Så här gick det i gårdagens lokalfotboll:

 

ONSDAG 16/10

6B

Hälsö BK – Nödinge SK 9-0 (5-0)

Ett formstarkt Hälsö mot ett redan avhängd Nödinge slutade precis som man tänkte sig, nämligen med en storseger för ö-laget. HBK tog ledningen tack vare ett självmål redan i andra minuten och hade 5-0 i paus. Nödinge fick även en spelare utvisad i slutet av första och det rann alltså iväg till 9-0 till slut. HBK:s mål gjordes av Lukas Clarke (2), Gustav Börjesson (2), Rasmus Kolenda, Johan Larsson, Petter Magnusson och Jacob Lidström

HBK:s Anton Landin sa så här om matchen:

”Ja, tappra män från Nödinge som orkar sig ända ut till oss denna regniga onsdagskväll. Vi börjar starkt med en gång då vi redan får 1-0 efter en minut spelad. Vår Lukas kommer på kanten och slår in en boll i straffområdet som hade hamnat hos vår Johan Larsson om inte deras gubbe var före. Efter det rullar matchen på och det är hyfsat jämnt spelmässigt i 10-15 minuter innan vi börjar få in bollarna i mål. De har ett par avslut på mål genom matchen och är absolut inte ofarliga! Deras anfall har ett fint spel för att ta sig igenom vårat försvar men tyvärr för de så har vi ju även en duktig målvakt som står ivägen. Rolig match rakt igenom där båda lag hade kunnat avsluta matchen med ett par mål till men kul för oss att vi håller Nollan! Önskar Nödinge all lycka i kommande säsong.”

HBK säkrade genom segern fjärdeplatsen i årets 6B och avslutar med att möta Bjurslätt på lördag.

Nödinge är redan klar jumbo i 6B och kommer alltså att lira i sjuan nästa säsong. Laget avslutar mot Neutrala IF

 

Backatorp IF – Diseröd SK 0-1 (0-0)

I botten av 6B jagar Backatorp nytt kontrakt men frågan är om inte tåget gick igår, med BIF kvar på perrongen. Hemmamatchen mot Diseröd SK bjöd bara på ett mål och det var gästernas Tobias Bengtsson som gjorde det i mitten av andra. 

BIF:s Dan Ahlman sa så här om matchen:

”Det känns för jäkligt rent ut sagt, efter en fin inledning av matchen tar Diseröd över och trots att de har noll att spela för så känns det som att de är mer taggade än oss, och så får det inte vara. Jag tror verkligen att alla i vårt lag vill gå in och ge hundra procent men det kanske låser sig med tanke på vår situation. Vi lyckas inte göra mål en meter från mål med öppet mål och så känns det som att det har varit de senaste matcherna eller egentligen större delen av säsongen och det gäller hela laget, vi skapar chanser men har fruktansvärt svårt att göra mål. Vi har en livlina kvar och det är att Diseröd vinner över Surte samtidigt som vi slår FTU på lördag. Vi måste helt enkelt tro på att det går!”

Inför sista omgången är Backatorp elva i tabellen, tre poäng efter tian Surte över strecket. BIF har dock bättre målskillnad men har en lurig match mot sexan FTU och måste alltså vinna samtidigt som Surte (som möter just Diseröd) måste förlora.

DSK är åtta och möter alltså Surte i sista matchen. 

 

6C

Landala IF – Styrsö BK 3-0 (1-0)

Landala IF har verkligen hittat formen i grevens tid. Laget tog sin tredje raka seger igår och även om kontraktet inte är klart så ser det plötsligt betydligt bättre ut inför helgens avslutande omgång. Igår blev det 3-0 hemma mot Styrsö BK efter mål av John GelotteMax Hallgren och David Fhager.

LIF:s Rasmus Johansson sa så här om segern:

”En helt underbar laginsats där alla ger allt för varandra! Nu är det fullt fokus mot söndag och säsongens sista match. 3 poäng som gäller.”

LIF:s matchreferat hittas HÄR

Den fina formen har skickat upp laget till en åttondeplats men inför sista omgången är det bara tre poäng ner till jumbon Slottsskogen/Godhem. Landala möter ett annat bottengäng i sista matchen, nämligen elvan Solängen, och poäng för LIF betyder nytt kontrakt. Skulle LIF förlora finns det scenarion där laget hamnar under strecket och åker ur.

Styrsö är fyra inför sista omgången men har chans att gå om trean Hällesåker. Laget avslutar mot Azalea BK borta.

 

7B

Göteborgs City FF – BK Björkåsen 4-1 (2-1)

City jagar en möjlig kvalplats men det var jumbon Björkåsen som inledde målskyttet igår på Överåsvallen när Johan Hedram satte 1-0 i elfte minuten. Innan den först halvleken var slut hade dock hemmalaget gjort både 1-1 (Isak Hedram) och 2-1 (Navid Fallah). En kvart in i andra kom även 3-1 genom Mikael Tarkki och en stund senare även 4-1 (Rafid Kadhim). 

Citys Mattias Herzog sa så här om segern:

”Näst sista matchen för säsongen och en möjlig kvalplats kvar att spela om för oss. Pga avstängningar och skador fick halva startelvan testa positioner som de inte har spelat i på hela säsongen. Vi börjar matchen bra och skapar ett par lägen som ska ge mål. Istället kontrar Björkåsen in 0-1 när vi (mest jag) fuskar i hemjobbet. Vi hinner både kvittera och ta ledningen innan halvlek efter mål av Isak Hedram och Navid Fallah. I andra halvlek är vår ena målvakt (igår utespelare för första gången på 4 år), Mikael Tarkki, uppmärksam på att deras målvakt är långt från sitt mål och får på ett riktigt svagt skott som studsar in till 3-1. Björkåsen får några bra chanser där vi blandar bra målvaktsspel med lite tur med ribban för att inte släppa in fler mål denna dagen. Rafid Kadhim får sedan avsluta målskyttet med 4-1. Tack Björkåsen, ett gött lag att möta. Nu får vi en svettig helg framför oss i soffan där vi hoppas att Kortedala och Johanneberg levererar i sina matcher så att vi har chans på kval.”

Med en match kvar är City fyra med två poäng upp till trean Knippla. Knippla möter redan klara tvåan Johanneberg i helgen och vinner de så kan inte City sluta trea. Vid kryss behöver City vinna med sex bollar i sin match nästa tisdag mot Käringön. Förlorar Knippla ”räcker” det med seger för City på tisdag.

För jumbon Björkåsen var det säsongens sista match och laget slutade alltså sist med en poäng på de 20 matcherna. 

 

7C

Solväders FC – Hjuviks AIK 1-1 (1-1)

Hjuvik hade redan säkrat seriesegern men Solväder hade en teoretisk chans inför matchen att knipa tredjeplatsen och ett möjligt kval till sexan. Då hade dock SFC behövt tre poäng men det blev bara en pinne denna afton på Bravida. Hjuviks Oscar Lösnitz inledde målskyttet efter en halvtimme men Yassin Nur kvitterade strax efter. Matchen bjöd sen inte på några fler mål.

Hjuviks kapten Daniel Blom sa så här om matchen:

”Sista matchen för säsongen och det blev en tuff match. Vi saknade ett gäng spelare pga sjukdom mm. Solväders gör det bra sett över 90 minuter och försöker nå sina snabba anfallare med långbollar bakom våran backlinje. Vi pratade om inför matchen att gå ut och ha roligt då det var sista matchen och stundtals spelar vi fin fotboll där vi skapar några farliga lägen. En härlig serieseger som ska firas med lagfest (igen) om några veckor! Nu ser vi fram emot division 6 nästa säsong!”

Hjuvik alltså färdigspelade för i år och det slutade alltså med serieseger

Solväder är fyra och avslutar sin säsong mot Brämaregården nästa helg.

 

/Rasta