Så här gick det i helgens 6B:

 

FREDAG 11/10

Nödinge SK – Diseröd SK 1-2 (1-0)

För jumbon Nödinge SK var fredagens match den sista livlinan för fortsatt division 6-kontrakt och det började också bra hemma på Vimmervi mot Diseröd. Redan efter tre minuter satte nämligen Marcus Hansson 1-0 för hemmalaget. Ledningen stod sig till början av andra då Linus Carlström kvitterade. Dryga tio minuter senare kom även 2-1 till Diseröd genom Filip Karlsson. Matchen bjöd inte på några fler mål och resultatet betyder att Nödinge SK kommer att lämna 6B för den här gången. 

Diseröd är åtta. 

 

FTU -Surte IS FK 6-0 (2-0)

Surte IS FK återfinns precis ovanför strecket men med en match kvar lever de farligt då Backatorp jagar bakom. I fredags blev det hela 0-6 mot FTU på bortaplan. Surte inledde med ett mål i egen kasse och det var 2-0 i paus efter att Ali Bedir gjort det andra. Tio minuter in i andra satte sen Yusuf Bozkir 3-0 och sista kvarten kom tre mål till, alla inprickade av Oguzhan Yilmaz!

FTU är sexa med en match kvar.

Surte är tia men har bara tre poäng ner till Backatorp under strecket med en match kvar (Diseröd). Backatorp har dock två matcher kvar och dessutom bättre målskillnad kvar att spela. 

 

LÖRDAG 12/10

Västkurd BK – Neutrala IF 3-3 (0-2)

Högintressant möte i toppen av 6B när Västkurd tog emot Neutrala. Det var Neutrala som hade grepp om matchen efter första 45 då de ledde med 2-0. Västkurd kom dock tillbaka starkt i andra och hämtade upp till 2-2. NIF kunde dock kontra in 3-2 men i slutminuterna fick VBK in 3-3! VBK:s mål gjordes av Fisnik MaxharrajKorab Bakraqi och ett självmål

VBK:s Jesper Ljung sa så här om matchen:

”En väldigt viktigt match för båda lagen i kampen om att lägga beslag på andraplatsen och kvala sig upp till 5:an. I första halvlek så kommer vi inte riktigt in i matchen, Neutrala har ett aggressivt presspel som gör att vi stressar och inte får till något organiserat passningsspel. De tar ledningen via straff som jag tycker är lite hårt dömd. En liten stund senare så gör dom 2-0 på en snabb och vass kontring. I andra halvlek så kommer vi ut som ett nytt lag och är mer dominanta i varje lagdel. Vi reducerar på en fin hörnvariant och kvitterar på en frispark som med hjälp av en Neutralaspelare går i mål. Neutrala tar ledningen igen sen på ett av få anfall de har i andra. Efter en slutforcering så kvitterar vi och försöker gå för segern efter det. Men det blir varsin pinne och den rafflande kampen om andraplatsen avgörs nu i sista omgången! Tack till Neutrala för en go match och alla som kom och kollade och gav oss på plan en riktigt bra inramning! Även ett stort tack till domarn som var grym!”

Resultatet gör att Västkurd och Neutrala är kvar samma poäng inför sista omgången men VBK är tvåa på betydligt bättre målskillnad. Resultatet gjorde också att Hisingen FC nu är helt 100% klara som seriesegrare i 6B! Stort grattis! 

I sista omgången möts just Västkurd och Hisingen FC medan Neutrala har redan klara jumbon Nödinge. Då Neutrala lär vinna sin match är Västkurd piskade att vinna sin. Sen hänger ju även Neutralas möjliga överklagan i Diseröd-matchen kvar i luften också. Skulle det beslutet ändras så skulle NIFtre poäng till som i så fall skulle snuva VBK på kvalplatsen. Bloggen tror dock inte att förbundet kommer att ändra sitt beslut (där både Neutrala och Diseröd fick noll poäng och -3 i målskilland). 

 

Bjurslätts IF – Chalmers Studentkårs IS 1-2 (0-1)

Bjurslätt hade chansen att säkra sin division 6-status men så blev det inte så laget föll hemma på Bravida Arena med 1-2. Chalmers Albin Jönsson satte 1-0 redan efter tio minuter, ett resultat som stod sig in i halvtid. BIF kom in i matchen igen tack vare ett självmål men i slutet kunde Patrik Andersson avgöra för Chalmers.

Chalmers Marcus Berghamn Claesson sa så här om matchen:

”Det är alltid härligt att spela på Bravid Arena! Den fina planen gör att vi får igång ett väldigt bra spel första 20-25 och ett mål kommer välförtjänt! Bjurslätt kommer in i matchen lite efter 1-0 men vi känner oss stabila i defensiven. Andra halvlek är jämn men känns fortfarande stabil. Kvitteringen kommer istället genom ett av de vackraste självmålen på länge i form av en hemåtnick. Vi tar tag i matchen lite efter det och efter ett par lägen så kommer 2-1. En rolig match och ett trevligt motstånd!”

Bjurslätt är nia i tabellen och det ska mycket till om laget ska åka ur. Med en match kvar är det fem poäng ner till Backatorp (som dock har två matcher kvar) under strecket. Backatorp måste vinna båda sina matcher samtidig som även tian Surte vinner sina och Bjurslätt förlorar sina sista (mot Hälsö). 

Chalmers är på en fin femteplats och avslutar säsongen mot BK Skottfint.

 

/Rasta