Dags för helgens 6C:

 

FREDAG 11/10

Solängens BK – Järnbrotts IF 3-1 (0-0)

I den stenhårda bottenkampen tog Solängen äntligen en trepoängare (den första efter sommaren) när Järnbrott besegrades hemma på Eklandavallen. Det var mållöst efter den första halvleken men i början av andra satte Joel Heljemo 1-0 för SBK. JIF:s Henrik Lundh kvitterade dock tio minuter senare med sitt 24:e mål för säsongen! Gustav Bäck satte dock 2-1 för hemmalaget och direkt efter kom även 3-1 (Kristoffer Petric)!

SBK:s Gustav Bäck sa så här om segern:

”Riktigt skönt! Det var längesen vi vann så det var en konstig känsla efteråt 😉I första så har båda lagen chanser med ett litet övertag för vår del i antal men det är fortfarande blankt i målprotokollet. I andra känns det som om vi vågar spela ut mer med mer spelvändningar och att vi också kan få fast bollen en längre stund. 1-0 kommer genom Heljemo efter ett distinkt skott längs marken! 1-1 en stund efter, 2-1 för ovanligheternas skull genom mig och 3-1 kommer lite senare genom Kiffe med ett dragskott i högra hörnet!”

JIF:s Ludvig Strid sa så här om matchen:

”En match på förhand som vi visste skulle bli väldigt tuff. Solängen har under hösten underpresterat och åkt in i bottenstriden. Där man egentligen är för bra för att ligga. En av de mörkare fotbollsmatcherna jag spelat då ljuset var väldigt svagt på Eklandavallen. Vi börjar matchen väldigt bra och tar tag i tempot precis som vi pratat om innan. Vi sätter press och trycker på framåt och har några riktigt bra lägen som vi missar. De lägen som Solängen har i första halvlek är egentligen bara lägen där vi slarvar i uppspelen och Solängen får kontringar och etablerar sig på vår planhalva. Inför andra halvlek så ska vi bara fortsätta att trumma på men får tyvärr lite motsatt effekt. Vi hamnar fel i vårat presspel och vi kommer fel i positioner och lyckas inte alls föra matchen så som vi gjorde i första halvlek. Solängen gör det bra och springer kopiöst mycket under hela andra halvlek. Det märktes att de hade mer att spela för än vad vi hade, vilket också speglade sig i slutresultatet.”

Segern gör att Solängen klev upp över strecket inför sin sista match. Elvan Landala som jagar bakom har dock två matcher kvar och lirar nu på onsdag mot Styrsö. I sin sista match ställs Solängen mot just Landala!

Järnbrott är femma i tabellen och avslutar sin säsong som Tynnered FC

 

LÖRDAG 12/10

Hällesåker IF – Göteborgs SIF 4-0 (1-0)

Hällesåker jagade kvalplatsen och tog en stabil hemmaseger mot Göteborgs SIF. Jimmy Christensen inledde målskyttet direkt i matchinledningen och 1-0 stod sig till pausvilan. I mitten av andra ryckte sen hemmalaget ifrån med tre raka baljor. Hampus Eriksson gjorde 2-0, Daniel Jakobsson satte 3-0 och Oscar Jennefalk fastställde sen slutresultatet 4-0. 

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om segern:

”Fullt fokus på tre poäng idag, när Studenterna kom på besök. Vi gör tidigt 1-0, men tappar lite fokus och har stundtals problem med ett effektivt GSIF. Resultatet står sig till halvlek. I andra har vi knutit näven och gör en riktigt bra halvlek, 3 mål kunde varit 6 st lika gärna. Nu är det spännande i veckan om resultaten går vår väg!”

GSIF:s Oscar Jonsson Lövbom sa så här om förlusten:

”Tufft resultat för oss. Vi spelare bra i första halvlek där vi med lite mer flyt kunde ha haft ledning istället för att ligga under med 1-0 i paus. I andra halvlek får vi aldrig igång vårt spel. Hällesåker gör 2-0 och 3-0 på hörnor. Efter det går luften ur och 4-0 kommer av bara farten. I slutändan är det tyvärr en välförtjänt seger för Hällesåker.”

HIF:s dröm om uppflyttning fick leva ett dygn ungefär innan Tynnered säkrade kvalplatsen genom att besegra Önnered. Hällesåker är trea inför sista omgången och kan alltså inte sluta högre. 

bottenlagen har börjat plocka poäng så är åttan GSIF helt plötsligt indragna i bottenstriden! Just nu är laget en poäng före Vrångö och Solängen och tre före Landala och SG. Landala har dock en match mindre spelad (Styrsö på onsdag). I den sista omgången möter de fyra sista lagen varandra (Solängen – Landala och SG – Vrångö). Skulle GSIF, som möter mittenlaget SK Argo/Masthuggets BK, förlora så riskerar laget att åka ur 6C

 

Vrångö IF – Azalea BK 2-1 (1-0)

Vrångö kämpar för sin överlevnad och tog en livsviktig seger hemma på Klingkärr mot gästande Azaela BKPhilip Steen satte 1-0 för VIF i mitten av första, ett resultat som stod sig till matchens dramatiska slutminuter. I 89:e minuten kvitterade nämligen Dennis Nilsson för Azalea men VIF:s Steen svarade direkt genom att göra 2-1!

VIF:s matchhjälte Steen sa så här om matchen:

”Vi kom till matchen med vetskapen att samtliga lag som var bakom oss inför omgången hade vunnit och att vi därmed var förpassade till en sistaplats. Vi hade också fått reda på att Azalea både var skade- och sjukdomsdrabbat, men vi sa inför matchen att vi absolut inte hade råd med någon form av underskattning. Första halvlek är jämn, de kommer nästan igenom med sina långbollar vid några tillfällen men vår backlinje och Tobbe i målet står emot bra. Vi är hela tiden farliga på våra fasta och, efter att vi först fått ett mål mycket tveksamt bortdömt, så gör vi också 1-0 vid en hörna där de inte lyckas rensa undan bollen. 1-0 står sig till halvtid och i andra tycker jag vi kontrollerar matchen totalt, vi har flera lägen till 2-0 som vi inte lyckas utnyttja medans Azalea inte skapar något alls. I den 89e minuten blåser domaren av för huvudskada på en av deras spelare och vid efterföljande nedsläpp (där vi av någon anledning måste backa undan 10 meter från nedsläppet) så skickar de in ett inlägg på chans som vi tvekar på, låter studsa flera gånger i straffområdet innan de behärskat kan raka in den till 1-1. Där och då trodde vi att det var ridå. Men på något sätt lyckas vi vaska fram en chans i matchen sista minut där Jeppe tar emot en crossboll på vänsterkanten och lyfter den vidare till mig i straffområdet och jag lyckas få den runt deras målvakt till 2-1. Total eufori. #2020 lever.”

ABK:s Felix Bellak hade följande att säga om matchen:

”Tuffa förutsättningar med väldigt få spelare tillgängliga och egentligen inget att spela för heller. Men vi försökte göra det bästa av det och fick även med oss tre juniorer. Matchen tycker jag vi kontrollerar och skapar en del halvlägen, men trots det ligger vi under med 1-0 i paus. Andra halvlek var väl ganska slarvig och man märkte att det påverkade oss av att spela med få spelare på bänken på en tung gräsmatta. I slutet så får vi in en kvittering och tappar väl kanske fokus lite, för kort därefter gör dom 2-1 och matchen är slut. Surt, men sånt händer. En stor eloge till juniorerna som gjorde kanonmatcher alla tre, och även till de spelare som gjorde sig tillgängliga.”

Segern skickade upp VIF till en niondeplats inför sista omgången men det skiljer bara två poäng ner till jumbon Slottsskogen/Godhem. I sista omgången möter VIF just SG

ABK är sjua i tabellen och avslutar mot Styrsö.

 

SÖNDAG 13/10

Tynnered FC – Önnereds IK 2-1 (1-1)

Redan klara seriesegrarna Önnered begav sig till Åkeredsvallen för att möta tvåan Tynnered som hade chansen att säkra kvalplasten! Det var också TFC som inledde målskyttet när Ahmed El-Abyad satte 1-0 redan efter sju minuter. Efter en dryg halvtimme var det dock kvitterat då ÖIK:s Gustav Bye satte sitt 20:e mål för säsongen! I början av andra återtog dock Tynnered ledningen när Fatmir Muric satte 2-1 och det blev också slutresultatet!

TFC:s Haris Hadzic hade en kort kommentar till matchen: 

”Fan va vi kriga idag!”

Segern gjorde att Tynnered säkrade andraplatsen i 6C och laget kommer alltså att få kvala upp till femman

Önnered är som sagt redan klara seriesegrare

ÖIK avslutar mot Hällesåker medan TFC möter Järnbrott

 

/Rasta