Idag var det mycket som stod på spel och vi tar det från början:

 

Kval till division 2 (omgång 2)

Landvetter IS – IFK Åmål 0-1 (0-1)

Första matchen i dubbelmötet där segraren spelar division 2 nästa säsongen. Landvetter åkte på ett baklängesmål redan i tredje minuten då Åmåls Nurudeen Yussif Mohammed satte 1-0. Det blev också matchens enda mål.

Returen spelas nästa söndag i Åmål.

 

Kval till division 3

Grupp 8

Jonsereds IF – IFK Skövde FK 0-3 (0-0)

För Jonsered var gruppsegern redan körd men motståndarna från Skövde behövde minst en pinne för att säkra division 3-spel nästa säsong. Det var mållöst i paus men sen växlade Skövde upp och gjorde både 1-0 (Moise Line Mbengay), 2-0 (Axel Sjöman) och i slutet även 3-0 genom Armend Suljev. Skövde spelar i trean nästa säsong och Jonsered alltså tillbaka i fyran. 

 

KF Velebit – Munkedals IF 7-3 (3-1)

Inför matchen hade Velebit fortfarande chansen att vinna gruppen och gå upp i trean. De var dock beroende av att Jonsered skulle slå Skövde i den andra matchen och att de själva i så fall skulle ta in lite målskillnad. Velebit gjorde sitt och vann med 7-3 till slut, men då Skövde vann sin match så blir det division 4 för Velebit även nästa år. Velebits mål gjordes av Ahrun Cicek (4), Roko Miocic, Kassim Coaney och Denis Gavrilov. MIF:s mål gjordes av Hampus Jonasson, Erik Andreasson och Erik Blomqvist

 

Grupp 9

Kortedala IF – Åsarp-Trädet FK 0-0 (0-0)

I grupp 9 var det bättre förutsättningar för gruppens Göteborgslag. Kortedala IF ledde gruppen inför sista omgången och tog laget poäng i sin sista match mot tvåan Åsarp-Trädet så var division 3-biljetten fixad! Detta var även precis det som hände då matchen slutade 0-0.

KIF:s Mouhammed Omeirat sa så här om segern:

”Enda jag vill säga är att nu är vi uppe i division 3 och att jag älskar vårt lag! Vi kommer vara ett topplag i division 3 med sanna mina ord!”

Kortedala alltså upp i trean och självklart stort grattis till klubben! 

Bilden till inlägget är också lånat från herr Omeirat

 

Kvalresultaten ger följande dominoeffekt längre ner i seriesystemet:

 

Division 5

Tvåan i 5A (Angered MBIK) och tvåan i 5B (Balltorps FF) kliver upp i division 4 utan kval. 

Tiorna i de båda serierna (Floda BoIF och Fässbergs IF) behöver inte kvala för att hålla sig kvar utan behåller sin division 5-status

Stort grattis till både uppflyttning och kontrakt!

 

Division 6

De tre tvåorna, FC Bosona-Bosna IF (6A), Neutrala IF (6B) och Tynnered FC (6C) kommer att kvala om EN plats i femman 2020. Bloggen kommer självklart att skriva mer om de dramatiska händelserna från dagens matcher, men det kommer imorgon. 

 

Division 7

De tre treorna, Vatra KIF (7A), Knippla IK (7B) och AIF Göteborg (7C) kommer att kvala om EN plats i sexan 2020. Precis som med sexorna kommer självklart mer om dagens matcher på bloggen imorgon.

 

Enligt förbundets sida kommer de lokala kvalen att avgöras vecka 44-46. Nu är vi i slutet av vecka 42 och spontant känns det lika bra att dra igång de kvalen redan nästa vecka, alltså vecka 43. Alla kvalplatserna är redan tillsatta även om några serier har några matcher som släppar.

 

/Rasta