Sexorna avslutas i helgen och sjuorna börjar närma sig. Bloggen kollar till de matcherna som fortfarande gäller något:

 

FREDAG 18/10

7C

Kareby IS – Pushers BK (19.00 Kareby Hed)

Det är egentligen mest en teknikalitet. Pushers är tvåa och spelar sin sista match för säsongen. Inför matchen har PBK tre poäng ner till trean AIF men även 23 måls bättre målskillnad. PBK kan alltså förlora med tvåsiffrigt samtidigt som AIF (som möter Proletären i sin sista) måste vinna med tvåsiffrigt. Detta lär ju självklart inte hända även om Pushers skulle lotta fram startplatserna. Kareby har förvisso en stark höstform och är obesegrade efter uppehållet (sju segrar och två kryss) och kan mycket väl vinna matchen men det blir ingen storseger.

 

Bergsjön SK – Rödbo IF (19.15 Bergsjövallen)

BSK är femma i tabellen och har fortfarande chansen att knipa tredjeplatsen, som skulle kunna leda till kval till sexan. Då måste laget dock vinna båda sina sista matcher samtidigt som trean AIF Göteborg förlorar sin sista match. Då både AIF och BSK har +23 i målskillnad så går BSK om ifall de vinner båda sina samtidigt som AIF förlorar. Det är dock lite oroväckande att BSK:s sista match mot Proletären fortfarande inte har något matchdatum.

 

LÖRDAG 19/10

6A

Inter Linné IF – Bergsjö IF (16.15 Heden 2)

6A ska spelas klart och det är fortfarande kamp om kvalplatsen. Bergsjö IF är tvåa just nu, tre poäng före FC Bosona-Bosna IF och med fyra plusmål. Tar BIF poäng så är andraplatsen säkrad och skulle det bli förlust så måste Bosona-Bosna vinna sin match och även ta in plusmålen för att gå om. Inter Linné har dock visat på en fin höstform och laget har tagit 18 av sina 26 poäng efter sommaren.

 

FC Bosona-Bosna IF – Öjersjö IF (16.15 Länsmansgårdens IP)

Trean Bosona-Bosna har alltså fortfarande chansen på andraplatsen och kval till femman. Bosona-Bosna behöver till att börja med vinna sin match mot redan nedflyttningsklara Öjersjö och sen hoppas på att Bergsjö IF förlorar sin match. Om Bergsjö IF förlorar med minsta möjliga marginal behöver Bosona-Bosna ta in fyra plusmålBergsjö IF har fler gjorda mål.

 

6B

Hisingen FC – Västkurd BK (12.15 Backavallen)

Hisingen är redan klara seriesegrare och det blir alltså ingen riktig ”seriefinal”. Dock har tvåan Västkurd mycket att spela för då de behöver hålla trean Neutrala bakom sig. Inför matchen har Västkurd samma poäng som Neutrala men jättemycket bättre målskillnad. NIF lär dock vinna sin match då de möter redan nedflyttningsklara Nödinge som numera släppt in över 100 mål. VBK är alltså piskade att vinna sin match!

 

Nödinge SK – Neutrala IF (12.15 Vimmervi)

Trean Neutrala har samma poäng som tvåan Västkurd och även om de krossar redan nedflyttningsklara NSK så kommer de inte ifatt om även VBK vinner. De får helt enkelt hoppas på att Hisingen tar poäng mot VBK.

Det finns dock en till aspekt av detta då Neutrala har lämnat in en överklagan till tävlingskommittén angående TK:s beslut i den avbrutna matchen mot Diseröd. TK beslutade att båda lagen fick noll poäng och -3 i målskillnad. Det verkar råda lite delade meningar om det exakta händelseförloppet och ansvarsbiten när det kommer till den avbrutna matchen. Det blev stökigt i slutet av matchen efter en eftersläng från en NIF-spelare och det var både hemmapublik (alltså Diseröds) och ledare inne på planen. Frågan är väl om det spårade ur pga att det kom in folk på planen eller om folk kom in pga att det spårade ur? Det finns beslut från förra säsongen där ett hemmalag ansågs ansvariga då det kom in publik på planen och därmed förlorade matchen. Vi får avvakta och se och grundkänslan är ändå att TK står fast vid sitt beslut men beslutet lär ju komma efter sista omgången. Skulle Neutrala få rätt så vinner de med 3-0 och får tre poäng till.

 

FTU – Backatorp IF (12.15 Bravida Arena)

Även bottenstriden ska avgöras och elvan Backatorp måste vinna sin match mot FTU för att ha chansen att hänga kvar. Seger för BIF samtidigt som tian Surte förlorar sin match och kontraktet är räddat.

 

Diseröd SK – Surte IS FK (12.15 Kongevi)

Surte är tia inför sista matchen och är tre poäng före elvan Backatorp. Tar Surte poäng så är kontraktet klart och laget klarar sig även om Backatorp inte vinner sin match.

 

7B

Knippla IK – Johannebergs IF (11.00 Tranbärsvallen)

För några omgångar sedan såg det ut som en direkt avgörande match för båda lagen men Johanneberg har redan säkrat andraplatsen och avancemang till sexan. Knippla är trea och kan alltså få kvala om de behåller den placeringen. Två poäng bakom jagar dock Göteborgs City. Seger för KIK säkrar tredjeplatsen men vid kryss eller förlust finns risken att City smiter förbi om de vinner sin match mot Käringöns FC (som spelas nästa tisdag).

 

7C

AIF Göteborg – Proletären FF (14.15 Gröna Vallen)

AIF är trea och säkrar den placeringen om laget tar poäng i det röda derbyt mot PFF. Det kan vara så att tredjeplatsen redan är säkrad beroende på hur det går för femman Bergsjön SK i sin fredagsmatch.

 

SÖNDAG 20/10

6C

Slottsskogen/Godhem IF – Vrångö IF (16.15 Ruddalen 1)

Den extremt täta bottenstriden i 6C ska avgöras! För jumbon SG är det bara en sak som gäller: tre poäng i sin match mot Vrångö! Vinner inte SG så åker laget ur och även vid vinst skulle det kunna bli division 7 om Solängen vinner sin match och GSIF tar poäng. 

För Vrångö blir det nedflyttning vid förlust och nytt kontrakt vid seger. Blir det oavgjort kan VIF klara sig beroende på hur det går i de andra matcherna. Om Solängen förlorar eller kryssar samt om GSIF förlorar så klarar sig ö-laget på kryss.

 

Solängens BK – Landala IF (16.15 Eklandavallen)

Solängen är under strecket inför sista matchen och behöver ta poäng mot Landala. En poäng skulle kunna räcka om GSIF förlorar då SBK i så fall går om GSIF på bättre målskillnad. Något av lagen SG eller Vrångö kommer också vara bakom Solängen om laget kryssar. Seger för SBK vore självklart bättre och det garanterar nytt kontrakt. 

Landala ligger bäst till av de inblandade lagen inför den sista omgången. Seger eller kryss garanterar fortsatt division 6-spel. Förlorar LIF så åker laget ur om både GSIF och Vrångö IF tar poäng.  

 

Göteborgs SIF – SK Argo/Masthuggets BK (16.15 Guldheden Södra)

En svag höst har gjort att GSIF helt plötsligt är indragna i streckstriden. Det räcker dock med en poäng för ”Studenterna” för att greja kontraktet. Då kan nämligen inte jumbon SG komma ifatt och dessutom kan inte både Landala och Solängen gå förbi. Om GSIF förlorar så åker laget ur om Solängen tar poäng då det vid förlust är garanterat att SG eller Vrångö går förbi GSIF.

 

En liten reservation för att det kanske blivit något räknefel någonstans. 

 

/Rasta