Sexorna och sjuorna sjunger på sista versen men det spelades några matcher igår:

 

TISDAG 15/10

6A

Tollereds IF – Bergsjö IF 0-2 (0-2)

Drömmen om serieseger försvann för Bergsjö IF i helgen då laget föll mot Götaholm (som därmed säkrade seriesegern). Laget har dock chansen att kvala sig upp i femman och igår kom en viktig seger! Tollereds IF stod för motståndet på LP Idrottsplats i Gråbo denna tisdag. Bergsjö IF:s Durim Bublica satte 1-0 efter 18 minuter och lite senare kom även 2-0 när anfallskollegan Njaga Njie satte en straff.

BIF:s Victor Calming sa så här om segern:

”Jätteviktig seger för oss! Vi har haft några tunga veckor med massor skador på viktiga spelare vilket är resulterat i två förluster inför Tollered. Bosona-Bosna borta tycker jag ändå vi ska vinna då vi är de klart bättre laget. Götaholm hemma senast har vi inget och sätta emot tyvärr, hade vi haft åtminstone hälften skadefria så hade vi kunnat ge Götaholm en match om seriesegern. Ikväll är vi det bättre laget tycker jag, Tollered kör mycket långt och skapar en del hörnor första 10-15 sen tar vi över tycker jag och gör både 1-0 och 2-0 innan halvlek. Andra halvlek är ganska lam men vi borde göra nått mål till tycker jag. Viktigt med tre poäng! nu räcker de bara med en pinne på lördag för att säkra kvalplatsen.”

Inför 6A-avslutningen på lördag är Bergsjö IF tvåa och har alltså greppet om andraplatsen. Laget har tre poäng ner till trean FC Bosona-Bosna IF och har dessutom fyra måls bättre målskillnad. BIF möter Inter Linné IF medan Bosona-Bosna möter Öjersjö IF. En poäng räcker alltså för att BIF ska säkra kvalplatsen.

TIF är sjua inför sista omgången och möter FC Härlanda.

 

7C

Kareby IS – Proletären FF 4-0 (3-0)

Hemmalaget Kareby fortsätter sin fina höstform och laget besegrade Proletären med 4-0 efter 3-0 i paus.

KIS Arvid Davidsson sa så här om matchen:

”Tycker vi gör en bra match idag sett efter 90 minuter. Matchen i våras slutade 5-5, så vi var inställda på att ta hand om dem högre upp och inte ge dem för mycket utrymme och tid. Får bästa möjliga start på matchen där vi är på hugget och lyckas göra 2-0 redan efter 10 min. Vi stressar deras backlinje bra vilket ger oss utdelning. Sedan rullar vi boll och sätter även 3-0 innan halvlek. I andra går vi ut och fortsätter vårt spel, deras målvakt är dock bra med i våra djupledslöpningar och är långt ut och bryter bollen. Trots detta får vi även in 4-0, vi krigar och springer oss till 3 poäng idag vilket känns otroligt skönt.”

PFF:s Armando Smedberg Dalence hade följande att säga om förlusten:

”Sen match, ny trupp. En del unga i truppen. Vi startar matchen bra men vi lyckas med två misstag i försvaret som sedan Kareby lyckas sätta dit. Vi försöker att komma till avslut men Kareby lyckas göra det bra i försvaret. 3-0 kommer innan slutet på otroligt fint skott ifrån sidan som nästan träffar krysset. Riktigt snyggt. Andra halvlek har Kareby i stort sätt hela bollinnehavet och vi lyckas knappt komma till avslut. Ett stort plus till Karebys nr 6 i försvaret och även våran målvakt (utespelare) som lyckas rädda en straff.”

Kareby har nu sju segrar och två kryss på sina nio höstmatcher och den fina formen gör att laget är sexa men har chans att klättra till en fjärdeplats. Laget avslutar säsongen mot Pushers BK

PFF är nia med två matcher kvar. 

 

/Rasta