Dags för helgens division 7:

 

LÖRDAG 12/10

7A

Gothenburg Celtic FC – Gunnared KIF 2-0 (0-0)

7A håller på att avslutas och i lördags spelades den näst sista matchen. Det var mållöst första 45 på Heden 2 och hela vägen fram till sista kvarten. Då klev Celtics Florent Sylvain Schildknecht fram och satte 1-0 och strax efter kom även tvåan (Tarik El Mouden). 

Celtics målvakt Tor Berggren sa så här om segern:

”Trevligt att avsluta med en seger. Liten revansch för matchen i våras, längesedan nu visserligen, som vi tyckte att vi skulle ha vunnit men där vi saknade skärpa i avsluten. Denna gången satt det långt inne men vi stressade inte upp oss när målen inte kom trots en del bra chanser utan malde på och i andra halvlek belönade det sig med 1-0 och sedan 2-0. Gunnared hade perioder med mycket boll men utnyttjade inte riktigt dom perioderna till att skapa avslutslägen, defensivt kändes det inte som vi hade några större problem med att hantera matchen. Skönt för egen del också att avsluta säsongen med en riktigt fin parad i sista sekunden och tack vare den säsongens första nolla. Den var viktig för oss och ett litet kvitto på att vi efter sommaren lagt större fokus på defensiven.”

Celtic har nu spelat klart och slutade sexa i årets 7A.

Hela 7A har en match kvar och det är jumbofinalen mellan Gunnared och Partille.

 

7C

Hermansby IF – Bergsjön SK 2-0 (1-0)

Hermansby kunde i lördags besegra BSK hemma med 2-0Mikael Fritzén satte 1-0 precis i slutet på första och i mitten av andar gjorde Cornelis Dahlström 2-0. 

HIF:s Jonnie Pettersson sa så här om segern:

”Riktigt skön seger! Vi har inte mindre än dom 5 första att väljas till att spela innermitten borta pga av skador och resor, det ledde ju i sin tur till att det blev en något ovan sammansättning där. Inte mindre än 3 killar födda 04 samt 3 födda 03 är med idag inför matchen trycker vi extra på att vara med från start i matchen, vi har varit seg startade på hösten och blivit riktigt bestraffade för det tidigare matcher. Men idag så är vi på tårna direkt, samt ta tillvara på dom fasta situationerna där vi ska vara mycket starkare än dom. Vi ligger lite lägre och gör det svårt för dom att hitta spelyta 3, vilket dom söker i princip i 90 minuter. Vi kommer till en del farligheter i första och får i slutet på halvleken en hörna. Vi kör en variant som slutar med att Fritte skruvar upp den i krysset lite utanför straffområdet. Vi gör ett byte inför andra i början där vi får in en lite större anfallare, vilket leder till att vi kan slå upp den lite oftare på han och få tid till att lyfta laget. Så i andra ligger vi mer på Bergsjön, vi skapar väldigt mycket men är lite oskärpta i avsluten, samt värderar lite fel där vi tar avslut i dålig vinkel men skulle lika gärna kunna passa en kille som står ren med öppet mål typ. Vi får en fast situation precis innanför offensiv planhalva en stund in i andra, den slås rakt på mål av Cornelis, ingen når den och den studsar in vid stolpen 2-0. Vi gör ett par byten, och avslutar matchen med en snitt ålder på 16,8 på mittfält och i anfallet! Dom fortsätter försöka slå den långa in i spelyta 3 men det blir aldrig riktigt farligt. Matchen avslutats dock väldigt tråkigt, vi får ett jätteläge där Nori löper sig fri, petar bollen framåt och närmar sig straffområdet, målvakten chansar och rusar ut, Nori tar avslut målvakten slänger sig ut utanför straffområdet räddar bollen med handen och flyger tyvärr in i Nori med benet. Benbrott för målvakten i Bergsjön är ett faktum. Det är en minut kvar på klockan, men efter ca 15 minuter tas beslutet att avsluta matchen. Härligt att se att alla oavsett lag tillhörighet hjälper målvakten i Bergsjön med filtar och jackor samt sällskap, fotbollen är och ska alltid vara en sak som förbrödrar!”

Bloggen hoppas självklart att det gick bra för BSK:s målvakt och önskar en snabb återhämtning. 

BSK är fyra med två matcher kvar och har fortfarande en teoretisk chans på tredjeplatsen.

HIF är tia med en match kvar.

 

LÖRDAG 12/10

7C

Proletären FF – Brämaregårdens FC 1-1 (1-0)

Det blev kryssÅkeredsvallen i lördags när Brämaregården gästade Proletären. Hemmalaget tog ledningen redan efter nio minuter genom Nay Min. Ledningen stod sig halvleken ut och långt in i andra innan Aran Moradi kvitterade för BFC

PFF är åtta och BFC är elva i tabellen. 

 

SÖNDAG 13/10

7B

Menisken IF – Johannebergs IF 1-3 (1-1)

Johannebergs IF hade chansen att säkra uppflyttning till sexan igår och det gick vägen! Spelande ordföranden Henrik Larsson 1-0 redan i elfte minuten men innan halvtid hade Eric Kollberg Johansson kvitterat för Menisken. Matchuret tickade på mot full tid men med drygt tio minuter kvar satte Olof Eklund 2-1 för ”Lövet”! Strax efter kom även 3-1 genom Thomas Johansson Lima och matchen var vunnen! 

JIF:s Henrik Larsson sa så här om matchen:

”Menisken kom till spel med endast 10 man utan att egentligen ha något att spela för. Vi hade allt att spela för men kom inte upp i nivå, kan ha varit nervositet. Trots att jag sätter 1-0 redan i 11:e minuten är vi inte riktigt där. Nervöst på riktigt blev det när Menisken kontrar in 1-1 i slutet på första. Efter extremt mycket anfall så får vi in vinstmålen runt 80:e matchminuten. Vi gjorde inte vår bästa match för året men spelar sexan nästa år vilket trots allt är det viktigaste. Stor eloge till Menisken som bjöd på en fantastisk kamp. Vi hoppas avsluta snyggt mot Knippla på lördag.”

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

”Efter att ringt folk hela förmiddagen fick vi ihop 10 man till slut. Johanneberg är enligt mig näst bästa laget i serien så inte riktigt det gänget man vill spela 10 mot 11 emot. Men eloge till alla som ställde upp vi lyckades hålla 1-1 till typ minut 80. Vi låg samlat och hade snabbe Eric Kolberg på topp. Han både hotade och gjorde mål i första halvlek i andra orkade vi inte riktigt ge bollarna han förtjänade. Vi var tillbaka tryckta såklart men försökte hålla dem utanför oss och det kändes trots ett par ribbskott från långt håll hyfsat lugnt. Tyvärr tappar vi som sagt fokus sista 10. Men jag är stolt över MIF. Bra tuggat på av Johanneberg som jag ändå hoppas var lite nervösa ett tag!”

Stort grattis till JIF som alltså säkrade andraplatsen och uppflyttning till sexan! Bilden är lånad från lagets Facebooksida

Menisken är femma med en match kvar.

 

IFK Hindås – Käringöns FC 3-1 (0-0)

Hemma på Fagervallen besegrade Hindås gästande Käringön igår med 3-1. Det var dock 0-0 efter den första halvleken men nästan direkt i andra kom 1-0 till hemmalaget genom David Jönsson. I mitten av halvleken kvitterade dock KFC genom Arien Haghshenas. Det såg som att det skulle sluta med ett kryss men i slutminuterna satte Hindås Viktor Häggander både 2-1 och 3-1! 

Hindås målvakt Johan Holst sa så här om segern:

”Lite konstig match där vi inte spelar vidare bra första halvlek men ändå skapar bättre lägen än Käringön, där vi har en boll inne som döms bort för att domaren ansåg att det var för tuff kamp med målvakten. I andra halvlek tar vi mer tag i oss själva och spelar bättre med lite kombinationsspel som ger oss en hel del lägen där vi snabbt lyckas få in 1-0 och även ett kraftigt skott som Käringöns målis räddar snyggt. Vi bjuder Käringön på en kvittering vilket var deras andra skott på mål efter ca 60:e minuten. Efter det lyckas vi peta in två bollar till och avgöra med ca 5 kvar. Käringön lyckas inte hota mer efter deras mål än en chans de skjuter över från nära håll. Rättvis seger idag och ytterligare bra prestationer från framförallt våra grymma juniorer.”

KFC:s Axel Norderyd sa så här om förlusten:

”Vi hade ett tufft utgångsläge med bara en avbytare men som blev noll då vi fick en tidig skada efter bara några minuter. Trots det gör vi det riktigt bra stora delar av matchen, spelar konstruktivt och vår höga press gjorde att vi vann boll högt upp i plan. Dock blev vi för trötta mot slutet och efter att ha missat en solklar målchans med 8 minuter kvar när det stod 1-1, och de gjorde mål på den efterföljande kontringen gick luften och energin tyvärr ur oss. Var dock en jämn och kul match med bra stämning även om jag tycker domaren blåste sönder matchen på slutet, åt båda håll. Spelmässigt var vi värda poäng och med lite mer skärpa i avsluten och med avbytare är jag övertygad om att det blivit poäng i denna match. Det siktar vi på i nästa match!”

För Hindås var det sista matchen för säsongen och laget slutade sexa i årets 7B. 

KFC är nia och har två matcher kvar att spela. 

 

7C

AIF Göteborg – Hjuviks AIK 0-2 (0-2)

Toppmöte på Gröna Vallen igår där Hjuviks AIK hade chansen att säkra seriesegern och uppflyttning. Laget fick också en drömstart mot AIF då Calle Rendahl satte 1-0 redan efter fem minuter! Strax innan paus kom också 2-0 (Karl Weeks) och det skulle visa sig räcka till tre pinnar då den andra halvleken blev mållös!

Hjuviks Danny Höglund-Field sa så här om segern:

”Vad ska man säga, nervöst. Seger garanterar serieseger, oavgjort säkrar minst andraplats! Bloggen tippar oss 11:a inför säsongen, gött att få upprättelse. Vi är kliniska i våra avslut medans AIF dominerar bollinnehavet. Mycket fylla och firande denna söndag, men rent spelmässigt är AIF det bättre laget sett genom 90 minuter.”

Stort grattis till Hjuvik som alltså kan titulera sig seriesegrare i årets 7C! Bilden till inlägget är lånad från herr Höglund-Field

För AIF betydde förlusten att laget nu har tre poäng upp till tvåan Pushers BK och dessutom så har PBK betydligt bättre målskillnad. Andraplatsen är alltså i praktiken körd. Tredjeplatsen kan leda till kval men den är dock inte heller helt säkrad för AIF. Både fyran Bergsjön SK och femman Solväders FC kan komma upp på samma poäng. För AIF räcker det dock med en poäng i sista matchen och där det är rött derby mot Proletären FF!

 

Lundby IF – Rödbo IF 3-1 (2-0)

I skymundan av toppmatchen på Gröna Vallen vann Lundby sin match mor Rödbo IF på Bravida med 3-1. Erik Lukacs och Johan Dahlbäck såg till att LIF ledde i paus med 2-0. En kvart in i andra kom sen en reducering från gästerna genom Markus Hasselblom. Med tio minuter kvar stängde sen Lukacs matchen med sitt andra mål. 

Tvåmålsskytten Lukacs sa så här om segern:

”Härlig söndag med vinst och framförallt så stämde vårt spel i stort sätt hela matchen!”

RIF:s Fredrik Strömberg hade följande att säga om matchen:

”Vi är bra första kvarten, men sen kommer Lundby in i det och gör också 1-0. Efter det går vi ner oss och det är avsaknad av både inställning och kvalitet från våran sida. Lundby vinner rättvist och en eloge till domaren som gör en jättebra match.”

RIF är sist med en match kvar och kommer också att sluta sist i årets 7C.

LIF är sjua med en match kvar. 

 

/Rasta