Så här ser helgens kvalmatcher ut:

 

LÖRDAG 19/10

Kval till division 2 (omgång 2)

Landvetter IS – IFK Åmål (14.00 Landvetter IP)’

Efter att Landvetter IS slagit ur Gerdskens BK i första omgången väntar nu ett dubbelmöte mot IFK Åmål där vinnaren lirar i division 2 2020. Åmål spelade redan division 2-boll den gångna säsongen där de slutade på en tolfteplats i Norra Götaland. 

Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson intervjuade Åmåls tränare Conny Johansson för några dagar sedan och den intervjun hittas HÄR

 

Kval till division 3

Grupp 8

KF Velebit – Munkedals IF (14.00 Velebit IP)

Sista gruppspelsmatchen i grupp 8 där 4B-tvåan KF Velebit fortfarande har chansen att vinna gruppen och gå upp i trean. Då krävs det dock seger med ett par bollar mot Munkedals IF samtidigt som gruppledarna IFK Skövde FK förlorar sin match. Skulle Skövde förlora med 0-1 så behöver Velebit vinna med 3-0 för att gå förbi. 

 

Jonsereds IF – IFK Skövde (14.00 Jonsereds IP)

Det är redan klart att Jonsered kommer att spela division 4-boll nästa säsong men de har chansen att hjälpa Göteborgskollegan Velebit att ta sig upp i trean. JIF möter gruppledarna IFK Skövde FK och för att Velebit ska ha någon chans behöver Jonsered vinna. 

 

Grupp 9

Kortedala IF – Åsarp-Trädet FK (14.00 Bergsjövallen konstgräs)

I grupp 9 ser det ljusare ut för lokalfotbollens representant Kortedala IF. Laget leder gruppen inför sista matchen där de möter tvåan Åsarp-Trädet. Förutsättningarna är enkla: poäng för KIF och laget är tillbaka i trean. Åsarp-Trädet verkar dock laddade och enligt deras hemsida är det supporterbuss på gång till Bergsjövallen

 

/Rasta