Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson rapporterar vidare från Landvetters kval till division 2:’

 

Man skulle kunna lägga karbonpapper på när man summerar de 2 kvalmatcherna mellan LANDVETTER – GERDSKEN för de har i princip sett exakt likadana ut… tidigt ledningsmål för Gerdsken, sedan växlar Landvetter upp allteftersom och gör ett par mål.
Via 4-1 hemma och 3-1 borta vinner LIS totalt med 7-2 och är nu blott tvåa matcher från Div 2 spel 2020.
Förutsättningarna var enkla inför lördagens match, hemmalaget skulle ta in 3 mål och de cirka 250 åskådarna på plats (stort Landevtter följe) hade nog hoppats på ett tidigt Gerdsken mål för att få lite nerv i kvalmatch 2.
LANDVETTER kom till spel med exakt samma XI som i match 1 vilket innebar:
Bilden kan innehålla: 10 personer, personer som ler, text
Publiken blev bönhörda och hoppet tändes då hemmalaget i minut får chansen från 11 meter, där kliver Fredrik Johansson fram och sätter straffen i mål till 1-0 och ett litet hopp tändes för Gerdsken.
Domaren tycker att udda skall vara jämnt så i minut 35 tilldelas även LIS en straff efter att ”Fidde” Alnäs rivits ner i boxen, exikutor och en säker sådan var Efe Yildirim som rullade in kvitteringen till 1-1 i målvaktens högra hörn.
Nämnde Yildirim blir ”räddande ängel” i slutet av första halvlek då en långboll missbedöms av Laanemets / Nilsen-Skalle och en Gerdsken spelare har i princip öppet mål från 16 meterslinjen men då dyker Efe upp och räddar upp situationen och till glädje för de Gröna kliver man i pausvilan med ett 1-1 resultat.
Andra halvlek handlar mycket om att ej ge Gerdsken ”vittring” och ett tidigt ledningsmål.
Det blir dock ett tidigt ledningsmål men det är signerat LANDVETTER, ett snyggt anfall ute på högerkanten där högerbacken Saik Belouati´s fina känsliga inlägg träffar pannan på Johannes Nordström som vackert knoppar in 1-2 och då var matchklockan framme på minut 47.
RIDÅ Gerdsken !!
Men den gode ”Manfred Kaltz kopian” på högerbacken var ej färdig här…. utan i minut 63 kommer LIS runt på högerkanten och ett nytt inspel från Sadik Belouati rinner genom hela målområdet fram till Forsman och det var en smal sak för skyttekungen att rulla in 1-3
Sista halvtimman blir mest en transportsträcka där nog LIS spelarna funderar på om det skulle bli derby mot TORSLANDA eller kanske matcher mot TIDAHOL eller ÅMÅL i kvalrunda 2.
Det byts lite chanser men inga mer spelare antecknas i målprotokollet utan det slutar med en imponerande 1-3 seger för LIS.
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
2 assist kom från Sadik Belouati´s högerdojja och han säger så här efter matchen:
—  Likt förra matchen så släpper vi ett tidigt mål och hamnar i underläge men jag tror inte någon känner sig nervös för detta.
Utan vi litar på vårt sätt att spela.  
Vi hotar gång på gång och Forsman har ett skott i stolpen och med vetskapen av att om vi gör 1 eller 2 mål så kommer energin gå ur motståndarna.
Sen när 1-1 väl kommer så växer sig självförtroendet hos oss. Vi vinner mer boll och skapar fler lägen.
Nyckelsituationen är precis innan paus då Gerdsken lyckas missa öppet mål. Efe kommer som en räddande ängel och täcker bollen från att gå in i mål.
Sen i andra halvlek börjar vi superbt bra med 2-1 tidigt och luften går ur Gerdsken totalt.
Sen när 3-1 också kommer så känns det som om matchen bara spelas av. Gubbarna ska ha stor eloge som på båda matcherna vänder underläge 0-1 till segrar. Det är starkt !!
Vi har medvind nu och är mer än redo för ÅMÅL.
– – – – – – – – – – – – – – – –
Under söndagen spelades Division 2 Norra klart och det skulle fastställas vilka Landvetter skulle ta sig an i kommande kvalrunda
Resultaten för LIS potentiella motståndare blev:
  • NORDVÄRMLAND – IFK. TIDAHOLM  0-0
  • LIDKÖPING – TORSLANDA  0-1
  • IFK. ÅMÅL – SÄVEDALEN  4-2
I och med dessa resultat konstaterar vi med Göteborgs ögon sett tråkigt nog att klassiska TORSLANDA degraderas till div 3 och att det blir IFK ÅMÅL som blir Landvetters sista hinder i jakten på en Div 2 plats.
Har precis fått speldatum för de 2 matcherna och de spelas enligt följande:
  • Lör 19/10  LANDVETTER – IFK. ÅMÅL   14.00
  • Sön 27/10  IFK. ÅMÅL – LANDVETTER  14.00
Jag har grävt lite bland mina kontakter för att skapa mig en bild av ÅMÅL som lag och det är ett lag som är starka fysiskt, här läggs inga fingrar emellan i dueller utan det smälls på bra.
Possesion spel är inget för Dalslänningarna utan bollen skall snabbt uppåt i nordlig riktning för att låsas fast och skapa tryck, man skulle kunna liknas vid ett Championship lag från England på 90 talet.
Ingen utpräglad målskytt offensivt utan de 29 målen man tillverkade kom från 14 olika spelare, målbäst blev lånet från Karlstad BK vid namn Adrian Johansson som gjorde 5 mål… noterbart dock att 4 av dessa kom i säsongs avslutningen mot Sävedalen.
Så nyckeln för mig för ett framgångsrikt kval för LIS är att sätta defensiven, för att man producerar mål framåt tar jag för givet.
Landvetters Tränare Stephan Engström:
— Vi ser naturligtvis med spänning fram emot den andra kvalrundan. Det är givetvis en extra krydda som förlänger säsongen.
Det är en stor möjlighet för våra unga spelare att få rutin på hur det är att spela i en högre serie. Det kommer bli två fysiska matcher mot Åmål. De spelar mer synskt än vad vi är vana vid.
Det viktiga är inte att vara den mest kreativa utan här handlar det bara om att vinna. Det kräver mer av varje spelare, man måste löpa mer, mer närkamper och man måste ta snabbare beslut med och utan boll.
Det är också nu våra äldre spelare skall kliva fram och visa vägen, vilket de gjorde på ett mycket bra sätt i matcherna mot Gerdsken.
Det kommer bli två väldigt roliga matcher, det är jag helt övertygad om.
/ Bendinho