Igår spelades två matcher i 7B med följande resultat:

 

TORSDAG 17/10

Käringöns FC – Menisken IF 4-3 (1-2)

För Menisken var det säsongens sista match och det blev förlust på Heden 4 mot Käringöns FCBenjamin Mulder Ahanin gav KFC ledningen tidigt i matchen men MIF vände innan paus. Robin Wickins satte en straff till 1-1 och lite senare fixade Anders Anäng 2-1. Käringön vände dock tillbaka matchen i andra och Olle Malm satte både 2-2 och 4-2. Däremellan hade Axel Aringskog svarat för 3-2 målet. I slutminuten reducerade Anders Anäng med sitt andra mål men Menisken fick se sig besegrade. 

KFC:s Marcus Hedlund sa så här om segern:

”Vi spelade en av våra bättre matcher stundtals. Vi fick oväntat besök av några skitungar som tyckte det var en bra idé att spela fotboll på vår plan under matchen. Och Adam gjorde en riktig tv-räddning med minuten kvar.”

MIF:s Eric Kollberg sa så här om förlusten:

”Vi kom med ett gott humör inför att genomföra sista omgången, trots att vi var några man kort. 11 boys ställde upp och därefter anslöt Jakob ”brandmannen” lyckligtvis efter 15 minuter då jag själv sträckte baksidan minuten innan. Käringön började bättre och de kändes verkligen taggade. De satte välförtjänt 1-0 tidigt i matchen. Därefter lyckades vi faktiskt skruva upp fokus riktigt bra. Vi får en straff som kan ha sett billig ut men det är en knuff i ryggen och snarare en slarvig försvare mot en rutinerad anfallare som går ner. Robin Wickins gjorde som han alltid gör och sätter stensäkert 1-1. Vi behöver dock ha honom oftare för vi andra slår straffar som Beckham. Därefter lyckades vi ta ledningen med 2-1 efter att Anders ”brorsan” rullar in den mellan benen på målvakten. Det kändes dock som att Käringön ville ha den här matchen och de rullade boll väldigt fint mot ett uttröttat Menisken. Detta lönade sig till slut och plötsligt gick allt bara in. Vid ställningen 4-2 till Kärringön får jag se historiens roligaste avslutning. Robin Wickins gör 4-3 på frispark genom att slå medan muren ställer upp och därefter flyger allt och alla in i varandra i en dramatisk avslutning. Vi skickar upp målvakt och allt vi kan hitta och får till några slutforceringar som de dock lyckas klara sig ur. Käringön vinner välförtjänt sett över hela matchen men vi gör en sjukt go kämparinsats!”

Menisken är färdigspelade och slutade på en femteplats i årets 7B.

KFC är sjua och avslutar säsongen mot Göteborgs City på tisdag. 

 

Rambergets SK – Elisedals IS 3-2 (1-0)

RSK har haft en ganska tung säsong men fick iallafall avsluta säsongen med en trepoängare när Elisedal besegrades på Bravida Arena igår. Ramberget ledde i paus med 1-0 efter mål av Darin Bahmani men EIS öppnade andra starkt. Tim Nilsson satte 1-1 och Michael Larsson gav EIS ledningen. Med tio minuter kvar reducerade dock Elisedal till tio man efter ett rött och strax efter kom 2-2 (Jack Nilsson). Hemmalaget hann även med ett segermål när Pierre Hannoun avgjorde i 87:e! 

RSK har nu spelat klart och slutade åtta i 7B.

Elisedal har en match kvar (mot Högaborg Kärralund) men det är redan klart att laget slutar sjua.

 

/Rasta