Så här gick det i helgens 6A:

 

FREDAG 11/10

Bergsjö IF – Götaholm BK 3-6 (0-3)

Efter 13 raka säsonger i 6A blev det i fredags klart att Götaholm BK är tillbaka i division 5! GBK var hetast i seriefinalen mot tvåan Bergsjö IF på Bergsjövallens konstgräs. Charlie Bengtström inledde målskyttet för gästerna efter en dryg kvart om innan paus hade Fenan Zemui ökat på till 2-0 och Mohamed Omar Aday till 3-0 och det var guldvittring i luften! Seriens skyttekung Tobias Bui gjorde sedan sitt 31:a mål för säsongen i början av andra. Visserligen reducerade Njaga Njae till 1-4 men Zemui ökade på till 5-1 strax efter. Möjligen blev det lite nervöst när Bergsjö IF kunde göra både 2-5 (Blerton Qerimi) och även 3-5 (Valon Hetemi) men närmare kom inte hemmalaget utan istället fullbordade kapten Zemui sitt hattrick när han satte 6-3!

Götaholms tränare Behar Tahiri sa så här om segern:

”En jämn match första 15. Vi försöker spela oss ur BIF:s höga press, men lyckas inte varje gång. Men efter en kvart kom vi in i det och då var det ingen snack om saken. Vi har 3-0 i halvlek och egentligen haft bud på större siffror. BIF:s enda farliga chans i första är distansskott som tar på stolpen. Kort in i andra halvlek så dödar vi matchen med 4-0. Efter det så gör vi byten, bl.a. byter vi in två 14-åringar. Matchen slutar 6-3 och GBK vinner inte bara matchen utan hela serien. Första gången på 27 år som GBK är serievinnare. Så det är stort! Grattis till alla inblandade!”

BIF:s ena tränare, Pelle Lagerqvist, sa så här om matchen:

”Först och främst: Stort grattis till GBK. En otroligt välförtjänt serieseger. Man är väl tillsammans med Tollered möjligen det lag som tydligast följer sin spelidé och man gör det på ett imponerande sätt för att vara i division 6. Jag tycker nog att Fröjden har en väl så bra högstanivå men det är inte det man vinner en serie på, det gör man genom att ha högst lägstanivå och det har definitivt Götaholm! Man spelar verkligen en jättefin fotboll och följer sin matchplan fullt ut och på ett koordinerat sätt där alla vet sina roller. Tobbe och Behar har tillsammans med truppen verkligen gjort ett kanonår så hatten av och lycka till nästa år! Vad gäller matchen är det en vidöppen historia i första halvlek så otroligt tungt att gå till vilan med 0-3. Vi börjar andra riktigt piggt men när GBK kontrar in fyran är det såklart ridå. Vi lyckas mobilisera till att nå 3-5 men sen åker vi dit på en kontring igen. Inte mycket att säga om i slutändan. Götaholm visar varför man är seriesegrare och värdiga sådana. Avslutningsvis tycker jag även att domaren förtjänar beröm. Vi var väl kanske liiiiite missnöjda med mannen i svart mot Bosona men här genomför domaren en mycket bra match och håller en jämn nivå som man som spelare inte kan missförstå. Han är också rak och tydlig i sin kommunikation och har även fingertoppskänslan att tillåta känsloyttringar så länge de inte går över styr. Kul att se!”

Götaholms guldrapport hittas HÄR och bloggen har också lånat bilden till inlägget därifrån.

Självklart ett stort grattis till Götaholm som alltså är tillbaka i femma. Några extra tankarna går självklart till de som kämpat på i klubben länge med Christoffer ”Koffe” Mattsson, Shahram Mansouri, JK Larsson och Nemanja Savovic i spetsen. Självklart förunnas även eldsjälarna i styrelsen, Roger W Olausson, Ingvar Börjesson och Inger Bergström, denna glädje.

För Bergsjö IF:s del går kampen för kvalplatsen vidare och laget hade de andra resultaten med sig då trean Bosona-Bosna föll mot Fröjden i sin match. BIF har samma poäng som Bosona-Bosna men Bergsjö IF har en match mindre spelad. På tisdag ställs laget mot Tollered innan säsongen avslutas nästa helg mot Inter Linné.

 

Bergums IF – Inter Linné IF 2-6 (0-3)

Redan nedflyttningsklara Bergum föll i sin sista hemmamatch när Inter Linné kom på besök. Inter Linnés mål gjordes av Antonio Mendez Hernandez (2), Ali Jafari (2), Cristian Ramirez Betancur och Miliyon Hailemariam. Anton Kuosku och Edis Dautovic svarade för Bergums mål. 

BIF är som sagt redan klar jumbo medan åtta inför sista omgången där de möter Bergsjö IF. Bergum har Gamlestaden i sin sista match.

 

LÖRDAG 12/10

Fröjdens FK – FC Bosona-Bosna IF 2-1 (1-1)

Fröjdens FK fortsatte sin stabila höst igår när de satte kämpar i hjulet för Bosona-Bosnas uppflyttningsplaner. Det var oavgjort i paus på Heden efter att Erik Dahl gett Fröjden ledningen och Adis Hamidovic kvitterat. Med sju minuter kvar av matchen kom sen Fröjdens segermål via Robin Berndtzen på straff.

Fröjdens Philip Berggren sa så här om segern:

”Vårt möte med Bosons/Bosna i våras var den värsta matchen och genomklappning vi varit med på sen 2015 så laget var riktigt sugna på revansch. I första halvlek spelar vi riktigt bra och dominerar matchen men tyvärr har vi bara med oss 1-1 i paus. I andra halvlek får Bosons/Bosna spelet dit de vill med massa inlägg och frisparkar där de flyttar upp tunga gubbar. Men våra backar försvarar exemplariskt och rensar bort det mesta. Till slut står vår mittback och lagkapten Robin för en riktigt kvick vändning i offensivt straffområde som resulterar i kapning och straffspark. Il capitano Robin sätter efterföljande straffspark och efter det försvarar vi ledningen med bravur. Riktigt gött med en fin seger trots att revanschen var det enda vi hade att spels för!”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR

Bosona-Bosna är kvar på sin tredjeplats och missade alltså chansen att kliva upp på kvalplatsen och får nu hoppas att tvåan Bergsjö IF förlorar någon av sina två sista matcher. Bosona-Bosna har en match kvar och där möter de Öjersjö IF.

Fröjden är femma och avslutar mot redan klara seriesegrarna Götaholm

 

Syrianska/Arameiska FG – Öjersjö IF 6-2 (6-1)

Streckmöte mellan elvan Öjersjö IF och tian Syrianska/Arameiska och ÖIF:s sista chans att hålla sig kvar i sexan. Gästerna fick också en drömstart när Anders Hoffman satte 1-0 redan efter fyra minuter. Det blev dock inte så mycket roligare då Syrianska/Arameiska gjorde sex raka mål innan halvtid! Aleksander Yildirim satte 1-1, Gabriel Yildirim gjorde både 2-1 målet och 6-1 (precis innan paus). Däremellan satte Christian Akyol 3-1, Paul Tiari Paulus 4-1 och Manar Alobaidi 5-1. 

Syrianska/Arameiskas Gabriel Yildirim sa så här om segern:

”Det var verkligen skönt med seger idag och att ha säkrat kontraktet. Vi var verkligen fokuserade idag och visste vad som stod på spel. De tog ledningen i början av matchen, men vi stressade inte upp oss. Vi jobbade oss in i matchen och dominerade första halvlek, där vi gick till halvlek med 6-1 ledning. I andra halvlek sker de inte så mycket. Stort eloge till Öjersjö som ställe upp med endast 10 personer på plan som ändå jobbade matchen igenom, nu är det en match kvar och de känns skönt att ha säkrat kontraktet!”

Förlusten betyder att Öjersjö åker ur 6A och kommer att sluta elva.

Syrianska/Arameiska säkrade kontraktet och är tia med chans på niondeplats.

 

SÖNDAG 13/10

Tollereds IF – Gamlestaden FF 3-2 (1-0)

Fyran Gamlestaden hade chansen att blanda sig i striden om kvalplatsen då både tvåan Bergsjö IF och trean FC Bosona-Bosna IF föll i sina matcher. Det var dock en lurig match på Spinnarvallen där hemmalaget Tollered tog ledningen tidigt genom Björn Mellberg. I början av andra kom också 2-0 (Oscar Fors) och lite senare även 3-0 (Joakim Fors). GaFF höjde sig i slutet och kunde reducera två gånger om. Robin Forsberg satte 1-3 och Pontus Berner 2-3 men närmare än så kom inte gästerna.

GaFF:s Forsberg sa så här om förlusten:

”Match på klassiska Spinnarvallen, den såg fin ut på längre håll men visade sig vara blöt och blev väldigt snabbt lerig. En plan som passade ett fysiskt och rakt spelande Tollered. Vi kommer inte upp i nivå alls denna match. De går upp i en tremålsledning innan vi vaknade och lyckades göra två mål, men närmare än så blev det inte. Vi har snittat runt 10-15 återbud hela hösten, det vinner man ingen serie på. Ska dock inte ta något ifrån Tollered och deras insats, grattis till vinsten!”

TIF:s Jon Efraimsson sa så här om segern:

”Ganska övertygande seger idag, trots att gästerna reducerade två gånger blev det aldrig riktigt spännande. Tungsprungen blöt gräsplan gjorde att det aldrig blev något vidare högt tempo och vi kontrollerade hela matchen sett till 90 minuter. Hade vi haft den truppen vi har nu hade vi definitivt varit med i toppen av tabellen och fajtats. Sticker ut lite extra idag för många, men framför allt målvakten Emil Fors som gör en kanonmatch. Nu har vi tre tuffa kamper kvar innan vi kan stänga denna säsongen, Bergsjön, Härlanda samt avslutningsfesten på lördag!”

Trots förlusten har GaFF chansen på kvalplatsen. Laget är fyra med tre poäng upp till trean Bosona-Bosna och tvåan Bergsjö IF. Bergsjö IF har två matcher kvar och Bosona-Bosna har en och alla de matcherna måste förloras om GaFF ska ha chansen att gå förbi. Gamlestaden avslutar mot redan klara jumbon Bergums IF

Tollered har två matcher kvar och är sjua i tabellen. 

 

/Rasta