hjärtat sköt så hårt att nätet knappt höll. Sen vart det klart! Lekstorp gjorde ett tröstmål på slutet men var aldrig riktigt nära att kvittera igen.”

LIF:s Johan Hedström hade följande att säga om matchen:

”Två lag med inget att spela för. Matchen startar som många andra matcher iår och vi ligger under med två bollar tidigt. Tycker bollen studsar mera åt Härlandas håll första 20 men sen jämnar det ut sig och vi får faktiskt igång bra spel stundtals. Härlanda slår mycket långt och gör det väldigt bra. Vi lyckas kvittera till 2-2 i andra men 10 minuter senare leder Härlandra med 3 bollar. Vi slutar inte köra på dock och får in ett mål till senare. Vi spelar stundtals väldigt bra men gör ett par misstag som resulterar i baklängesmål. Tackar Härlanda och Domaren Ulf Lundin för en trevlig division 6 match utan en enda ostskiva!”

Härlandas matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

Med varsin match kvar är Härlanda sexa och LIF nia. 

 

6B

Backatorp IF – Hälsö BK 0-1 (0-0)

Backatorp kämpar för att ta sig över strecket men fick ge sig mot formstarka Hälsö igår hemma på Backavallen. Matchen bjöd dock bara på ett mål och det var Johan Larsson som prickade in segermålet för ö-laget i mitten av andra. 

BIF:s Vishnu Nair sa så här om förlusten:

”Hade det inte vart kniven mot strupen hade jag gått hem ganska belåten trots förlust. Samma gäller föregående match mot Chalmers där vi också torskar med uddamålet men gör en fullt godkänd insats. I det läget vi är nu så är det dock bara förtvivlan. Hälsö är det bättre laget och är bollförande matchen igenom men tycker att vi kväver deras offensiv i första halvlek genom följsamt och disciplinerat försvarsspel. Trots att vi oftast låg i försvarsposition var vi inte ofarliga framåt utan lyckades ta oss till några etablerade målchanser främst genom kontringar. Vi står upp bra även i andra men Hälsö börjar tugga sig in i matchen mer o mer, vi drar på oss ena frisparken efter den andra, likaså hörnor. Det blir en del spelavbrott som dödar tempot en aning. Till slut så nätar de, en av deras spelare får tillåtelse att vända upp och skjuta strax utanför straffområdet, vår målis Thompa räddar men Hälsöspelare hinner först på retur. Svårt att svälja men samtliga spelare förtjänar dock en stor eloge, vi visar att viljan och jävlarananamman finns där men tyvärr likt Chalmersmatchen är det vissa moment som blir avgörande och fäller oss. En extra stjärna i kanten till våran f.d målis Thompa som inte lirat en match på evigheter men rycker in och gör det föredömligt. Nu ligger det inte längre i våra egna händer, vi får förlita oss på att Surte går tomhänta resterande matcher samtidigt som vi måste plocka minst 3 poäng i de två avslutande matcherna. Tackar Hälsö för bra motstånd och vill även rikta ett tack till den skicklige domaren.”

HBK:s spelande tränare Johnny Svensson sa så här om matchen:

”Skön seger mot ett defensivt skickligt Backatorp. Vi kommer inte alls till vår rätt under första halvlek och det är nog inga klara målchanser åt något håll. Andra halvlek möblerar vi om lite och får till vårt spel bättre men Backatorp står emot bra. Vårt mål görs efter att deras målvakt gjort en fin räddning på ett långskott och vi kan trycka in returen. Stort plus till deras målvakt som gjorde två fenomenala räddningar.”

Backatorp är fortfarande elva i tabellen och har tre poäng upp till Surte över strecket med två matcher kvar att spela. BIF har kvar att möta Diseröd och FTU medan Surte bara har en match kvar (mot Diseröd). Backatorp har iallafall bättre målskillnad än Surte och en seger till skulle alltså kunna räcka. 

HBK är fyra med två matcher kvar. 

 

7B

Johannebergs IF – Göteborgs City FF 4-1 (2-1)

Kampen om den andra direkta uppflyttningsplatsen i 7B går vidare. Igår tog Johanneberg ett stort kliv närmare sexan när de besegrade City Guldheden SödraFredrik Jonsson satte 1-0 för JIF efter en dryg kvart och efter en halvtimme var det 2-0 (målskytt Rino Wiger). Innan paus hade dock Isak Hedram hunnit reducera för City. Det resultatet stod sig sen nästan hela den andra halvleken men i slutet kunde hemmalaget stänga matchen när Rikard Andersson nickade in både 3-1 och 4-1!  

JIF:s Jakob Högberg sa så här om segern:

”Väldigt kortfattat så var det en tuff match för båda lagen där det var mycket fram och tillbaka, men där ingen riktigt kom igenom. Vi tog ledningen genom ett drömmål från Fredrik Jonsson, varefter Rino är framme och petar in tvåan. Därefter får Rickard göra både ett och två nickmål! Citys mål kom efter en fin djupledsboll från deras mittback som nådde fram till deras anfallare, ett mål där vi stod och sov. Riktigt skön vinst som ger oss ett bra utgångsläge för att behålla andraplatsen!”

Citys Anders Hultberg hade följande att säga om matchen:

”Stor besvikelse. Det är en bra division 7-match som inleds i högt tempo, nästan lite väl högt. Men rolig match att spela, fram till de efter cirka 15 gör ett galet mål, där deras gubbe tar emot ett inlägg i halvmånen, tar den på bröstet och direkt en halv cykelspark i mål. Galet mål. Men sen gör de 3 mål till, alla på fasta situationer. Surt att släppa mål på det sättet, men Johanneberg är fysiska. Vi reducerar snabbt efter deras 2-0-mål och bör också kort därpå ha en straff enligt mig. Men domaren tar den som filmning och han är närmare situationen så han ser väl bättre. Men en kvittering där hade nog ändrat matchen lite. En rolig match att spela men som bara slutar i besvikelse. Men vi har en liten chans kvar att nå en tredjeplats, så får väl hoppas på något resultat och sen ett gött kval.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR

JIF är tvåa bakom redan klara seriesegrarna BK S:T Jakob och har två poäng ner till trean Knippla med två matcher kvar att spela. KIK har dock bara en match kvar. Matchen som KIK har kvar är just mot Johanneberg! JIF har dock chansen att säkra uppflyttning redan nu på söndag då laget möter Menisken. Seger där och andraplatsen (och uppflyttning är klar). Även ett kryss skulle lösa det i praktiken då laget har betydligt bättre målskillnad än KIK

För City betydde förlusten att laget inte längre kan gå upp direkt. Laget har dock chans på tredjeplatsen (som kan betyda kval till sexan) men då gäller segrar i de två sista matcherna samtidigt som Knippla förlorar sin sista match. 

 

Elisedals IS – Knippla IK 1-3 (1-0)

Knippla fortsätter slåss om uppflyttning till sexan och igår blev det tre pinnar borta mot ElisedalÖveråsvallen. Ö-laget vände underläge 0-1 i paus till seger 3-1

EIS ena tränare, Sebastian Malmberg, sa så här om matchen:

”Tyvärr förlust 1-3. Tycker vi stundtals spelar bra men har svårt att skapa tillräckligt många farliga målchanser. Likt en del andra matcher i år så är vi lika bra som motståndarna men dom är lite hetare sista tredjedelen vilket gör att dom lyckas peta in tre bollar. Sista en kontring när vi trycker på för 2-2.”

KIK är trea med en match kvar och behöver hoppas på lite andra resultat. Laget har en match kvar och det är mot tvåan Johanneberg (som är två poäng före). JIF har dock två matcher kvar och kan avgöra på söndag mot Menisken. Tredjeplatsen skulle dock kunna leda till kval. 

EIS är sjua med två matcher kvar att spela. 

 

BK S:T Jakob – Rambergets BK 11-3 (5-1)

S:T Jakob är redan klara för sexan men trampade ändå plattan i mattan mot Ramberget hemma på Heden igår. Det var faktiskt RSK som tog ledningen med 1-0 genom Suhail El Hattab redan i femte minuten men sen satte S:T Jakob fem raka mål och ledde med 5-1 i paus. Det rann alltså iväg i andra till hela 11-3 där Jacob Söderberg till slut svarade för hela sex mål! Övriga målskyttar i S:T Jakob blev Emanuel Bergsand (2), Gustav Brengesjö (2) och Dennis Adolfsson. De övriga RSK-målen gjordes av Ramin Wahid och Darin Bahmani

S:T Jakobs målspruta Jacob Söderberg sa så här om matchen:

”Match mot Ramberget. Ett bollskickligt lag med ett ganska naivt försvarsspel. Matchen börjar trevande och jag tycker att det märks att matchen inte gäller särskilt mycket. Ramberget har en hel del boll och har fina intentioner i sitt spel många gånger, men det lyckas ändå ringa iväg till 5-1 innan paus. I andra halvlek får dom en tidig utvisning vilket sätter prägel på resten av matchen. 11-3 skrivs siffrorna till tillslut, men det kunde/borde blivit några fler, faktiskt. Tekniskt sett har Ramberget många skickliga spelare men faller igenom ibland i försvarsspelet. Mycket bra nivå på domaren och väldigt roligt att Dennis fick göra sitt första mål sedan 2010. Detta firade han med en mycket märklig målgest. Forza BK!”

S:T Jakob som sagt redan klara seriesegrare och är nu upp i 122 mål framåt! Söderberg har svarat för 35 av dem. 

RSK är åtta och båda lagen har en match kvar. 

 

BK Björkåsen – Menisken IF 1-8 (1-5)

Storseger för Menisken igår mot jumbon Björkåsen. 5-1 i paus blev till slut 8-1Ruddalen. Det var dock BKB som tog ledningen efter att Mojtaba Baseri satt en frispark efter 13 minuter. MIF svarade dock med fem raka mål innan paus och tre till i andra. MIF:s mål gjordes av Eric Kollberg Johansson (3), Sebastian Mattsson Rhodiner (2), Sebastian OrdonezJohan ”Bolivia” Anäng och Maoda Soltani Dash Balagh

Menisken är femma i tabellen med två matcher kvar. 

BKB är sist och avslutar säsongen nu på onsdag mot City

 

Käringöns FC – Högaborg Kärralunds FC 1-0 (0-0)

Det blev bara ett mål på Heden igår när KFC besegrade Högaborg Kärralunds FC. Anton Norrblom blev matchhjälte när han satte 1-0 i mitten av andra. 

Segern gjorde att KFC gick om just HKFC i tabellen. Käringön är nu nia och Högaborg Kärralund är tia

 

7C

Pushers BK – Solväders FC 2-2 (0-1)

Topplaget Pushers var illa ute i gårdagens match mot SolväderRadoslav Petrovic satte 1-0 strax innan paus och i mitten av andra kom även 2-0 (Mohammed Jelil). Pushers fick dock in 1-2 med 12 minuter kvar genom John Pernsved och på övertid kunde även Pernsved få in 2-2! Fem minuter innan full tid fick även båda lagen varsin spelare utvisad. 

PBK:s tvåmålsskytt John Pernsved sa så här om matchen:

”Viktig match i toppstriden. Något decimerat Pushers med både tränare, spelande tränare och skyttekung avstängda, fick en tuff uppgift mot Solväders. Första halvlek domineras spelmässigt av Solväders som rullar boll och gör det jobbigt för oss. De tar också ledningen strax innan paus med ett drömskott utanför straffområdet. Vikarierande coach Frasse med undertecknad som assisterande, gör några förändringar till andra. Förhoppningen är att sätta lite högre press. Resultatet blir tyvärr inte som vi hade hoppats och Solväders gör istället 0-2 genom ytterligare ett kanonskott i mitten av andra. Vi lyckas forcera i slutet trots en man mindre, efter en incident där en av våra spelare helt korrekt får ta emot det direktröda kortet. 1-2 kommer på hörna och i sista sekunden dimper en svepande boll ner i straffområdet och bollen petas in till 2-2. Stort tack till domaren, publiken och de spelarna i båda lagen som bidrog till att matchen inte urartade mer än den gjorde. Folk måste sluta bråka på fotbollsplanen, det är pinsamt.”

Med en match kvar att spela så ligger Pushers tvåa (vilket betyder direktuppflyttning till sexan). Laget är en poäng bakom ettan Hjuvik och tre före trean AIF Göteborg. Just de lagen möts nu på söndag. Vinner Hjuvik så säkrar de seriesegern och uppflyttning och hjälper även Pushers mot sexan då PBK har betydligt bättre målskillnad än AIF och då i praktiken är klar tvåa. Skulle AIF vinna är det helt öppet inför sista matchen med alla tre topplagen inom en poäng! 

Solväder är femma. 

 

/Rasta